Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

23 Nisan Kutlaması


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][size="5"][color="#48D1CC"][b]23 Nisan Kutlaması[/b][/color][/size][/center]

[center][img]http://salpazari.meb.gov.tr/haber/resim/23%20Nisan.jpg[/img][/center]

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.

[center][img]http://huseyinoprukcu.com/uploads/23nisan.jpg[/img][/center]

Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.

[center][img]http://i.imgur.com/OjZvz.jpg[/img][/center]

[center][img]http://i.imgur.com/vrnGI.jpg[/img][/center]

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlu olsun.

[center][b]23 Nisan Günü

Bayram yapar çocuklar,
23 Nisan günü
Büyük bir sevinç kaplar,
Bütün yurdun üstünü

Bin dokuz yüz yirmide
Duyuldu halkın sesi
Açıldı bu tarihte
Büyük Millet Meclisi

Bugün edildi ilân
Yeni bir Türk devleti
Bundan, 23 Nisan
Sevindirir milleti
İ. Hakkı SUNAT[/b][/center]


[center][img]http://www.golbasitaraf.com/images/news/8315.jpg[/img][/center]

[center][img]http://www.pedagogsevilgumus.com/images_up/23nisan.gif[/img][/center]

[center][color="#8B0000"][size="4"][b]23 Nisan Çocuk Bayramı ve Çocuk Psikolojisi [/b][/size][/color][/center]

Anne babalar olarak çocuğunuzun bu özel gününü birlikte geçirmeli ve ona destek olmalısınız. Çocuğunuz bu bayram coşkusunu sizinle yaşamayı hak ediyor!

[color="#0000FF"][b]23 Nisan coşkusunu çocuğunuzla birlikte yaşayın![/b][/color]

[center][img]http://www.aatmlsincan.k12.tr/dergi/arsiv/23nisan2007/23nisan1ks.gif[/img][/center]
[center][color="#8B0000"][b]23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı[/b][/color][/center]

Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenlenmektedir. 1979′ yılında, UNESCO tarafından bu yılın ‘çocuk yılı’ ilan edilmesiyle de bu bayram, uluslararası nitelik kazanmıştır. 1979’dan bu yana her yıl 23 Nisan’da TRT tarafından geleneksel olarak 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenmektedir. Bir hafta süren etkinliklere 8 – 12 yaş arası dünya çocukları davet edilmektedir.

Atatürk’ün çocuklara duyduğu sevgi ve güven herkes tarafından bilinmektedir. Atatürk her fırsatta ‘‘Bugünün küçükleri yarının büyükleri” diyerek çocukların toplumların gelişimi için ne denli önemli olduğunu belirtmiştir. Çocuklarımıza duyduğumuz güveni göstermek için 23 Nisan’da geleneksel olarak büyükler, koltuklarını küçüklere bırakarak yarının yetişkinlerine bir günlük mutluluk yaşatıyorlar. Peki, çocuklarımız için bugünün anlamı nedir ve bu günde ebeveynler nasıl bir yaklaşım sergilemeli bu konuda bilgi vermek istedim.

[color="#0000FF"][b]23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ının çocuklar için anlamı nedir?[/b][/color]

Hepimizin içinde bir çocuk vardır. Okul hayatımızla ilgili geçmişi bir gözden geçirdiğinizde mutlaka 23 Nisan ile ilgili bir veya birkaç anınız dün gibi aklımızdadır. Sadece çocukluk yıllarımızı hatırlamamız bugünün çocuklar için olan önemini anlamamızı sağlayacaktır. 23 Nisan’da duyduğunuz coşku, sevinç hala tazeliğini koruyor olmalı. Tek fark geçmişin çocukları bugünün anne babaları oldu ve 23 Nisan’da kendi çocuklarının coşkularını paylaşıyor.

Bu bayramın çocuklar için ne kadar önemli olduğunu belirtmeye gerek olmasa da çocukların psikolojisindeki rolünü anne babalara açıklamak istiyorum.

Eğer çocuğunuz 23 Nisan gösterilerinde yer aldıysa 23 Nisan kendini kanıtlaması için büyük bir fırsattır. Bu gösterilerde mutlaka çocuğunuz yanında bulunmanız gerekir. Çocuğunuz sizin onu izleyerek, onunla gurur duymanızı arzulayacaktır. Çocuğunuzun bu gururu yaşamasına fırsat vermelisiniz.

Bazen bu gösterilere sadece bir ebeveyn gider. Özellikle boşananmış anne babalarda bu çok olur. Çocuğunuz bu coşkuyu hem annesiyle, hem de babasıyla paylaşmak isteyecektir. Boşanmış anne babalar bile olsanız çocuğunuzun 23 Nisan gösterilerinde mutlaka yanında olun. Mümkünse işiniz ne olursa olsun önceden ayarlayarak anne babası olarak 23 Nisan'da çocuğunuzun yanında olun. Çünkü çocuğunuz arkadaşlarının anne babasını yanlarında gördüğünde üzülecek ve kendini değersiz hissedecektir. bu duyguyu çocuğunuza yaşatmamak için işlerinizi ayarlayın ve bu özel günü onunla geçirin.

Çocuğunuz bu gösteride rol almasa da arkadaşlarını izlemesi, böyle özel bir günün coşkusu sizinle paylaşması, çocuğunuzun yaşadığı, unutamayacağı anılardan biri olacaktır. Bu nedenle çocuğunuza armağan edilmiş bu bayramı çocuğunuzla birlikte geçirin.

Dünyada çocukların sahip olduğu tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.

[center][img]http://www.ozgunresimler.com/data/media/1441/animation1xl6yy7.gif[/img][/center]


Ulu önder Atatürk’ün önemle üstünde durduğu barış dolu günlerin temeli tüm dünya çocukları tarafından atılması dileğiyle,

Pedagog Sevil Yavuz

[center][img]http://www.ozgunresimler.com/data/media/1441/23nisaneg0.gif[/img][/center] Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

[success][b][color="#000000"]Tüm TncTR ailesinin ve Türk Milleti'nin bayramı kutlu olsun[/color][/b]

[color="#8B0000"][b]TnC TeaM[/b][/color][/success]


[center][img]http://img03.blogcu.com/v2/images/editor/a/y/c/ayceleninmutfagi/610879039859254_1259917241.jpg[/img][/center]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...