Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Ygs Şifre Sistemi Çözüldü


Abministrator
 Share

Recommended Posts

[img]http://img853.imageshack.us/img853/8428/erik.png[/img]

YGS'de çok sayıda soru, iddiaya göre iki şifreyle çok rahat çözülebiliyor. Matematikte kalem oynatmadan 30 net yapıldı. Benzer 100 soru var. ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) iddiayı yalanladı.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan kopya skandalının gölgesinde yüksek güvenlik önlemleri altında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2011'de gizli şifre kullanılarak soruların basit bir yöntemle kolayca çözüldüğü iddia edildi. İşte 2011 YGS Soru Kitapçıkları İle İlgili Şok İddia:


[b]ÖSYM Başkanı YGS’deki Şifreli Soru İddiası ile İlgili Açıklama Yaptı -Oku -3 Nisan 2011[/b]
Milliyet, Akşam, Vatan ve Habertürk gazetelerinde yer alan haberlerde YGS sınavının soru kitapçığındaki çok sayıda şifreli soruya yer verildi. Akşam Gazetesi, muhabirlerinin, Matematik testinde kalem oynatmadan 30 net yaptığını duyurdu.

Milliyet'in eğtim uzmanı Abbas Güçlü, sınavda iki ayrı şifre kullanıldığını açıkladı.

Pazar günü 1 milyon 700 bine yakın adayın katılımıyla gerçekleşen üniversiteye giriş birinci basamak sınavı YGS’deki inanılması güç gizli şifreleri Abbas Güçlü şöyle anlattı:

[quote]
[b]ÖSYM’DEN YANIT
"Zekice ama doğru değil"[/b]
YGS’de bazı soruların belli şifreyle doğru cevaplandırılabileceği iddialarına ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “İddia sadece basına dağıtılan master kopyalar için doğru ancak sınavda her adayın soru kitapçığı, soruların yeri ve cevapların yeri birbirinden tamamen farklı” dedi. Demir, şunları söyledi:

‘Basına dağıtılan kopya için geçerli’

“Bulan arkadaş bayağı zekiymiş. Ama bu sadece basına dağıttığımız kamuoyuna açıkladığımız kopyalarda bulunabilecek bir şey. ‘ÖSYM, doğru cevabın yerini aynı tuttu, şıkları değiştirdi. Küçükten büyüğe yazıldığında çakışan şık doğru’ deniyor. Ama bu sadece master kopyalarda geçerli. Adaylara dağıtılan soru kitapçıklarında böyle bir mantıkla sorulara doğru yanıt vermek mümkün değil. Asıl kitapçıklarda şıkların hepsi birbirinden ayrı. Kamuoyuna açıklanan soru kitapçıkları matbaaya verilirken, eski cevap sıralama alışkanlığı ile doğru cevaplar yerini korumuş, diğerleri yer değiştirmiş halde basılmış. Basına verilen kopya kitapçıklar hiçbir öğrenciye verilmedi. Zekice bir buluş. Ama maalesef doğru değil.”
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da “Gerçek kitapçıklarda iddia edilen formülle bulmaları mümkün değil. Soruların yeri, şıkların yeri her aday için birbirinden farklı. Sadece basına dağıtılan master kopyalarda denilen formül doğru çıkıyor. Kimse gerçek aday kitapçıklarının ne olduğunu görmeden emin olmasın” dedi.[/quote]

[b]
Birinci şifre:[/b] Cevap şıklarında yer alan sayılar küçükten büyüğe doğru sıralanıyor. Çakışan sayılar varsa doğru cevap o şık oluyor

[b]İkinci şifre:[/b] Bu şifrede küçükten büyüğe doğru sıralama zaten yapılmış oluyor ve doğru cevap daima “A” şıkkı çıkıyor

Artvin’de bir avukat bir dershane yöneticisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda en az 100 sorunun belli bir formüle göre cevaplandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü.

Artvin’de avukatlık yapan Ayla Varan, sorularda şifreleme sistemi olduğu konusunda aldığı duyumun ardından tüm soruları tek tek incelediğini belirterek, şu iddiada bulundu: "Cevapları rakamsal olan sorularda bu şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre cevap şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru cevap çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor. Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt ’E’ şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz."


