Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Dünyanın En Güvenli Nükleer Santrali.....


BeNefSE
 Share

Recommended Posts

[b]Dünyanın en güvenli nükleer santrali[/b]

Rusya'nın 20 milyar dolarlık yatırımla Mersin-Akkuyu'ya inşa edeceği ve 20 bin kişiye istihdam sağlayacak nükleer santral uygulama aşamasına geçiyor.

Rusya Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) Proje Direktörü Sergey Boyarkin Türkiye'ye inşa edilecek nükleer santralin dünyanın en güvenilir nükleer santrali olacağını ve alternatif iş kolları ile birlikte en az 20 bin kişiye iş kapısı olacağını söyledi.

Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketinin ardından Fukuşima nükleer santralinde sızıntı yaşanması nükleer enerji ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamada bulunan Boyarkin, Fukuşima'nın 50 yıl önce projelendirildiğini ve 40 yıl önce de inşa edildiğini belirtti.

Projenin çok eski olduğuna değinen Rus uzman, kendilerinin Türkiye'de inşa edecekleri nükleer santralin dünyanın en güvenilir nükleer santrali olacağını, 9 şiddetinde depreme dayanıklı olacağını ve uçak düşse santralin etkilenmeyeceğini kaydetti.

[b]ÜÇÜNCÜ NESİL REAKTÖR OLACAK[/b]

Rus uzmana göre Akkuyu'da inşa edilecek santral Fukuşima'ya göre çok daha fazla güvenlik önlemleri içeriyor. Bunlardan ilki 3. nesil reaktörler pasif güvenlik sistemlerine sahip. Yani elektrik tamamen kesilse de pasif sistemler bir kaza anında otomatik devreye giriyor.

Doğal sirkülasyon ve doğal soğutma başlıyor. Fukuşima'da olduğu gibi güvenlik sistemlerinin devreye sokulabilmesi için personelin müdahalesine gerek yok.

Fukuşima'ya göre 3. nesil reaktörlerde ikinci önemli güvenlik alanı ise çift hermetik kalıbın bulunması. Bu kapsüllerden ilki 1,2 metre, ikincisi ise 1 metre kalınlığında. İki kapsülün arasında ise 2 metre boşluk var.

Dış kapsül zarar görse de içerideki kapsülün zarar görmesi neredeyse imkansız. Boyarkin'e göre uçak düşmesi ya da 9 şiddetinde deprem olması durumunda da reaktörde herhangi bir zarar oluşması mümkün değil.

Rusya'nın son olarak Çin'de uyguladığı nükleer santralde kullanılan eriyikleri kilitleyen özel bir sistemi Akkuyu'da da yapacak. Rusya'ya özel olan bu uygulama fiyatların artmasına neden olacağı gerekçesi ile diğer ülkeler henüz değerlendirmeye almış değil.

Eriyik kapanı adı verilen bu sistemde herhangi bir olumsuzluk olduğunda işlem halindeki hammadde altta bulunan kapana geçiyor ve güvenli hale geliyor. Fukuşima nükleer santralinde pasif güvenlik sistemi, çift kapsül ve kapan mevcut değildi. Bu yüzden reaktörde meydana gelen zararın kontrol edilmesi zorlaştı.

[b]DÜNYANIN EN GÜVENLİ NÜKLEER SANTRALİ SEÇİLDİ[/b]

Çin'de inşa edilen nükleer santralin deprem bölgesinde kurulduğunu ve 2006 yılında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) bu santrali dünyanın en güvenli santrali olarak kabul ettiği bilgisini veren Boyarkin ek güveliklerle ilgili de açıklamalarda bulundu: "Fukuşima’da aşırı ısınma nedeniyle hidrojen açığa çıkmaya başladı. Bizim sistemimizde yakıtın ısınması mümkün değil. Nedeni pasif soğutma sistemleri. Ayrıca tüm santralin içinde hidrojeni emen pasif sistemler de mevcut. Platin temelinde yapılmış bu sistemler kimyasal etkileşim ile hidrojeni bağlıyor. Bununla birlikte bu sistemler açığa çıkabilecek herhangi bir miktarda hidrojeni yok etmeye tasarlanmış. Böylelikle Fukuşima’da olduğu gibi hidrojen yukarıda birikmez ve patlamaz."

