Jump to content

Cfw Hatası (Düzeltme)


dcan2010
 Share

  

2 members have voted

  1. 1. Teliniz Cwf Yüklenirken Hangi hatadan Bozulmuş Olabilir

    • Telin Şarzı Bitikti
      1
    • Yüklediğin Sistem Hatalıydı
      0
    • Sistemi Yükleyeceğim Programı Ayarlayamadım
      1


Recommended Posts

Telefonuma Cfw yüklemek istedim bir tane yükledim beğenmedim sonra İnternet'ten daha güzel olan Cfw'yi yükledim ama yükledikten sonra telefonum titreşim sesinden başka bir tepki vermedi bende bu konuyu İnternet'te bayaa bir araştırdım. Sonunda çözümün yine bozmak gibi olduğunu bulup Jaf'la orijinal sistemi attım. Gözlerin parıldadı çünkü telefon çalışmaya başladı. xD
[img]http://ressim.net/s/upload/b4d32a93.png[/img]
İlk olarak C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products içini silin. Şimdi orijinal telefon yazılımını indirmek zorundasınız bunun için "navifirm" adlı programdan kendi yazılımınızı indirmeniz gerekiyor.
Navifirm programı biraz karışık bunun için biraz açıklama yapacağım.Navifirm de ilk olarak telefon modelini seçeceğiz ama eğer sizinde dikkatinizi çektiyse telefonun model ismi bir tane değil.Kendi modelinizi öğrenmek için telefonun bataryasını sökün orada "Type" diye bi yer vardır onun karşısındaki modelinizdir.Modeli bulduktan sonra telefon sürümünü şeçin bunu zaten bilebilirsiniz en güncel sürümü deneyin :D.Sürümü seçtikten sonra karşınıza up uzun bir liste çıkar bu listede önemli olan parantez içidir.parantez içinde yazan şey arka kapaktaki Code'nin yanında yazacak olan şeydir.Uzun listedeki kodlardan telefonunuzun işletim sitemini bulduktan sonra hepsini seçip Alttaki "Download from FiRe"ye tıkyayın işletim sisteminiz otomatik olarak sistem için ayrılmış konuma yüklenecektir: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\Telefon Modeli
[URL=http://www.ressim.net/i/4289660][img]http://ressim.net/s/upload/bd798b2d.png[/img][/URL]
[img]http://ressim.net/s/upload/08e0a914.jpg[/img]
Eğer Jaf'ta Acemi isiyseniz Jaf Kullanımı:
Jaf ve PKey Emulator adlı bi programla açılır yoksa uyarı verir."(Konunun sonunda Navifirm'in Jaf'ın ve Pkey Emulator'ün vereceğim)"
Bu arada jafın eski sürümünü yüklemeniz gerekiyor çünkü "yeni sürümde uyumluluk ayarları yapılsa bile uyarı veriyor."
Uyumluluk ayarlarını Pkey Üzerinde Yapacaksınız "Pkey Emulator.exe" ye sağ tıklayıp uyumluluk sekmesini aşağıdaki gibi yapın.
(Eğer Resim Silinirse uyuymluluk modu "Windows Vista (Service Pack 2)" bide "Yönetici olarak çalıştırı" şeçmenizi öneririm.
[img]http://ressim.net/s/upload/0768d647.png[/img]
Uyumluluk ayarları tamamlandıktan sonra programı çalıştırın.Karşınıza böyle bi ekran gelecek yandaki "go" butonuna basın
[img]http://ressim.net/s/upload/0cc2417a.png[/img]
Jaf, sizdede olurmu bilmem ama geç açılıyor. :(
Jaf açıldıktan sonra "BB5" e tıklayın.
[img]http://ressim.net/s/upload/a02d542e.png[/img]
BB5 sekmesinde Resimde gösterilen butonlara tıklayın eğer sistemi manuel seçmek istiyorsanız MCU,PPM ve APE Değişimden tek tek dosyaların atmak zorundasınız.Eğer bunlarla uğraşamam diyorsanız "İni Seç" i şeçin biraz sonra size telefonunuzun modelini soracak siz kendi modelinizi seçin. Şimdi telefonu flashlamak için hazırlayalım telefonun batarya derecesi yüksek olması gerekiyor isterseniz şarja koyun ama çökmüş telefonda işe yaramaz.Çökmüş telefonlar için en mantıklısı bataryayı bir dolum merkezinde şarj ettirmek.
[img]http://ressim.net/s/upload/16935acd.png[/img]
Eğer orjinal sistemide indirdiyseniz telefonunuzu kapalı olarak artık flash tuşuna basın ekrana bir uyarı gelcek evet deyin biraz sonra bir uyarı daha gelir imei ile ilgili onada evet deyin telefona yüklencektir eğer tamamen bittiğinde hata veriyorsa problem çıkabilir ama %70 ihtimal telefon çalışır usbden çıkarın ve power tuşuna basın. Eğer hata vermeyip Tamamlandı Yazarsa metin kutusunda işlem tamamdır pin kodu ekranı gelir.Telefon yerine gelmesse bile garanti dışı kalma durumu ortadan kalkar modifiyeli CFW'ler garanti dışıdır.Eğer İlk Yapışta işe yaramıyorsa telin bataryasını çıkarıp bir süre bekleyin ve tekrar deneyin.Uğraşlarınız sonuç vermez ise garantiye götürmekten başka çare yok.Tavsiyem ürünü güncellerken çöktü demek. 3:)
Not:
Dosyayı direk ve hızlı indirmek istiyorsanız bu adrese tıklayın ve aşağıdaki linki sitedeki kutuya yapıştırın kabul etme kutusuna tik koyun ve generate dowload link'e basın ve açılan sayfadan "click here" yazılı yere tıklayın.Bu adres neredeyse tüm download siteleri için geçerlidir.[code]http://rapidrar.com/[/code]
:download1:
[code]http://www.4shared.com/file/aGFILY1F/[/code]
Yapamayanlar için:
[code]http://www.nokia.com.tr/destek-ve-yazilim/urun-destegi[/code]

Edited by dcan2010
Link to comment
Share on other sites

flashlarken jaftan [b]CRT308[/b] i kaldirmalisin ve öyle flashlamalısın.

Edited by korkusuz_korkak
Link to comment
Share on other sites

[b]Yüklediğin CFWyle versiyon düşürmeye çalıştıysan (farkında olmadan) telefonda bu durum meydana geliyor. CFW versiyon seçiminde dikkatli olmalısın, telefonunu kullanılamaz hale getirebilirsin.[/b]

Edited by XeLLoS
Link to comment
Share on other sites

Kardeş bu farklı birşey değil zaten jafla kurulumu anlatmışsın ama arkadaşında dediği gibi crt308 i kaldır sorun çıkar.Ve ayrıca yukarda anketine bir mantık erdiremedim çünkü hepside olabilir hata olarak şarjın bittiyse yarım kalabilir hata alabilirsin.Yeteri kadar olması lazım.Yüklediğin cfw sistem herneyse hatalıysa yine hata alırsın açılmaz telefon.Sistemi yükleyeceğin program Jaf oluyor bunu ayarlayamasanda eksik bir bileşenden vs yine hata oluşabilir yani.Bu arada Custom Firmware olarak bir çalışmam var.Speedx V2 yazarsan bulursun.
Zamanım olmadığından güncellemedim sistemi ama birçok custom firmwareden iyidir.Ve bir hocamınkinide önerebilirim yazılımı kullan çok iyidir.Cicor.

Edited by baba3232
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...