Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

İnternet Explorer Çalışmayı Durdurdu


BuqRaHan
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar defalarca kaldırıp kurmama rağmen dakika başı hata veriyor. [u][b]İnternet Explorer çalışmayı durdurdu[/b][/u] şeklinde uyarı veriyor. Çözüm yolunu bulamadım gitti.Windows Update bölümünden İnternet Explorer 9 güncellemesini de yükledim yine aynı hatayla karşılaşıyorum.
Link to comment
Share on other sites

[quote]İnternet Explorer Düzenli Olarak Yanıt Vermeyi Durduruyorsa

Internet Explorer yanıt vermeyi düzenli aralıklarla durduruyorsa, en yaygın nedenler arasında bilgisayarda bir casus yazılımın, eklentinin veya bilgisayar virüsünün olması ya da Internet Explorer’un bozuk bir dosyaya erişmeye çalışması olabilir. Bunun söz konusu sorunlardan biri olmadığını garanti etmek için aşağıdaki önlemleri alın:
En son güncelleştirmeleri yükleyin.Windows Update, Internet Explorer da dahil olmak üzere Windows işletim sistemi yazılımı ve donanımı için ücretsiz güncelleştirmeler sunmaktadır. Sorunun çözümüne yönelik tüm Internet Explorer güncelleştirmelerini alabilmek için, Windows Update ayarlarınızın önemli güncelleştirmelerin yanı sıra önerilen güncelleştirmeleri de içerdiğinden emin olun. Daha fazla bilgi için, bkz. Windows güncelleştirmelerini yükleme.
Soruna ilişkin çözümleri denetleyin. Sorun Raporları ve Çözümleri, sorunları Microsoft’a bildirmenizi ve çözümleri denetlemenizi sağlar. Windows sorunların çözümüne yönelik atabileceğiniz adımlar olduğunda size bildirir. Internet Explorer’a yönelik bir çözüm yoksa, Microsoft’a göndermek üzere seçtiğiniz bilgiler yeni bir çözümün oluşturulmasına yardımcı olabilir.
Çözümleri denetlemek için:
Başlat düğmesi , Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Sorun Raporları ve Çözümleri‘ni tıklatarak Sorun Raporları ve Çözümleri’ni açın.

Caus yazılım önleme programlarını düzenli aralıklarla çalıştırın. Bilgisayarınızı casus yazılımlara karşı Windows Defender ile koruyabilir veya farklı bir casus yazılım önleme programı kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için, bkz.Casus yazılımları ve istenmeyebilecek yazılımları tarama.
Casus yazılımları kaldırmayı iyi bilmiyorsanız ve bu konuda biraz daha bilgi edinmek istiyorsanız, bkz.Windows Defender’ı açma veya kapatma ve Bilgisayarınızdan casus yazılımları temizleme.
Virüsten koruma yazılımınızı güncelleştirin. Virüsten koruma programı yüklemek ve bu programın güncel kalmasını sağlamak, bilgisayarınızı virüslere karşı korumanıza yardımcı olur. Virüsten koruma programları e‑postanıza, işletim sisteminize veya dosyalarınıza bulaşmaya çalışan virüsleri tarar. Yeni virüsler günlük olarak çıkar, bu nedenle güncelleştirmeler için virüsten koruma programı üreticisinin web sitesini sık sık denetleyin. Virüsten koruma programlarının çoğu, gerektikçe yenilenebilen yıllık aboneliklerle satılır. Virüsten koruma yazılımı üreticilerinin listesini görmek için, Microsoft Virüsten Koruma Ortakları web sitesine gidin.
Şüpheli Internet Explorer eklentilerini denetleyin. ActiveX denetimleri, tarayıcı uzantıları, tarayıcı yardımcı nesneleri veya araç çubukları olarak da bilinen eklentiler, yüksek kalitede animasyonlar gibi multimedya veya etkileşimli içerik sunarak web sitesiyle ilgili deneyimlerinize katkıda bulunabilir. Ancak bazı eklentiler, bilgisayarınızın yanıt vermemesine neden olabilir veya açılır reklamlar gibi istemediğiniz içerikleri görüntüleyebilir. Web sitesini ziyaret ettiğinizde, bir eklenti sizin bilginiz dışında yüklenmiş olabilir veya sizden bir eklentiyi yüklemeniz istenebilir. Daha fazla bilgi için, bkz.Internet Explorer eklentiler: sık sorulan sorular. Bir eklentiyi devre dışı bıraktığınızda, her zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.
Geçici Internet dosyalarını silin. Internet Explorer, geçici depolama konumuna depolanmış bozuk bir dosyaya erişmeye çalıştığından yanıt vermeyebilir. Soruna neden dosya türleri arasında geçici Internet dosyaları, tanımlama bilgileri ve geçmiş dosyaları vardır. Hangi dosyanın soruna yol açtığını anlamak zor olduğundan, geçici depolama konumunuzdaki tüm dosyaları silmeniz gerekir. Daha fazla bilgi için, bkz.Geçici Internet dosyalarını silme.
Not: Tüm tanımlama bilgilerinin silinmesi bazı web sayfalarının hatalı bir şekilde çalışmasına neden olabilir. Tanımlama bilgilerini kullanan web sitelerinde ayarladığınız her türlü kişiselleştirme, tanımlama bilgilerinin silinmesinden sonra çalışmayabilir.

