Jump to content

Gnome 3 Duyuruldu


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#0000FF"][b]GNOME 3 Duyuruldu[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/02/gnome3.png[/img]

Uzun süren bir planlama aşaması ve iki ertelemeden sonra GNOME tayfası nihayet GNOME masaüstü yöneticisinin üçüncü nesli olan GNOME 3′ü duyurdular ; [quote]http://gnome3.org/[/quote]

GNOME tayfasının belirttiğine göre üçüncü nesil masaüstü yöneticisi sıfırdan yeniden yazıldı. Günümüzün teknolojileri kullanılarak, modern bir masasütü yöneticisi oluşturulmaya çalışıldı. Kısaca GNOME için belirtilenler:

Uygulamalara daha hızlı erişim.
Kolaylaştırılımış pencere yönetimi
Çalışma alanları oluşturma
Gelişmiş donanım bütünlüğü
Uygulama tabanlı pencere yönetimi

[b]Basit Güzellik[/b]

GNOME 3, kendine has bir zarafetle geliyor. Yeni bir görsel tema, arıtılmış yeni bir yazı tipi ve yenilenmiş canlandırmalarla kullanımı basit ve güzel bir masaüstü deneyimi hazırlanmış.

Tüm uygulamlara hızlı erişim için, “Etkinlik Görünümü” özelliği eklenmiş. Klavyenin Windows tuşu diye bilinen tuş, etkinlik görünümüne geçiş için atanmış.

Sanal iletişim için de yapılandırılan GNOME 3, anlık mesajlaşma ile bütünlük özelliği kazanmış. Masaüstünden ya da çalışmakta olduğunuz uygulamanızı değiştirmeden, bir bildirim çekmecesinde beliren anlık mesajlarınızı cevaplayabiliyorsunuz.

GNOME 3 panelleri, arka planın bir parçası olarak görünecek şekilde yapılandırılmış. Bildirimler ise, okuyucu onları okumak isteyene kadar saklı tutuluyorlar. Yani masaüstü oldukça toparlanmış.

Etkinlik tuşu ve aram ile, tüm uygulama ve ayarlara klavyeden erişebilinme özelliği eklenmiş. Sistem ayarları ise tamamen, kullanımı kolaylaştıacak biçimde, yeniden tasarlanmış. Pencere yönetiminde de, yanyana pencere döşeme özelliği eklenmiş.

GNOME temel teknolojilerinde de değişklikler yapılarak, mini bilgisayarlara (netbook) çok daha uyumlu hale getirilmiş.

Evet, GNOME tayfasının belirttiği GNOME 3, kısaca böyle. Oldukça yeni olan GNOME 3, kullancı geri bildirimleri ile daha da gelişecektir. Pekçok GNOME kullanıcısı, GNOME 3 sürümü ile GNOME’un kullanım ve performanstan uzaklaşarak, görünüme yönelmesinden endişe duyuyordu. GNOME 3 sürümünüyle ilgili, çok kısa bir zaman sonra, geribildirimler gelmeye başlayacktır. Ancak ne olursa olsun, GNOME 3′ün, kullanıcılarına yeni bir deneyim sunacağı kesin.[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...