HARBİKIZ Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 (edited) [b] [/b] [b] [/b] [b] [/b] Kullandığınız Mozilla Firefox tarayıcınız çok fazla ram harcıyor öyle değil mi? size bir firefox eklentisi (addons) u tanıtacağım. eklentimizin adı; memory fox. bu eklenti ile firefox un ram kullanımını gözle görülür derecede düşüreceksiniz. 180+ mb dolaylarında gezen ve 2-3 sekme ile çalışan firefox um artık 45mb ram harcıyor. Ancak benim ilk deneyimlerim gerçekten mükemmel bir eklenti olduğu yönündedir. 1. öncelikle şu adresi ziyaret edin; https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/53880 [img]http://i42.tinypic.com/tzcko.png[/img] 2. let me install this experimental add-on kutucuğunu işaretleyin. (henüz test/deney aşamasında olan bir eklentiyi kurduğunuzun farkında olduğunu belirtiyorsunuz.) 3. add firefox butonuna tıkalayın ve açılan sayfadan anlaşmayı kabul etmek ve kuruluma başlamak adına “accept and install” yazılı buton a basın. eklentiye izin verdikten sonra kurulum gerçekleşecektir. Eklentiyi kurdunuz ve Firefox u yeniden başlattınız. şimdi çok küçük bir işimiz daha var. Araçlar > memory fox > active memory fox yazılı yere bir tık atıyoruz. Artık eklentimiz aktif.Düşük ram kullanımı ile oldukça performanslı bir Firefox a kavuştunuz. Edited May 23, 2011 by HARBİKIZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lostkid35 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 ben bi fark göremedim sizde gözle görülür bi fark oldumu ram kullanımıda aynı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helehoyni Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 (edited) Firefox'un en önemli sorunu bu; bir çözemediler. Ama bu eklentiden sonra gözle görülür artış var performansta; harika bir paylaşım. Teşekkür ederim. Edited May 23, 2011 by helehoyni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ByCayLaq Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 hiç sevmiyorum bir sürü eklentisi var . kullanıcıya açık ne kadar eklenti varsa ondan bir cacık olmaz kur kur sonunda çöküyör zaten zırt pırt . chrome forewer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helehoyni Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 [quote name='ByCayLaq' date='23 May 2011 - 19:28 ' timestamp='1306178934' post='1016524'] hiç sevmiyorum bir sürü eklentisi var . kullanıcıya açık ne kadar eklenti varsa ondan bir cacık olmaz kur kur sonunda çöküyör zaten zırt pırt . chrome forewer [/quote] Boşuna demiyorlar "Zevkler ve renkler tartışılmaz" diye demek ki... Ben de sadece eklentilerinden dolayı kullanıyorum. Bir şey indireceğim zaman hevesle tıklayıp da dosyanın server'dan silinmiş olduğunu görmek delirtiyor beni örneğin. Sırf Rapidshare links checker dahi yeter... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeNefSE Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 İnanılmaz ama gerçek 170 mb civarındaydı Firefox Ram tüketimim eklentiden sonra 40 50 60 civarında seyrediyor daha da aşağı iniyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ayazoglu Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Bende de bayağı düştü ama sizinki kadar değil.270-280 civarındaydı şimdi 110-115 civarına düştü.Gerçi bu da yeterli Tekrar teşekkürler [b]HARBİKIZ[/b] bu eklenti hakkında bilgilendirdiğin için... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahadır28 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 (edited) gerçekten işe yarıyo teşekkürler gerçekten işe yarıyo teşekkürler Edited May 23, 2011 by Legion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted May 24, 2011 Author Share Posted May 24, 2011 [quote name='lostkid35' date='23 May 2011 - 22:15 ' timestamp='1306178150' post='1016502'] ben bi fark göremedim sizde gözle görülür bi fark oldumu ram kullanımıda aynı [/quote] Eklentiyi kurdunuz ve Firefox u yeniden başlattınız. şimdi çok küçük bir işimiz daha var. Araçlar > memory fox > active memory fox yazılı yere bir tık atıyoruz................. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts