Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Iphone Kullanarak,laptop Internete Bağlanır


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][size="5"][color="#48D1CC"][b]Nasıl iPhone kullanarak, windows laptop internete bağlanır?[/b][/color][/size][/center]

[b]"iPhone ile windowsa access point yaparak, bilgisayarınızı iphone üzerinden internete bağlayabilirsiniz. Özellikle yolda iseniz ve elinizde laptop iphone ikilisi varsa, internete girmek çocuk oyuncağı."[/b]

Diyelim yoldasınız veya interneti olmayan bir cafedesiniz. Elinizde laptopunuz ve iPhone'unuz var. İnternete nasıl çıkarım, nasıl surf ederim diyorsanız bu yazımız sizin çok işinize yarayacak.

Basit olarak açıklamak gerekirse, windowsunuza, iphone'unuzu bir access point olarak (erişim noktası) tanıtıyoruz ve iPhone üzerinden internete çıkış yaptığımızda, windows artık cep telefonunuzu kullanarak internete çıkmış oluyor.

Bunun için elbette, 3G destekli bir internet hattınız olması gerek. Edge bağlantınız var ise, çok ama çok yavaş bir hattınız olacaktır. Tüm cell hizmeti sağlayan Turkcell, Vodafone, Avea internet paketlerini çok ucuza satmaktalar. Eğer hala bu hizmetlere geçmediyseniz, kullandığınız operatörün ucuz internet paketlerine bakmanızı tavsiye ederim.

Peki nasıl yapacağız? Bu işlem için öncelikle iPhone'unuzu windows'a tanıtmanız gerekmekte. Bağlantı kablosu ile de bu işlemi yaparsınız ama bu yazıda, kablosuz olarak bağlantıyı sağlamanızı göstereceğim. Elbette bluetooth cihazımız üzerinden olacak bu işlem.

İlk başta, iPhone üzerindeki"internet tethering" opsiyonunu açmamız lazım. Bu seçenek normalde kapalı geliyor. internet tethering seçeneğini açarak, iPhone üzerindeki internet bağlantısını paylaşıma açıyorsunuz.

[center][img]http://dergiweb.com/inc/rDB/N/iphone-kullanarak-windows-internete-cikmak-110403090723.jpg[/img][/center]

[center][b]bilgisayarınızı, iphone üzerinden internete bağlanmak için, internet tethering özelliğini açmak gerekiyor.[/b][/center]

internet tethering özelliğini açmak için, yukarıda ki resimde bulunan adımları takip ediyoruz. Önce General daha sonra network ve oradan da internet tethering seçeneğine ulaşıyoruz. Eğer internet tethering seçeneği Off durumda ise, üzerine tıklıyoruz ve aşagıdaki ekran çıkıyor. Buradan seçeneği On hale getirelim.

[center][img]http://dergiweb.com/inc/rDB/N/iphone-kullanarak-windows-internete-cikmak-110403090823.jpg[/img][/center]
[center][b]tethering açık iken, usb kablosu ile veya bluetooth ile interneti iphone ve bilgisayarınız arasında paylaştırabilirsiniz.[/b][/center]

Yine bu ekranda ufak da olsa açıklama mevcut. Bilgisayarınızı bağlamak için USB kablosu veya bluetooth cihazınızı kullanabilirsiniz. Ekranda da bağlantı seçenekleri açıklanmış. Ben bluetooth üzerinden bağlanmayı anlatacagım.

Şimdilik, iPhone'daki internet tethering opsiyonunu açtık, iPhone'da bluetooth açık değilse onu da General ayarlarından Girdigimizde BlueTooth seçeneğini görüyoruz ve oraya tıklayıp bluetooth opsiyonumuzu devreye sokuyoruz. Artık internete iPhone üzerinden bağlanmak için tüm ayarlarımız yapıldı. Şimdi windows'umuzu ayarlayacağız.

windows 7 kullanıcısı olarak, bluetoothları izleyip, çıkan cihazları access point olarak kullanmamız çok kolay. Bunun için ekranın sağ altında veya control panelden bluetooth cihazımızı görüyoruz. dEvrede değil ise açık hale getiriyoruz.

Windows üzerinden iPhone 'u araştırıp buluyoruz ve baglantı için "pair" ediyoruz. Pair işlemi, telefonun ürettiği bluetooth gecici kodunu, windows'da yazmaktan ibaret. Bunu da yaptıktan sonra windows ile iPhone birbirlerine bluetooth üzerinden bağlanmış oluyor.

Burada ufak bir tüyo, iPhone'daki internet hizmetni windows'a aktarabilmek için, windows'da iPhone'u eklerken, cihazın üzerine sağ tuş ile tıklayıp "Connect As Access Point" seçeneğini seçmelisiniz.

Artık windows bilgisayarımız, iPhone üzerinden internete çıkabilir.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, youtube'da birde konu ile ilgili video buldum, windows access point olarak nasıl tanıtacağınızı gösteriyor. Çok kısa bir video, izlemeniz faydalı olabilir.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=vv3tfbv9P6w[/media]

Konu alıntıdır bilginize.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...