Matematik Testi 4’üncü soru: 2011-2010+2009-2008+...+3-2+1 işleminin sonucu kaçtır

A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002

Formüle göre rakamları küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden sıralıyoruz. Yeni sıralama:

A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008 şeklinde oluyor.

D şıkkında 1006 rakamı çakıştığı için doğru yanıt D şıkkı olarak işaretleniyor. Cevap anahtarında da 4’üncü sorunun yanıtı D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 13’üncü soru: Üç basamaklı bir doğal sayının sağına 3 yazılarak dört basamaklı A sayısı, aynı sayının soluna 2 yazılarak dört basamaklı B sayısı elde edilmiştir. A+B=9967 olduğuna göre üç basamaklı sayının rakamlarının toplamı kaçtır?

A) 12 B) 9 C) 15 D) 13 E) 11
A) 9 B) 11 C) 12 D) 13 E) 15

Rakamları bu şekilde küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden yerleştiriyoruz. Bu soruda da D şıkkında 13 rakamı çakışıyor. Doğru yanıt cevap anahtarında da D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 22’inci Soru: Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor. Buna göre, 2 kadın ve 2 erkek işçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

A) 50 B) 30 C) 45 D) 40 E) 20
A) 20 B) 30 C) 40 D) 45 E) 50

şeklinde sıralanınca doğru yanıt B şıkkında çakışan 30’dur. Cevap anahtarında da doğru yanıt B şıkkı olarak veriliyor.

Milyonlarca gencin kazanmak için yıllarını feda ettiği, ailelerin de çocuklarının geleceği için varlarını yoklarını harcadığı YGS’de örneğin Matematik testlerinde, ÖSYM tarafından verilen seçenekleri küçükten büyüğe doğru sıralamanız yetiyor da artıyor.

Örneğin basına verilen ve ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan Matematik testinde 1. sorunun seçenekleri A)8, B) 10, C) 6, D) 4, E) 2 şeklinde.

Şimdi gizli şifre ile doğru cevabı bulmak için bu seçenekleri, 2, 4, 6, 8, 10 şeklinde küçükten büyüğe doğru sıralıyoruz ve sırası ile hemen üstteki seçeneklerin altına yazıyoruz. Daha sonra da bu beş seçenek içerisinde eşleşen rakama bakıyoruz. Birinci soruda eşleşen bu rakam 6. Yani doğru cevap C seçeneği. Aynı yöntemi diğer seçeneklere de uyguladığınızda, karşınıza akıllara durgunluk veren korkunç bir tablo çıkıyor. Bir soruda bile on binlerce kişinin yer değiştirdiği YGS’de 40 sorudan tam 17’sinde bu şifre ile doğru cevabı bulmak mümkün.

Bu yöntemle, Türkçe ve Sosyal testleri içerisindeki seçenekleri rakamsal sorularda da doğru bulmak mümkün.

Örneğin Türkçe 31. sorunun seçenekleri şöyle:

A) IV, B) V, C) III, D) II, E) I
Şimdi bu seçenekleri I, II, III, IV, V diye sıraladığınızda eşleşen III oluyor yani doğru cevap C seçeneği. 2. şifre 6 SORUDA İŞLİYOR

Bir de ikinci şifre var ki o da kesin sonuç veriyor. Bu yöntemle çözülen tam 6 soru var. Böylesi durumlarda küçükten büyüğe doğru sıralama, zaten kendiliğinden yapıldığı için doğru seçenek hep A oluyor.

Örneğin 34. soruda olduğu gibi:
A)105, B)110, C)115, D)120, E)125

[b]Peki Şimdi Ne Gibi Gelişmeler Yaşanabilir?[/b]

ÖSYM’nin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı çok önemli. Eğer daha önceki skandallarda olduğu gibi olayı örtbas etme yoluna giderse, çok daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Ama şu ana kadarki tespitler bile, kesinlikle sınavın iptalini gerektiriyor. Hem de hiç zaman kaybetmeden.
Ortada bir şifreleme olduğu kesinlikle belli. Ve böylesi bir şifreleme olduğuna göre, bu şifrelerin dışarı sızdığı da kesinlikle mümkün olabilir. Bu durumda da eşit koşullarda yarışma ilkesi bozulmuş olur ki, bu da sınavın iptalini gerektirir...

