Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Google Video 13 Mayıs’ta Kapanıyor


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][size="5"][color="#48D1CC"][b]Google Video 13 Mayıs’ta kapanıyor[/b][/color][/size][/center]

[center][img]http://www.haberhilal.com/resim/88889668.jpg[/img][/center]
[center][b]Video içeriği indirecekler için son tarih 13 Mayıs[/b][/center]



Bu haber özellikle Google Video üzerinden film ya da belgesel izleyen ve YouTube, Vimeo, Dailymotion ya da İzlesene yerine yakın zamana kadar birçok videosunu Google'ın video servisi üzerinden yayınlamayı tercih etmiş kişileri üzecek: Google Video bir daha açılmamak üzere kapanıyor.

Google'ın video yayını rekabetinde yer kapmak için oluşturduğu ancak sonrasında YouTube'u satın almasıyla beraber adeta bir kenara ittiği Google Video, bundan iki sene önce kaldırdığı "upload" seçeneği ile bugünün geleceğine dair bir mesaj vermişti aslında. Şimdi ise kapanış tarihi iyice yaklaşmış durumda. 29 Nisan 2011 sonrasında artık videolar izlenemeyecek ve 13 Mayıs 2011′de de hesaplar silenecek, servis kapatılacak.

Google Video'nun YouTube'a kıyasla en büyük artısı uzun görüntülerin yayınlanabiliyor oluşuydu. Bu yüzden parçalar halinde değil de bütün olarak yüklenebilen videolar sayesinde filmleri ya da belgeselleri izlemek işkence haline gelmiyordu. Servisin bu özelliğinden dolayı da birçok eski Türk filmi Google Video üzerinden keyifle izlenebiliyordu. Bundan sonra benzeri yapımları, eğer kullanıcılar tarafından yüklenirse, YouTube, İzlesene ya da başka bir video yayın servisi üzerinden parçalar halinde izleme şansına sahip olacağız.

Tekrarlayalım: Google Video kullanıcıları videolarını 13 Mayıs'a kadar bilgisayarlarına indirebilecekler. 29 Nisan'dan sonra ise bir daha Google Video üzerinden video izlenemeyecek.

Karara dair kullanıcılara şöyle bir mesaj gönderildi:

Sayın Google Video Kullanıcısı,

Bu ay içinde, Google Video'daki barındırılan video içerikler artık oynatılmak üzere sunulmayacak. 2009 Mayıs ayından itibaren Google Video'ya video yükleme hizmeti durdurulmuştu ve şu anda yüklü durumdaki barındırılan içerikler kaldırılmaktadır. Google Video'nun gücünün, kullanıcıların, web'de nerede barındırılıyor olursa olsun video arayabilmelerini sağlamaktan geldiği fikrimizi her zaman koruduk. Ve bu geçiş, bu teknolojileri tüm dünyada genelindeki arama yapan kullanıcılarımızın yararına daha da geliştirmeye odaklanmamızı sağlayacak.

29 Nisan 2011′de, Google Video'da yüklü bulunan videolar artık oynatılmak üzere sunulmayacak. Video durumu sayfasına eklediğimiz "İndir" düğmesini kullanarak, kaydetmek istediğiniz tüm video içerikleri indirebilirsiniz. İçerik indirmek istemiyorsanız herhangi bir şey yapmanız gerekmiyor. (İndirme özelliği 13 Mayıs 2011′den sonra devre dışı kalacaktır.)

İçeriklerinizi YouTube'a taşımadıysanız, bir an önce taşımanızı öneririz. YouTube, videolarınızı özel olarak paylaşma veya liste dışı olarak yayınlama da dahil, video barındırmaya yönelik pek çok seçenek sunar. Daha fazla bilgi edinmek için buraya bakın.

Aşağıda videolarınızı nasıl indireceğiniz anlatılmaktadır:
Video Durumu sayfasına gidin.
Bir videoyu bilgisayarınıza indirmek için İşlemler sütununda ilgili videonun sağında bulunan Video İndir bağlantısını tıklayın.

Video indirildikten sonra, Video İndir bağlantısının yanında "Zaten İndirildi" ifadesi görünür.
Google Video'da yüklü çok sayıda videonuz varsa, tümüne erişmek için sayfanın sağ alt tarafındaki sayfa denetimlerini kullanmanız gerekebilir.

Lütfen unutmayın: Bu indirme seçeneği 13 Mayıs 2011′e kadar kullanılabilecektir.

Google Video kullanıcısı olduğunuz için teşekkür ederiz.



Saygılarımızla,
Google Video Ekibi


Kaynak : http://www.haberhilal.com/haber-Google-Video-13-May305s8217ta-kapan305yor-84028/#ixzz1JpnfUKQl
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...