Türkiye'ye inşa edilecek nükleer santralin dünyanın en güvenlik nükleer santrali olacağını vurgulayan Rus uzman, "Fransızlar ve Amerikalılar kapan sisteminin pahalıya mal olacağı için gereksiz olduğu kararına vardı. Biz ise güvenliğin fazlası olmaz diyoruz. Bu yüzden Fukuşima’dan önce de projemize bu dört sistemi; çift kaplama, hidrojen çözücü, pasif ısı gidericisi ve kapanı dahil etmiştik." dedi.

Çin'deki nükleer santrali temel aldıklarını ancak Türkiye için ek önlemler de getirildiğini kaydeden Rus uzman, "Bu yüzden bugünkü projemizde güvenlik sistemlerinin sayısı dünyanın tüm diğer projelerden daha fazladır. Bu yüzden diyoruz ki bizim projemiz dünyanın en güvenli projesi" savunması yaptı.

[b]NÜKLEER ENERJİ TEMİZ VE FİYATI ÖNGÖRÜLEBİLİR[/b]

Rus uzmana göre, bir ülke uzun vadeli sanayi kalkınma planlıyorsa güvenilir ve öngörülebilen fiyatları olan enerji kaynağına sahip olmalı. Dev yatırım planlayan şirketler için enerjinin sürekli tedarik edilebilecek olması ve fiyatlarının artmayacak olması önemli bir avantaj oluşturuyor. Nükleer enerji sera gazı salınımı yapmıyor ve çevreye sıfır zarar veriyor.

Nükleer santrallerde kullanılan uranyum çok pahalı değil ve fiyatlar iki kat artsa bile nükleer santralde üretilecek elektrik fiyatı en fazla yüzde 3-4 artar. Doğalgaz kullanan santralde ise hammadde iki kat artsa elektrik fiyatları yüzde 70 artabilir.

Rusya'nın bazı bölgelerinde yüzde 14, doğalgaz ve hidroelektrik santrallerin olmadığı batı bölgelerinde yüzde 30'lara kadar nükleer enerji kullanımının olduğu bilgisini veren Rus yetkili, "Bir çok gelişmiş ülkelerde elektrik enerjisi nükleer kaynaklardan sağlanıyor. Fransa’da neredeyse yüzde 80 nükleer santrallerden kullanılıyor. Belçika’da yüzde 56, İsviçre’de yüzde 50, İsveç’te yaklaşık yüzde 50 ve ABD’de yüzde 20" şeklinde konuştu.

[b]ENERJİDE BAĞIMLILIK TEK TARAFLI DEĞİL[/b]

Uzun vadeli elektrik üretim planlamaları için nükleer santrallerin en avantajlı yapılar olduğunu ifade eden Boyarkin, "Enerjide bağımlılık karşılıklı. Rusya Uranyum'da yüzde 9 ve nükleer yakıtta yüzde 17 paya sahip. Ne kadar büyük oyuncu olsa da başka alternatifler de var." dedi.

5-10 yıl için öngörülen elektrik üretim santralleri açısından doğalgazın tercih edilebileceğini, ancak uzun vadeli planlamalarda nükleer santralin cazip olduğunu kaydeden Rosatom yetkilisi, Romanya'da nükleer santral yapımını dünyanın dev çelik üreticisi Mittel'in üstlenmesini örnek gösterdi.

[b]UÇAKTA SEYAHATTE NORMALİN 10 KATI RADYASYONA MARUZ KALIYORUZ[/b]

Rusya'da nükleer santrallerin bulunduğu bölgelerde bağımsız denetim kurullarının olduğunu ve radyasyon seviyesini ölçerek, Olağanüstü Hal Bakanlığı ve internet ortamında halka açık bir şekilde paylaşıldığını kaydeden Boyarkin, "Doğada her zaman radyasyon var. Örneğin Finlandiya Moskova'dan 3 kat, Fransa'nın orta kesimleri 5 kat daha fazla radyasyona maruz kalıyor. Mesela kömür ile çalışan santraller bile yüzde 10-15 radyasyon salınımı yapıyor.

Bizim projemizde doğada bulunan radyasyonun yüzde 1'ine bile ulaşmıyor. Çevrede santralin herhangi bir etkisi olmayacak. Nükleer santralle birlikte çevredeki kömürlü santraller kapanıyor, çevreye kazanç bile sağlanıyor. Radyasyon sadece nükleer santrallere bağlı olarak yayılmaz. Sağlığınız için röntgen çektirdiğinizde bile radyasyona maruz kalıyorsunuz, televizyon izlerken bunları da düşünmeliyiz. Uçakla seyahat yapmak bulunduğumuz ortamdan 10 kat daha fazla radyasyon etkisinde kalmak demek. Dolaysıyla her günümüz radyasyonla geçiyor" şeklinde konuştu.