2011 YGS'nin Şifresi Çözüldü,2011 YGS İptal Edilecekmi,2011 YGS Soru Kitapçıkları Şifrelimiydi,YGS Soru Kitapçıklarında Cevaplar Belirli Bir Sıraya Göre Dizilmişti 2011, YGS Şifresi Çözüldü mü ÖSYM'nin Açıklaması 2011,2011 YGS İptal Edilir mi


[code]Kaynak http://www.eokul-meb.com/2011-ygs-sok-iddia-sifre-cozuldu-2011-ygs-iptal-edilecekmi/[/code]
Link to comment
Share on other sites

(ALINTI)
{
2011-YGS'ye giren adaylar kendisine ait soru kitapçığı koduna http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1097 adresinden erişebilirler. Soru kitapçık numarası ve bina kodu bilgisyle kendi kitapçılarını ftp://2011ygs-kitapcik.osym.gov.tr adresinden görüntüleyebilirler. Şu ana kadar ADANA - ANKARA/POLATLI illeri arasındaki sınav merkezlerinde sınava giren adayların soru kitapçıkları hazırlanmıştır. Diğer illerde sınava giren adayların kitapçıkları hazır olduğunda sisteme eklenecektir. [b]Kitapçıklar tüm kamuoyuna açıktır.
[/b]
Kamuoyuna duyurulur.
}


sahsen ben kitapcıgı indiremedm bu nasıl kamuoyuna sunum anlamadım resmen tökezlediler
BEN İLK BASINA DAGITILAN KİTAPMI NEDİR ONU İNDİRDİM ÖSYMEDEN BİRMİLYON KİTAPCIGI NASIL KAMUOYUNA SUNUYORLAR ANLAMADIM

Edited by wolf991
Link to comment
Share on other sites

ÖSYM'DEN net bir açıklama geldi.Artık öküün altında buzağı aramanın kimsyeye faydası olmaz.ÖSYM nin tek hatası basına dağıttığı kitapçığa dikkat etmemesi diye düşünüyorum.Açıklama aşağıdadır.Saygılarımla

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığındaki şifreleme iddialarına ilişkin, ''Hiç bir adayı haksız bir şekilde diğerinin önüne geçirecek herhangi bir uygulama asla oluşmamıştır. Bu nedenle tüm adaylarımızın ve velilerin son derece rahat olmalarını ve gerçekleşmiş olan sınavdan şüphe etmemelerini istiyorum'' dedi. Demir, bütün soru kitapçıklarının internet üzerinden kamuoyuna sunulacağını da bildirdi.

Demir, 27 Mart 2011 günü yapılan YGS soru kitapçığındaki şifreleme iddialarına ilişkin ÖSYM'de basın toplantısı düzenledi.

KİTAPÇIĞINI GÖRMEK İÇİN TIKLA

Adayların ve velilerin rahat olmalarını ve sınavdan şüphe etmemelerini isteyen Demir, şunları kaydetti:

''Sınavda hiç bir adayı haksız bir şekilde diğerinin önüne geçirecek herhangi bir uygulama asla oluşmamıştır. Bu nedenle tüm adaylarımızın ve velilerin son derece rahat olmalarını ve gerçekleşmiş olan sınavdan şüphe etmemelerini istiyorum. Basında şifre olarak bahsedilen durum hiçbir adayın soru kitapçığı için geçerli değildir. Bütün soru kitapçıkları internet üzerinden tüm kamuoyuna sunulacaktır. Bizler şimdiye kadar Yürütme Kurulu üyesi olarak şimdiden sonra da Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri olarak altı aydır görev başındayız. Hedefimiz ülkemizin hak ettiği bir ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi oluşturmaktır. Bununla herkesin hak ettiği bir yapı kurmaya çalışıyoruz ve bu doğrultuda gece gündüz yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sınavda haksızlığa neden olacak her türlü şüpheyi büyük bir titizlikle, büyük bir incelikle inceliyor ve bunu engellemek için tüm tedbirleri hayata geçiriyoruz. Bazıları hakkında haksız eleştiriler almamıza karşılık son 15 sınavda bunları gerçekleştirdik ve kamuoyu tarafından takdirle karşılandık. Ve bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz sınavlarda hiçbir şüpheye mahal bırakacak bir olgu yaşanmamıştır. Bunun için her türlü gayreti sarf ettik, tedbirleri aldık.

