Jump to content

Network Kurulum


binocan
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar öncelikle iyi çalışmalar.. Yeni işe başladığım şirkette bir yedek parça yazılımı var.Ben gelmeden önce windows xp pro bir makineye yüklü olan bu programa 3 kullanıcı, ağ üzerinden masaüstlerine kısayol oluşturarak bağlanıyorlardı..Ben geldikten sonra yeni bir makine toparladım..Üzerine Win 7 ultimate kurdum..win7 rdp programını kurarak kullanıcı kısıtlamasını kaldırdım..ana makinenin ip adresini sabitledim..ve en basit yöntemle kullanıcılar oluşturarak uzak masaüstü programı sayesinde bu yedek parça yazılımına erişim sağladım..Ağda şimdi 1 adet xp pro, 3 adet win 7 ultimate var..Üstatlarıma bir kaç sorum olacak..

Bu yedek parça yazılımı sadece C sürücüsüne yüklenebiliyor..Cobol ile yazılmış bir program..yedekleme sistemi yok, sadece manuel olarak kendimizin bütün klasörü kopyalamasıyla yedekleme yapabiliyoruz..Başka program kullanma şansımızda yok, kendi sunucusundan, bütün büyük araçların yedek parça numaralarını isimleri ile beraber alıyor..otomatik yedekleme programıyla ağ üzerinde c sürücüsü üzerinden bu klasörü kopyalamam gerekiyor..Bu ağda daha farklı ne uygulanabilir? kıymetli yorumlarınızı rica ediyorum..
Link to comment
Share on other sites

Doğru Anlamışmıyım önce onu bir yazayım . Ağda toplamda 4 pc var 3 tanesi client 1 server . Serverde c sürücüsünde olan bir klasörü başka bir makineye günlük yedeklemek istiyorsun örneğin \\Client-1\D\yedek gibi eğer durum böyleyse cok rahatlıkla acronisle bu işi halledebilirsin . Acronis Backup & Recovery 10 Server bunlar client server mantığı ile çalışır ayarlarını yaptıgındada örneğin her aksam 17:00 de backup yapılacak diye ayarlanırsa sıkıntın olmaz . Birde Şöylede olabilir paylaşım vererek ağ sürücüsü oluşturup günlük manuelde kopyalama yapabilirsin . Aklıma ilke gelen seyler bunlar .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...