Çernobil sonrası nükleer santrallerle ilgili yasaların çok sert hale getirildiğini ve bu konuda dünyanın en katı kurallarına göre işletme kurduklarını kaydeden Bortnikov, Ermenistan nükleer santralinin de tehlike oluşturmadığını savundu. Türkiye'deki nükleer santralin ömrünün 60 yıl olarak belirlendiğini kaydeden Rus yetkili, bunun 80 veya daha fazla ömürlü olabileceğine de işaret etti.

[b]20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM[/b]

Akkuyu'ya inşa edilecek nükleer santralin Mersin ekonomisine büyük katkısı olacağına dikkat çeken Rus yetkili, "Rus nükleer santrallerinin bulunduğu alanlarda bir kişilik istihdam, 10 kişiye ekmek kapısı oluyor. Santralde yaklaşık 2 bin kişi çalışacak. Bunların çoğunluğu Türk vatandaşı olacak. Çevreye istihdam etkisi ise 20 bin olacak. Santralde çalışan işçiler çok yüksek maaş alacak. İkinci önemli avantaj ise nükleer santral yüksek vergi ödeyecek.

Santralin inşa aşamasında önemli iş imkanları doğacak. Bunlardan çok daha önemlisi ise büyük sanayi yatırımcıları 50-60 yıl elektrik enerjisini garanti gördüğü bölgelere tesislerini rahatlıkla kuracak. Bunun Türkiye'nin sanayi kalkınması açısından önemli avantaj getireceğini düşünüyorum" tespitinde bulundu.

Alıntı: http://www.haber7.com/haber/20110403/Dunyanin-en-guvenli-nukleer-santrali.php
Link to comment
Share on other sites

Akkuyuya ne yapılırsa yapılsın aşırı pahalıya gelecektir. Mersin ve civarına gelenler bilir. Buralar yaz aylarında çöl kadar sıcak olur. Biz yazın evdeki bilgisayarı soğutuncaya kadar göbeğimiz çatlıyor bu adamlar o reaktörleri nasıl soğutacak merak ediyorum. Kısaca semeriyle seksene maal olacak. Daha soğuk bir yere kurulması mantılı olur...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='003' date='03 April 2011 - 21:46 ' timestamp='1301863610' post='987199']
Akkuyuya ne yapılırsa yapılsın aşırı pahalıya gelecektir. Mersin ve civarına gelenler bilir. Buralar yaz aylarında çöl kadar sıcak olur. Biz yazın evdeki bilgisayarı soğutuncaya kadar göbeğimiz çatlıyor bu adamlar o reaktörleri nasıl soğutacak merak ediyorum. Kısaca semeriyle seksene maal olacak. Daha soğuk bir yere kurulması mantılı olur...
[/quote]

Farklı bir bakış açısı tabiki...7 ay kaldım Mersin de durduğunyerde terliyosun :) Değerlendirmeleri gerekli tabiki bu bu doğa olayını...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='003' date='03 April 2011 - 22:46 ' timestamp='1301863610' post='987199']
Akkuyuya ne yapılırsa yapılsın aşırı pahalıya gelecektir. Mersin ve civarına gelenler bilir. Buralar yaz aylarında çöl kadar sıcak olur. Biz yazın evdeki bilgisayarı soğutuncaya kadar göbeğimiz çatlıyor bu adamlar o reaktörleri nasıl soğutacak merak ediyorum. Kısaca semeriyle seksene maal olacak. Daha soğuk bir yere kurulması mantılı olur...
[/quote]
[center][img]http://www.incicaps.com/resimler/34qsig8.gif[/img][/center]

Link to comment
Share on other sites

Konu açmışsınız inceleme zahmetine katlanmadan yorumdada bulunmuşsunuz!
Tabiki deniz suyuyla soğutulacağı için Mersin-Akkuyu'a kurulacak santral
Gelin görünki hiçbir zaman güvenlide olmayacak Japonyadaki doğal felaketten,
Çernobildekide insan hatasından dolayı felakete dönüştü.
İlerde yapılacak en ufak hata Akdeniz Bölgesi için felaketle sonuçlanacak