Tüm kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki ÖSYM'de çok önemli açılımlar gerçekleştirdik. ÖSYM hak ve adalet ölçüsünde sınav yapmaktan başka amaç gütmemektedir. Bu nedenle sınav güvenliği başta olmak üzere uygulamalarından asla taviz vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir. Son altı aydır yapılan uygulamalar bunun en güzel örnekleridir.''

"ADAYA ÖZGÜ OLUŞTURULAN KİTAPÇIK ALGORİTMA DETAYLI OLARAK İNCELENMİŞ VE BU TÜR BİR ŞİFRENİN İLGİLİ YAZILIM TARAFINDAN ÜRETİLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR''

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, adaya özgü oluşturulan kitapçık algoritmanın detaylı olarak incelendiğini ve bu tür bir şifrenin ilgili yazılım tarafından üretilmesinin mümkün olmadığının görüldüğünü belirterek, ''Bunu fiziksel olarak da teyit etmek içinde ÖSYM'nin depolarına gelmiş olan sınav evrakı arasından sınavda fiilen kullanılmış olan rastgele örnekler seçilerek incelenmiş ve benzeri bir şifrelemenin benzeri bir yapılanmanın hiçbir kitapçıkta olmadığı tespit edilmiştir'' dedi.

27 Mart 2011 günü yapılan YGS soru kitapçığındaki şifreleme iddialarına ilişkin ÖSYM'de basın toplantısı düzenleyen Demir, ÖSYM'nin bugüne kadar olmadığı kadar şeffaf ve açık olduğunu belirtti.

Demir, şifreleme iddialarının açıklıkla incelendiğini ifade ederek, ÖSYM'nin yaptığı tüm işin hesabını verebileceğini söyledi.

Adayların şifrelerini kullanarak, her türlü bilgiye internet üzerinden erişebildiğini, cevap kağıtlarını, sınav tutanaklarını ve tüm itiraz tutanaklarını görebildiğini vurgulayan Demir, kamuoyunun bilmesi gereken bilgilerin de hem basın duyuruları hem de internet sitesi üzerinden sağlandığını kaydetti.

''ÖSYM'nin bu şeffaflık, açıklık sırasında taviz vermediği tek şey; sınav güvenliğidir ve sınav güvenliği olmaya da devam edecektir'' diyen Demir, sınav güvenliğinin sosyal barışın sağlanmasında önemli olduğunu ifade etti. Demir, bu konuda oluşacak en küçük bir açıklığın, geçmiş yıllarda görüldüğü gibi ciddi sonuçlar yarattığını vurguladı.

Sınavın iki önemli güvenlik boyutu olduğunu bildiren Demir, bunlardan birinin soru kitapçıklarının ''kapalı dönem'' adı altında basılması diğerinin de adaya özgü soru kitapçığı ve cevap kağıdı olduğuna işaret etti.

Adaya sorulacak soruların ÖSYM bünyesindeki güvenli bölgelerde hazırlandığını ve kesinlikle farklı alanlarda hazırlanan soruların bir araya gelmediğini vurgulayan Demir, soruların, matbaaya götürüldükten sonra, ''kapalı dönem''de hiç bir bilgi ya da nesnenin dışarı çıkamadığı bir ortamda sınav kitapçığı haline getirildiğini bildirdi.

[b]Aynı soruların, soru dizilişi ve cevap şıkları farklı olarak öğrenciye verildiğini bildiren Demir, ''kapalı dönem''in dışında olup soruların tamamını bilen hiç kimse bulunmadığına işaret etti. Demir, sınavı hazırlayanların, kapalı döneme girildikten sonra sınav bitimine kadar dışarı çıkamadıklarını, matbaanın tüm çevresinin kameralarla izlendiğini anlattı. Demir, kapalı dönemde farklı soru bloklarının bir araya getirildiğini ve ''master'' denilen doğru cevapları gösteren cevap anahtarlarının oluşturulduğunu belirtti.[/b]

Master soru kitapçığı ve anahtarının kapalı dönemde oluşturulduğunun altını çizen Demir, doğru cevaplarının ne olduğunun ve hangi şıklarda yer aldığının dışarıdaki hiç kimse tarafından bilinmediğini kaydetti.