[/quote]

Link to comment
Share on other sites

IDM, flash, java varsa diğer eklentileri de bilgisayardan kaldırıp tekrar deneyin. bazen bu tür sorunlar bazen işletim sistemini baştan yüklemeden çözülmüyor.

Bazen antivirüs programı da bu sorunlara yol açıyor. Stabil sürümleri deneyin

Bu sözüm yukarıdaki mesajı yazan arkadaşa "sırf laf olsun diye mesaj yazmayın. Sorunun çözümü için bir yanıtınız varsa yazın yoksa o da biliyor zaten alternatif tarayıcıları sizin söylemenize gerek de yok"

Edited by realceday
Link to comment
Share on other sites

Operayı da kullanıyorum fakat IDM ile indirme yapamıyorum nedenini bir türlü bulamadım. IDM seçeneklerine girip Opera yı da seçmeme rağmen indirme yapamıyorum. Ayrıca IE 9 da hiç kimse böyle bir problemle karşılaşmadı mı ?

Link to comment
Share on other sites

bendede aynı sorunlar vardı internet seçenekleri gelişmişten sıfırla seçeneğine tıkla düzelir diye tahmin ediyorum ben öyle yaptım bir süre düzeldi sonra bazı sitelerde tekrar hata vermeye başladı bende kaldırdım :) ie8 in üzerine kurulduğu için ie8 in eklentileri kalıyor sıfırla dedikten sonra tüm eklentileri ve ie8 den arta kalanları sildiği için düzelebilir.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='BuqRaHan' date='14 April 2011 - 20:42 ' timestamp='1302813772' post='992971']
Eklentileri kaldırdığım zaman IDM devre dışı kalıyor ve yüklü olan kısayollar ve toolbarı kullanamıyorum.
[/quote]
dediğim gibi önce bir sıfırla.eklentileri devre dışı bıraksanız bile eklentilere gelip oradan idm eklentisini etkinleştirin sadece o eklentiyi kullanın.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='alioren' date='15 April 2011 - 00:04 ' timestamp='1302818655' post='993001']
sürekli aynı hata bendede vardı ie 9 u kaldırıp yeniden yükledim bi daha o hatayı vermedi
[/quote]

Güncelleştirmelerden mi yüklediniz yoksa setup u indirip mi yüklediniz ?

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar kusuruma bakmayın amacım sizleri rencide etmek, kırmak vs. değil. Burada hangi tarayıcıyı önerirsiniz diye bir soru sormadım sizlere sorduğum soru çok açık bu problemin çözümü nedir diye soruyorum.

Link to comment
Share on other sites

İnternet explorer'ı sıfırlamayı dene önce.İnternet Özelliklerinde en sondaki sekmede sıfırlama butonu.

Yada ikinci bir seçenek güvenli kipten acıp bütün eklentileri devredısı bırak.

Windows update yaptım dedin zaten.

Ethernet driverını bir kere daha yükle. (Bunu neden yazmış microsoft kendi sitesinde anlamadım.)


Herşeyden önce böyle sorunlarında google'ı kullan :) emin ol çok daha hızlı sonuc alacaksın.15-20 dk daha buradayım. Yardımcı olmaya calısacagım.

Link to comment
Share on other sites

Birde aklıma gelmişken söylemeyi unuttum az önce. Eğer o önüne gelen uyarı İnternet Özellikleri penceresini acmana engel olursa Başlat/Çalıştır'a "Inetcpl.cpl" yazarak direk İnternet Özellikleri penceresini acabilirsin oradan direk sıfırlama işlemi yapabilirsin. Ve güvenli kipten açmakta seni ugrastıracak olursa onuda direk "[color=#222222]iexplore -extoff" komutu ile calıstırabilirsin :) Bu iki yöntem ile eğer sorunun düzelmezse seni İE bitkisel hayata girmiş demek. Sana fayda getirmez hiçbir zaman. Direk format atacaksın.[/color]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...