Link to comment
Share on other sites

[quote name='hakanhelin' date='03 April 2011 - 22:04 ' timestamp='1301864655' post='987213']
Konu açmışsınız inceleme zahmetine katlanmadan yorumdada bulunmuşsunuz!
Tabiki deniz suyuyla soğutulacağı için Mersin-Akkuyu'a kurulacak santral
Gelin görünki hiçbir zaman güvenlide olmayacak Japonyadaki doğal felaketten,
Çernobildekide insan hatasından dolayı felakete dönüştü.
İlerde yapılacak en ufak hata Akdeniz Bölgesi için felaketle sonuçlanacak
[/quote]

Evet deniz suyu kullanılacak soğutmada ancak deniz suyunun sıcaklığı yaz aylarında oldukça sıcak.Nükleer tesis denize yapılmayacak sanırım ben mi yanılıyorum....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='tmc200505' date='03 April 2011 - 21:08 ' timestamp='1301864929' post='987217']
Evet deniz suyu kullanılacak soğutmada ancak deniz suyunun sıcaklığı yaz aylarında oldukça sıcak.Nükleer tesis denize yapılmayacak sanırım ben mi yanılıyorum....
[/quote]
Havanın sıcaklığından bahsedince sanki havayla soğutulacak
gibi bir anlayış çıkıyor ortaya reaktörlerin çok soğuması gerekmiyor
sadece belli bir sıcaklık derecesine gelmesi yetiyor olmalı sanırım
bu yüzdendirki yaz kış farketmeden deniz suyuyla bu işi hallediyorlar

Link to comment
Share on other sites

Çok basitce anlatılacak olursa.Santral okadar sogutulursa çekirde suyu ısıtıp buhar üretemez olmayan buhar tribünleri dönderemez dönmeyen tribün elekritik üretemez.Uranyuma kabloyu baglayıp geçmiyecek adamlar

Edited by aaRDaa
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

[quote name='hakanhelin' date='03 April 2011 - 21:04 ' timestamp='1301864655' post='987213']
Konu açmışsınız inceleme zahmetine katlanmadan yorumdada bulunmuşsunuz!
Tabiki deniz suyuyla soğutulacağı için Mersin-Akkuyu'a kurulacak santral
Gelin görünki hiçbir zaman güvenlide olmayacak Japonyadaki doğal felaketten,
Çernobildekide insan hatasından dolayı felakete dönüştü.
İlerde yapılacak en ufak hata Akdeniz Bölgesi için felaketle sonuçlanacak
[/quote]


İnceleme derken?
Türbinlerle uğraşan biriyim ve o reaktörleri bu sahilde soğutmak iki kat hataa daha fazla maliyet demektir onun yerine deniz suyu daha soğuk olan bir yere kurulması lazım.
Normalde reaktörlerin sıcaklık hassasiyeti %1-%0.5 olması gerekir ama bu sahilde bu töleransı koruyamazsın. Doğal olarak reaktör intahar eder tabi yanında türkiyeninde yarısı...

Edited by 003
Link to comment
Share on other sites

[quote name='aaRDaa' date='03 April 2011 - 21:25 ' timestamp='1301865915' post='987230']
Çok basitce anlatılacak olursa.Santral okadar sogutulursa çekirde suyu ısıtıp buhar üretemez olmayan buhar tribünleri dönderemez dönmeyen tribün elekritik üretemez.Uranyuma kabloyu baglayıp geçmiyecek adamlar
[/quote]


Türbin buharının elde edilmesi başka reaktör soğutması başka. İkiside ayrı sistemler.

Link to comment
Share on other sites

mesleki açıdan bakarsam sistemin güvenli olacağından eminim.
japonyadaki santralden çok daha ileride bir sistem olacağıda kesin.
ancak sorulması gerekenler var

1. sistemin yeri hakikaten düzgün seçildimi? mmo nun hazırladığı raporda soğutma suyu olarak kullanılacak gölün sıcaklık değerlerinin yüksek olduğu söyleniyordu bu değerlendirildimi?
2. kullanacağımız yakıtın atıkları nerede stoklanacak?
3. stoklanacak atıklara -yüklenici firma kendi ülkesindeki atıkları getirirse- bunu kim anlayacak kim denetleyecek?
4. maliyeti bukadar fazla fazla fazla bir sisteme ihtiyacımız varmı?
5. aylık ortalama 160 ton radyoaktif materyali nekadara alacağız?

devamı çok sıkıldım...