Ali Demir, master sayesinde her aday için farklı nitelikte sınav kitabı oluşturulduğuna, soruların dizilişleri, doğru ve yanlış seçeneklerin de yerlerinin farklı olduğuna dikkati çekti. Demir, kapalı dönemdeki soruların dağılımının tesadüfi olarak yapıldığını ve sistemin aynı kitapçıktan üretmediğini kaydetti.

Üretilen her kitabın diğerinden farklı olduğunu ve buna göre basıldığını dile getiren Demir, kitapçıkta adayın kişisel bilgileri, fotoğrafı, adı soyadı, TC kimlik numarasının cevap anahtarında da bulunduğunu anımsattı.

Sınava yönelik bilgiler veren Demir, 27 Mart'ta yapılan YGS'de sınavında güvenliğine yönelik uygulamaların titizlikle yapıldığının altını çizdi. Demir, bu yılki YGS'de ilk defa sınava başkasının yerine girme olayının yaşanmadığını bildirdi.

Link to comment
Share on other sites

tamam bu kadar açıklama yapıyorsunda kimi inanadıracaksın en adili yeniden yapmak olur.Diğer türlü kurum çok agır eleştriler alır zamanla yıpranır geçen sene ki kpss gibi yeniden yapılması gerekiyor yapılmassa bizim devlette olan gübenimiz daha da zayıflar parcalanmaya başlar demedi demeyim..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='harsh' date='03 April 2011 - 22:36 ' timestamp='1301859413' post='987127']
tamam bu kadar açıklama yapıyorsunda kimi inanadıracaksın en adili yeniden yapmak olur.Diğer türlü kurum çok agır eleştriler alır zamanla yıpranır geçen sene ki kpss gibi yeniden yapılması gerekiyor yapılmassa bizim devlette olan gübenimiz daha da zayıflar parcalanmaya başlar demedi demeyim..
[/quote]
Neden yeniden yapılsın ki, tüm kitapçıklar verilecek. İncele, böyle birşey bulursan suç duyurusunda bulun. Elinizden başka da birşey gelmez.

Link to comment
Share on other sites

arkadaslar bende inanmak istemiyorum ama böyle birsey oldugu agırbasıyor ösym baskanı sorulara düzgün cevap bile veremiyor

[b]sınavın tekrar yapılması söz konusu olması kpss den hatırlayın milletin gücü kalmamıstı sınava girmeye cökmüstü herkes böyle birsey yasanırsa adaylar remen cökecek [/b]

ve kitapcıklar yayınlandı kamuoyuna ben daha bakamadım indirip sadece adaylar indire biliyor bende giren bir adaydan isteyecegim sifresini bulabilirsem cevremdekileri arırıyorum bulursam bakacagım

Link to comment
Share on other sites

Ben bekleyeceğim.Savcılık şifrelemenin doğru olduğunu kanıtlayana kadar ÖSYM'nin açıklaması benim için muteberdir.Önceden darbe almış bir kurumu ispatlanmamış iddialarla yıpratmak sadece bize zarar verir.Sağduyuyla ve objektif hareket edip savcılığın
soru kitapçıklarını inceleyip kararını açıklamasını bekleyelim derim.Sonuçta sadece kurum değil 1,5 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir meselede daha duyarlı olunması gerekir.Bilirsiniz ki bilimsel bir yöntemde bir incelemede çıkan sonuç diğer incelemelerde de aynı çıkarsa neden budur denilebilir.Oysa ortada bir kitapçık var ve onunla ilgili bir iddia var.Görelim bakalım.Umarım ÖSYM bu sefer yüzüne gözüne bulaştırmaz da 1,5 milyon öğrencinin elini böğründe bırakmaz...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='YAGMURADAM' date='03 April 2011 - 20:51 ' timestamp='1301860297' post='987141']
Ben bekleyeceğim.Savcılık şifrelemenin doğru olduğunu kanıtlayana kadar ÖSYM'nin açıklaması benim için muteberdir.Önceden darbe almış bir kurumu ispatlanmamış iddialarla yıpratmak sadece bize zarar verir.Sağduyuyla ve objektif hareket edip savcılığın
soru kitapçıklarını inceleyip kararını açıklamasını bekleyelim derim.Sonuçta sadece kurum değil 1,5 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir meselede daha duyarlı olunması gerekir.Bilirsiniz ki bilimsel bir yöntemde bir incelemede çıkan sonuç diğer incelemelerde de aynı çıkarsa neden budur denilebilir.Oysa ortada bir kitapçık var ve onunla ilgili bir iddia var.Görelim bakalım.Umarım ÖSYM bu sefer yüzüne gözüne bulaştırmaz da 1,5 milyon öğrencinin elini böğründe bırakmaz...
[/quote]

