Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Chromium Tabanlı Flock Veda Ediyor


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#0000FF"][b]Chromium Tabanlı Flock Veda Ediyor[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/04/flock.png[/img]

Tarayıcı savaşlarından bir tarayıcı daha çekiliyor. Flock anasayfasında geliştiricilerin yaptıkları bir duyuruyla, Flock internet tarayıcısı, 26 Nisan 2011 tarihinde resmen sona erecek. Aynı duyuruda, sadık kullanıcılarına teşekkür eden geliştiriciler, onlara artık Google Chrome ya da Mozilla Firefox kullanmalarını tavsiye ediyor..

Artık Flock’a geliştirme ve güncelleme gelmeyeceğini belirten geliştiriciler, Flock ile aynı yapıda olduğundan Chrome ve Firefox’u tavsiye ediyorlar.

PLO e-dergimizin 26. sayısındaki “Tarayıcı Savaşları” yazısındaki incelememizde, MySpace, Facebook, Twitter, Bloger, Flickr ve YouTube gibi sosyal ağlara ve Gmail ile Yahoo e-posta hizmetlerine bağlantı sağlayıp, tümünü yönetebilecek eklentilere sahip olması ile öne çıkan bir tarayıcı olmuştu. Bu ağlar üzerinde anında mesajlaşma, Facebook sohbet uygulaması, bu sosyal ağlardaki arkadaşlarınızdan gelen güncellemelerden ve e-postalardan, kullanıcısını anında haberdar ediyor ve bunlara yanıt vermesini sağlıyordu.

Flock ilk olarak Nisan 2005 tarihinde boy göstermişti. Flock, 2.6.2 sürümüne kadar Mozilla’nın Gecko web motorunu kullanıyordu. Ancak 2010 sonunda çıkan Flock 3 serisi ile WebKit motoru kullanılarak, Chrome tabanına geçilmişti. Ancak Chrome tabanlı Flock’un ömrü uzun olmadı. Geliştirici Flock Inc.’in bu sene başında, web tabanlı oyun (FarmVille, Mafia Wars) geliştiricisi olan Zynga tarafından alınmasının ardından, Flock geliştiricileri, artık Zynga’da oyun geliştirmeye başladılar.

Flock’un son sürümü olan 3.5.3, Şubat 2011 tarihinde çıkmıştı. Artık güncelleme ve yeni sürüm çıkmayacak. Flock kullanıcıları mevcut Flock’u kullanmaya devam edebilecekler, ancak 26 Nisan’daki resmi bitiş ile beraber, Flock’un eş zamanlama ve sosyal ağları kullanmasını sağlayan tüm özellikleri devre dışı kalacak. Yani Flock’u Flock yapan tüm özellikler gidecek. Daha ayrıntılı bilgi ise, sık sorulan sorular sayfasından alınabilir.

KAYNAK: Pardus-Linux.ORG[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...