Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

2 Modemi Birbirine Bağlama


irecepali
 Share

Recommended Posts

[img]http://img62.imageshack.us/img62/7053/modemcopy.jpg[/img][/URL]







arkadaşlar resimde anlatma çalıştığım gibi ben 4 portlu bir modem kullanıyorum modemden gelen bir hattı waylıs özelliği olan diyer bir modem bağlıyorum laptop bu modemden İnternet çıka bilirken aynı modeme kabloyla bağlı pc net'e çıkamıyor ağda gözükmesine rağmen

modemler AirTies RT 111 ADSL2+ 4 port modem (İnternet çıkan)
AirTies RT 211 125Mbps Kablosuz ADSL2+ Modem ( diyer modem üzerinden İnternet çıkan modem )


lütfen bilen arkadaşlar dan yardım bekliyorum sin diden teşekkür ederim
Burada Yeni Olduğum İçin Konuyu Nereye Açacağımı Bilmediğim İçin buraya açtım olması gereken yere taşırsanız sevinirim Edited by irecepali
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar baya bir deneme sonucu Airties RT-205 modemimi access point olarak kullanmanın yolunu buldum.

1- Modemin arayüzüne 192.168.2.1 adresiyle girdikten sonra sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Modu sayfasına giriyoruz. Burdan "NO MODE" seceneğini işaretliyoruz.

[img]http://img73.imageshack.us/img73/693/01uj0.jpg[/img]

2- Yine sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Ayarları'nı tıkladığımızda açılan sayfadan "PVC Adı" sekmesinin altındaki vc1'i tıklıyoruz.

[img]http://img78.imageshack.us/img78/8325/02sw0.jpg[/img]

Karşımıza gelen ekranda ayarları aşagıdaki gibi değiştiriyoz. (Protocol olarak DHCP seçildi. Fakat eğer disabled seceneği çıkarsa - özellikle diğer marka modemlerde - onuda işaretleyebilirsiniz.)

[img]http://img80.imageshack.us/img80/9445/021rk2.jpg[/img]

3- Kablosuz bir modeme bağlantı kuracaksanız modemi tanıtmanız gerekiyor. Tanıtma öncesi dikkat edilecek husus her iki modeminde wireless kanallarının aynı olmasıdır. Eğer değilse modemin arayüzünden KABLOSUZ -> Kablosuz Ayarları sekmesinden kanal numarasını kolaylıkla değiştirebilirsinz. Bu ayarları kontrol ettikten sonra sol taraftaki menüden KABLOSUZ -> MESH sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfada "Köprü/ Tekrarlayıcı bağlantılarını etkinleştir" seceneğini işaretleyip Kaydet'i tıkladığımızda karşımıza modemin bağlantı kurabileceği modemler çıkıyor. Burdan kendinize ait modemi seçin ve kaydet'i tıklayın. Tüm bu işlemleri yaparken diğer modeminde açık ve kablosuz olarak erişilebilecek mesafede olmalıdır.

[img]http://img360.imageshack.us/img360/3753/04bw4.jpg[/img]

Eğer kablolu bir modemle bağlantı kuracaksanız bu işlemi yapmanıza gerek yoktur. Bu işlem yerine 4. işlemden sonra iki modemi Lan kablosuyla birbiriyle bağlamanız yeterlidir.

4- Sol taraftaki menüden YEREL AĞ -> IP Ayarları ve DHCP sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfadan "DHCP Sunucusu ve Aktarıcısı Kapat" seceneğini işaretliyoruz ve IP Adresi olarak bağlantı kuracağımız modemin ip numarasına bağlı olarak yeni bir ip numarası giriyoruz. Örneğin diğer modeminizin ip adresi 192.168.2.1 ise IP Adresi bölümüne 192.168.2.X girebilirsiniz. ( 'X' olarak istediğiniz rakamı girin.) Bu işlemleri yaptıktan sonra Kaydet'i tıklayın. Çıkan uyarılarada tamam deyin.

[img]http://img234.imageshack.us/img234/8786/03ha3.jpg[/img]

5- Son olarak kablosuz olarak bağlanacaksanız diğer modeminizin ayarlarından Airties modeminizi Access point olarak tanıtın.

Tüm bu işlemleri yaparken her iki modeminde kablosuz bağlantı şifrelerini kaldırın. İki modemden herhangi birinin kablosuz bağlantı şifresi olması halinde bağlantı kurulmuyor. Kablosuz bağlantı güvenliği olarak bu işlemlerden sonra her iki modemdede MAC adresi filtreleme kullanabilirsiniz. MAC adresi filtrelemede modemlerinde mac adreslerini eklemeyi unutmayın. Airties modeme erişmek için - bağlantı kurulu iken - modeme verdiğiniz ip adresini (192.168.2.X) kullanabilirsiniz. Eğer kablolu bir modemle bağlantı yapacaksanız modeminize kablosuz bağlantı şifresi koyabilirsiniz.

Diğer modemlerdende aynı ayarlar yapılabilir. Önemli olan iki nokta vc1 ayarlarının kaldırılması ve DHCP nin kapatılıp modeme yeni bir IP adresi verilmesidir. Benzer işlemler USR9110 modemde de denenmiş ve sonuç elde edilmiştir.

Link to comment
Share on other sites

Konuyu resimleriyle açıklayan arkadaşımıza teşekkür ederim çok yaralı oldu
[img]http://3.bp.blogspot.com/_WWnPzvrYRRQ/S5DEvqfiygI/AAAAAAAACPY/0lry4piPJTw/s400/b_tesekkurler1.jpg[/img]

Edited by irecepali
Link to comment
Share on other sites

1-kablolu modemi kaldır,bunu kullanma...
2-telefon hattını kablosuz modeme ver...
3-bir adet 8 li swich al, en düşüğü 8 li galiba...
4-bir adet kısa ethernet kablosu ile modemi swichin 1 nolu portuna bağla...
5-switchin diğer portlarını bilgisayarların ethernet girişine bağla...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...