Link to comment
Share on other sites

Türkiyenin etrafında o kadar çok nükleer santral varki Türkiyede yapılmaması çevredeki santrallerin riskini azaltacakmı sanki almanyadaki bir santralin İstanbula vereceği zarar ile Mersindeki nin vereceği zarar arasında bi fark yok bu devrin bir gerçeği nükleer enerji yani tüm dünya kullanıcak bi Türkiyemi kullanmıycak atom enerjisi kurumu sayfasında ölçüm değerleri ve haritası var rüzgarlar radyasyonu yayıyor kullanmamanın bir mantıklı açıklaması yok biz dahamı zenginiz bu ülkelerden ki doğalgazı yakıp elektrik üreticez anlamış değilim geç bile kaldı memleket bence :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Adamlar yıllar önce nükleere geçmişler ama biz daha yeni geçmeyi tartışıyoruz halen biz geçiş yaptığımızda çoğu ülke yeni enerji kaynağı bulmuş olacak...Dün hava kuvvetleri komutanı açıkladı savaş uçağı yapmamız 25 yıl sürermiş birde çok hünermiş gibi utanmadan söyledi kimsede sormadı 25 yıl sonra Avrupa devletleri hangi teknolojiye geçmiş olur savaş uçağı mı yoksa başka teknoloji mi kullanılır diye?Tartışmak tabiki iyi ama zamanda geçiyor tren kaçıyor....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='tmc200505' date='15 April 2011 - 16:04 ' timestamp='1302883466' post='993309']
Adamlar yıllar önce nükleere geçmişler ama biz daha yeni geçmeyi tartışıyoruz halen biz geçiş yaptığımızda çoğu ülke yeni enerji kaynağı bulmuş olacak...Dün hava kuvvetleri komutanı açıkladı savaş uçağı yapmamız 25 yıl sürermiş birde çok hünermiş gibi utanmadan söyledi kimsede sormadı 25 yıl sonra Avrupa devletleri hangi teknolojiye geçmiş olur savaş uçağı mı yoksa başka teknoloji mi kullanılır diye?Tartışmak tabiki iyi ama zamanda geçiyor tren kaçıyor....
[/quote]

Abd 1978 yılından, Almanya 1982 yılından, Kanada 1978 yılından ve Fransa 1997 yılından itibaren neden Nükleer Santral yapımını durdurmuşlardır?

Kanada'da 1997 yılında 21 santralden Yetersiz ve tehlikeli olduğu için 7 tanesi kapatıldı. Ayrıca Kanada, Belçika, isveç, Avusturya'da bir çok nükler santrali halk baskısı sonucu kapatıldı.

Çin bütün nükleer santrallerini askıya aldı. Endenozya, Tayland, Vietnam gibi ülkeler nükler santrallerden vazgeçtiler.

Küba, Portekiz, İrlanda, Lüksemburg, Danimarka, Yunanistan, İspanya Finlandia, İsviçre, Hollanda, İngiltere, Danimarka, İskoçya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde nükleer santrallerden vazgeçen ülkelerdir.

Şimdi halâ kalkıpta "vay efendim adamlar yıllar önce nükleere geçmişler biz daha yeni tanışıyoruz" demek, "kardeşim bu iş aya çıkmaya benzemez" lafını yemekten kendisini alamaz. Bu kadar tehlikeli bir yatırımı kabul edenler ya bu tehlikenin farkında değiller yada bu işten nemalanan kişilerdir.

Link to comment
Share on other sites

Şuradaki haritaya bi bakalım renkler çok şey ifade ediyor daha öncede yazdım Türkiyede olmaması Türkiyenin risk altında olmadığı anlamına gelmez çevre ülkelerdeki santrallerin cefasıda bize ha almanyada ha akkuyuda bi kazada İstanbula zararı aynı kurunun yanında yaş da yanar bizde doğalgazdan elektrik üretçez vesaire diye kendimizi yırtarız elin oğlu yıllarca sonrasının ihtiyacını üretmiştir bile

[code]http://tr.wikipedia.org/wiki/Nükleer_santral[/code]

Ha bu arada herkes kapattık diyo kimse kullanım ömrü dolduda kapatık demiyo :shiftyninja:

Edited by ULUMANİTU
Link to comment
Share on other sites

Nükleer dendi mi fazla düşünmeye gerek yok. Ben kendi anlayışımca doğaya ve insanlığa zararlı olabilecek her türlü girişime ihtiyatlı bakarım. Japon teknolojisini yerle bir eden depremin daha büyüğü olamaz diye bir kesin bilgi var mı? Mersinde deprem olmaz, olursa da buradaki santrale bişey olmaz anlaşması mı yapılacak.? Gerçi bizim konuşmamızın bir kıymeti yok ama, sırası gelmişken bunları da söylemek gerk. Japonya'daki santralden sızan radyasyonun tüm dünyayı etkileyebileceği haberleri telaşla ört bas edildi, medya susturuldu. Yine birileri eline bir bardak su alıp içti (Japon bir bakan) bizde de birisi yine çıkar bir bardak çayla tv kameralarının karşısına. Çernobil Türkiye'de mi patlamştı acaba.??? Yıllar sonra kaç can gitti kanser illetinden Çernobil sebepli. Nükleer olan hiç bir şey iyi değil. İyisi bile..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='ozyol' date='15 April 2011 - 17:45 ' timestamp='1302885922' post='993320']
Abd 1978 yılından, Almanya 1982 yılından, Kanada 1978 yılından ve Fransa 1997 yılından itibaren neden Nükleer Santral yapımını durdurmuşlardır?

Kanada'da 1997 yılında 21 santralden Yetersiz ve tehlikeli olduğu için 7 tanesi kapatıldı. Ayrıca Kanada, Belçika, isveç, Avusturya'da bir çok nükler santrali halk baskısı sonucu kapatıldı.

Çin bütün nükleer santrallerini askıya aldı. Endenozya, Tayland, Vietnam gibi ülkeler nükler santrallerden vazgeçtiler.

Küba, Portekiz, İrlanda, Lüksemburg, Danimarka, Yunanistan, İspanya Finlandia, İsviçre, Hollanda, İngiltere, Danimarka, İskoçya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde nükleer santrallerden vazgeçen ülkelerdir.

Şimdi halâ kalkıpta "vay efendim adamlar yıllar önce nükleere geçmişler biz daha yeni tanışıyoruz" demek, "kardeşim bu iş aya çıkmaya benzemez" lafını yemekten kendisini alamaz. Bu kadar tehlikeli bir yatırımı kabul edenler ya bu tehlikenin farkında değiller yada bu işten nemalanan kişilerdir.
[/quote]

Yazdıklarımı birdaha okumanı tavsiye ediyorum ben yazımda nükleeri savunmuyorum.Diyorum ki herkes yıllar önce teknolojiyi kullanıyor biz onlar o teknolojiiyi terkettikten sonra kullanıyoruz.Ben başka bir eleştiri getiriyorum.Yoksa onlar yılar önce kullanmış biz geç kaldık hemen balıklamasına atlayalım bizde kuralım nükleeri demiyorum ki.Avrupa yeni enerji kaynaklarına yöneldi biz daha nükleere geçmeyi tartışıyoruz ne kadar geriden takip ediyoruz malesef....

Link to comment
Share on other sites

Ben çevreye zararlı herşeye karşıyım biz doğayı gelecek nesillerden ödünç almışız insani bakışım budur

Fakat tüm dünya nükleerden ve benzeri teknolojilerden vazgeçerse o zaman benim milletimde vazgeçsin adil olan budur

Link to comment
Share on other sites

Teknik detaylardan arkadaşlar kadar anlamam ama bu işe güvenmiyorum. Rusya bu işi ciddiye alsa kendi ülkesinde Chernobil'in patlamasına mani olurdu.

Diyeceksiniz ki o zamanın teknolojisi farklı; bu günkü farklı. Uzaya araç gönderen, sorunsuz dünyaya indirebilen; atmosfer koşullarına dayanıklı ekipman üretebilen Rusya yeryüzünde güvenli bir santral yapamadı mı? O kadar teknoloji yoktu diyen olursa inanmam.

Link to comment
Share on other sites

men mersinde oturuyorum sonuna kadar destliyorum adamar 50 yıldır bu enejiyi kulanıyor biz halen kuralım kurmiyalım tartışıyoruz
halen maden çağında yaşiyoruz fransa 80 ve akdeniz ülkesi kuralım kurmıyalım yok beğenmedim kurmiyalım acaba kursaymıydık...?

Link to comment
Share on other sites

[code]http://www.4shared.com/document/Wb8DH61F/Nukleer-enerji-hakkinda-makale.html[/code]

Bu yazıda nükleer santrallerle ilgili makaleler bulunuyor. Karşı çıkanlarda çıkmayanlarda bu makaleleri mutlaka okumalı. Bilmeden konuşanlar için iyi bir yazı dizisi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...