Tamam da madem bir sıkıntı yok, Resmi sitesinde yayınladıkları, halka kendilerini ispat etmek için yayınladıkları kitapçıkta neden hileler var? Kull hakkı yemek bu kadar kolay mıdır?

Link to comment
Share on other sites

İnşalah böyle bir olay yoktur.Ben olmadığı kanısındayım.Malesef biz Türk milleti olarak komplo teorilerine bayılıyoruz.Oysa ecdadımız icraaat yapardı laf üretmezdi.Tabi birde iddaa makamı var inşallah olay en kısa zamanda aydınlanır....

Edited by tmc200505
Link to comment
Share on other sites

İyi debu kitapçıkta hile yapsalar ne olur ki.Bu adamalar aptal mı ki paint ve benzeri bir programla böyle acemice bir düzeltme yapsınlar.Diyelim ki yaptılar.Bu diğer kitapçıkları etkiler mi?Bence beklemek bu kadar zor değil.Yıkmak kolaydır.Ama yeniden güvenilir bir kurumun oluşturulması(hele Türkiye şartlarında)çok zordur.Bekleyelim.Ben yarın utacağım sözleri buraya yazmamk istemem.Eğer ÖSYM böylesine bir hata yapmışsa zaten ÖSYM bitmiş demektir benim için....Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

[quote name='YAGMURADAM' date='03 April 2011 - 23:02 ' timestamp='1301860936' post='987160']
İyi debu kitapçıkta hile yapsalar ne olur ki.Bu adamalar aptal mı ki paint ve benzeri bir programla böyle acemice bir düzeltme yapsınlar.Diyelim ki yaptılar.Bu diğer kitapçıkları etkiler mi?Bence beklemek bu kadar zor değil.Yıkmak kolaydır.Ama yeniden güvenilir bir kurumun oluşturulması(hele Türkiye şartlarında)çok zordur.Bekleyelim.Ben yarın utacağım sözleri buraya yazmamk istemem.Eğer ÖSYM böylesine bir hata yapmışsa zaten ÖSYM bitmiş demektir benim için....Saygılarımla
[/quote]
Benim demek istediğim de aynen budur.

Link to comment
Share on other sites

ösym hiçbişeyi açıklamadı.ösym başkanı doğru cevapların yerleri çakılı kaldı yanlış cevapların yerleri değişti dedi basına verilen kitapçıkta.o zaman matematikte küçükten büyüğe sıralayınca kesişen şıklar cevap olmalı ve 40 da 40 dogru çıkmadı ama şıkların çakışmadıgı sorular da var buna ne diyorsunuz??yani doğru cevaplarla beraber şıkların değiştiği sorularda var basına verilen kitapçıkta.Dolayısıyla ösym nin dediği tamamen yanlış.Basına verilen kitapçıgın kendi adamlarına denk gelmiyecegi ne malum? 1milyon700 bin kitapçıgı internetten indirip kontrol mu edeceğiz.hem kopya çekenlerin kitapçıklarını internete vereceklerini nerden biliyoruz.ösym güvenilen bir kurum değildir kpss,polis koleji sınavındaki rezillikleri biliyoruz boşuna şeytanın avukatı olmayın.

ösym sınav gününü saatlerin 1saat ileri alındıgı güne alan saf bir kurumdur.ayrıca 6tane okulda sadece kızlar sınava girmiştir.1tane bile erkek yoktur.açıklamaları da komiktir.kızlar erkeklerden önceliklidir okul seçiminde dediler.halbuki sınav yeri için sadece il ve ilçe seçimi oluyor yani okullara full kız gelme gibi bir ihtimal yok!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...