Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Windows 7'yi Kinect Ile Kullanın


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][size="5"][color="#48D1CC"][b]Windows 7'yi Kinect ile kullanın[/b][/color][/size][/center]

[center][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1301948680__haberici_28.jpg[/img][/center]

[center][b]Evoluce firması, Windowsu'u Kinect ile kullanmayı sağlayan Win & I arayüzünü yayımladı
04.04.2011 10:30[/b][/center]

Windows 7'yi minimum eforla kullanmayı vaat eden bu yazılım, Kinect'in Windows sürücülerinin çıktığı günden beri yayımlanmış en kullanışlı yazılımlardan biri olarak göze çarpıyor.

Windows 7'yi hareketlerinizle kullanmanızı sağlayan bu yazılım, Media Center, Microsoft Office ve PowerPoint için özel bir optimizasyon sunuyor. Programın ev versiyonu 20 euro ya da 30 dolar fiyatla satışa sunuldu. (Kinect bu fiyata dahil değil tabii ki.)

[b]Techno-labs[/b]
Link to comment
Share on other sites

[center][size="4"][color="#0000FF"][b]Kinect ile çıkacak oyunlar[/b][/color][/size][/center]

[center][img]http://dergiweb.com/inc/rDA/N/Kinect-ile-cikacak-oyunlar-100614110316.jpg[/img][/center]
[center][b]Kinect'in basın tanıtımından bir kare[/b][/center]

Kinect'in isminin açıklanması ile herhangi bir cihaz kullanmadan oynayabileceğimiz oyunların ilk detayları yavaş yavaş meydana çıkmaya başladı. Projenin yönetim ekibinin başında bulunan Kudo Tsunoda, kontrol aygıtlarının şimdiye kadar çoğu insan için engel teşkil ettiğini ve bunu ortadan kaldırdıkları için mutluluk duyduklarını belirtti. Tsunoda, açıklamasına "Artık herkes karışık tuş kombinasyonlarını öğrenmeye gerek duymadan oyuna dahil olabilecek" diyerek devam etti.

[center][img]http://dergiweb.com/inc/rDA/N/Kinect-ile-cikacak-oyunlar-100614105936.jpg[/img][/center][center][b]River Rush[/b][/center]

[b]Kinectimals:[/b] Oyuncular 20 çeşit kedi türünden birini seçerek yetiştirip onunla oynayabilecekler. Seçilebilecek kediler arasında aslan, çita ve kaplan gibi vahşi cinsler de bulunacak.

[b]Joyride:[/b] Oyuncuların elleri ile gaz vererek, vücutları ile zıplama ve çeşitli numaralar yapacakları bir yarış oyunu.

[b]Kinect Sports:[/b] Box, bowling, play voleybolu, engelli koşu, futbol ve masa tenisi olmak üzere altı çeşit spor oyununu barındıran paket. Rare tarafından geliştiriliyor.

[b]Kinect Adventures:[/b] River Rush isimli rafting oyununun da dahil olduğu paket.

[b]Dance Central:[/b] MTV ve Harmonix tarafından geliştirilen Wii'deki Just Dance benzeri dans oyunu.

[center][img]http://dergiweb.com/inc/rDA/N/Kinect-ile-cikacak-oyunlar-100614110017.jpg[/img][/center]
[center][b]Joyride[/b][/center]

Kinect'in oyunlarının harici paket fiyatları yaklaşık 40-45$ olacak. Özellikle Kinect Sports hariç ilk çıkacak diğer oyunların daha ucuz olacağı belirtiliyor. Kinect paketi ile birlikte oyun sunulup sunulmayacağı ya da hangi oyunların bulunacağı henüz kesinlik kazanmadı.

[center][media]http://www.youtube.com/watch?v=_ET6PqZtYd4[/media][/center]

Link to comment
Share on other sites

[center][size="5"][color="#FF0000"][b]Microsoft Kinect incelemesi[/b][/color][/size][/center]

Microsoft’un oyun oynamayı gerçek anlamda çok daha anlamlı kılan Kinect’i ofisimizin baş köşesinden ayrılmaz oldu. Uzun süredir başından ayrılmadığımız Kinect’in incelemesini siz değerli okurlarımızla paylaşmanın zamanıdır.

Şimdiye kadar onun hakkında birçok haber, inceleme ya da video izlemişsinizdir. Peki o zaman Microsoft’un Kinect’ini bir de bizden dinleyin! Pardon okuyun.

[b]Parasını hak ediyor mu?[/b]

[img]http://www.teknopolitan.com/wp-content/uploads/2011/03/kinect-2.jpg[/img]

Hem de nasıl… Bunca yıllık hayatımızda birçok teknoloji cihazını inceledik, sahip olduk… Microsoft’un Xbox oyun konsolu için ürettiği Kinect çok yaratıcı… Nereden ve nasıl akıl ettiler öyküsünü bilmiyoruz fakat “Azınlık raporu” filmi gerçek oldu sevgili okuyucu.

[b]Nedir?[/b]

[img]http://www.teknopolitan.com/wp-content/uploads/2011/03/kinect-3.jpg[/img]
Kinect basit bir anlatımla vücut hareketlerinin takip edilip, cihazın ya da oyunların kontrol edilmesine yarayan bir aygıttır. Hareket derken buna baş, kol, bacak hatta parmak hareketleri de dahil.

[b]Nasıl yani?[/b]

Bugün sorularınızla bizleri yıldırmaya çalışacağınızı sanıyorsunuz fakat yanılıyorsunuz… En detaylı bir şekilde Kinect’i anlatacağız… Sorunuzun yanıtı ürün üzerinde kızıl ötesi alıcı, ses alıcı ve CMOS kamera mevcut. Bu saydığımız tüm ekipmanlar sizi an ve an takip ediyor. Biraz daha teknolojik açıklama ile 30 fps ve 640×480 görüntüler alarak. Bu görüntülerde yüzünüzdeki mimiklerin de ekrana yansıyacağını unutmadan ona göre ürünün başına geçin.

[b]Ne kadar yer kaplıyor?[/b]

Çok büyük değil. 282 x 70 x 75 mm büyüklüğündeki ürün sadece 430 gram. Dolayısı ile TV ünitenizin önüne rahatlıkla konumlayabilirsiniz. Fakat konumlamadan önce yeri iyi seçin. Diyelim ki yeterli alanınız yok. Olsun. Ürünün altındaki konumlama sistemi gayet başarılı. İstediğiniz yöne çevirip yukarı aşağı oynatabiliyorsunuz. Fakat 1 kez. Çünkü ilk seferden sonra gerisini Kinect’e bırakın.

[img]http://www.teknopolitan.com/wp-content/uploads/2011/03/kinect-4.jpg[/img]

Hem de nasıl değerli okurlar. Şimdi düşünün LCD televizyonunuzun başındasınız elinizde kumanda falan yok. İster dans ediyor, ister dövüşüyorsunuz. Ekranda sizin görüntünüz bir çizgi film karakteri olarak görüntüleniyor. Tabii bu menü arayüzünde ve oyunlarda farklı. Hazır menü demişken elinizi sağa sola oynatıp menüler arasında dolaşıyor, yine elinizi ileri ittirdiğinizde onay veriyorsunuz. Kısacası kullanımı oldukça basit.

[b]Peki sizi şaşırttı mı?[/b]

Kesinlikle. Mesela ses tanıma özelliği. Bozuk bir İngilizce lisanıyla konuştuğunuzda dahi ürünü sesle yönetebiliyorsunuz. Yetmedi elinizi şıplatıp yine görevleri yerine getirtebiliyorsunuz. Yani Kinect’le siz bir padişahsınız. Ses meselesinde Kinect 2 gelir mi bilemeyiz fakat daha başarılı olabileceği kanısındayız.

[b]Hareket algılaması nasıl?[/b]

Günün çeşitli saatlerinde hatta ilk günler gecenin bir yarısı başından kalkmadığımız için farklı ışık ortamlarında inceledik. Hareketler eğer projektör kullanmıyorsanız tabiri yerindeyse 10 numara algılanıyor. Sonuçta karşımızda kızılötesi algılayan akıllı bir yaratır var. Aynı anda 2 kişi oynayabiliyor. Ve Kinect 20 noktada sizi takip ediyor. Aslında onunla birlikte “Bizi sizi artık hep gözetleyecek” diyebiliriz. Kinect hakkında söyleyebileceğimiz diğer bir önemli detay ise, ona en yakın 1,5 metre, en uzak ise 4-5 metre arasında oyun oynayabilir, müzik listenizde ya da filmleriniz arasında dolaşabilir, oturduğunuz yerden birkaç el hareketiyle evinizdeki multimedyaya hükmedebilirsiniz.

[b]Ballandıra ballandıra anlattın. Sonuca gelsek mi?[/b]

Aslında gelmesek iyi olur. Çünkü daha aktarmak istediğimiz noktalar var. Mesela MSN’desiniz. Görüntülü arama yaptınız. Siz odanın içerisinde ne tarafa giderseniz gidin, karşı taraf sizi hep aynı açıdan görüyor. Kafanız karıştı değil mi? İlk gördüğümüzde biz de inanamamıştık. Sonra, online ya da offline arkadaşların karakterlerinin görüntülenebilmesi de hoş bir ayrıntı. Yenilenen menü arayüzünün de çok hoşumuza gittiğini ayrıca belirtmek istiyoruz. Bir de oyunlar süresince 30 saniyelik görüntülerin montajlanıp kaydedilmesi olayını ise çok akıllıca bulduk.

[b]Sevmediğiniz yanları olmadı mı?[/b]
Oldu… Öncelikle Sadece Adventures oyunlar yeterli gelmiyor. Ayrıca Kinect oyunları çok pahalı yahu. Kendinizi bir kaptırdınız mı, maaşın büyük bir bölümünü oyunlara yatırabilirsiniz aman dikkat edin. Bazı oyunlarda karşılaştığımız algılama sorunu işin büyüsünü bozabiliyor.

[b]En fazla ne kadar başında durabiliriz?[/b]
Valla ne yalan söyleyelim sizi bilemeyiz fakat biz maksimum 2 saat dayanabiliyoruz. Yanlış anlaşılmasın sıkıldığımızdan değil yorulduğumuzdan.

[b]Kaç puan verdiniz?[/b]
Bildiğiniz üzere puanlama sistemimiz 5 üzerinden. Microsoft Kinect bizden alnının akıyla 4.5 almayı başarıyor. Tebrikler Microsoft. Bizi hem şaşırttın, hem de böyle bir ürün geliştirerek eğlendirdin.

[b]Teknopolitan[/b]

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...