Jump to content

İlk Crysis Oyunları Ve Crysis 2 Hakkında


RAPTER
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar bu crysis 2 ilk oyunların devamı değilmi acaba. Oradaki karakterler "Nomad, Sayko, O'neil, Emirson" bu oyunda hiç geçmiyor. Koreliler nerde. O dev uzay yaratıkları yok. Uçan ahtapota benzeyen ve kristal atan yaratıklar hiç yok. İlk oyunda korelilerle savaşırken madende bir gemiye rastladık. Oradan çıktık her taraf donmuş şekilde idi. Koreli general Lee'nin kaçırdığı konteynırı takip edeiyorduk, nitekim warhead'dada konteynirın peşinden gittik. Birinci oyunda Nomad warheadda Sayko olduk ama oyunların arasında bir bağ vardı.

Nitekim Crysis 2 nin bu oyunlarla bi bağlantısı yok gibi geldi. Yaratıklar değişmiş. isimleri SEF olmuş. Warheadda en son bölümde VTOL'e binip giderken yerde en son kocaman bi yaratık gemisi kalmıştı. Albay Lee öldükten sonra. Sonra konteyneri VTOL ile götürüyorduk. O konteynerin içinde ne vardı.Eee bu 2.ci oyunun konusunu pek anlıyamadım. Birisi bu oyunun konusunu açıklayabilirmi. ilk oyunlardan farklı bi senaryomu olacak. Nomad ve sayko sonraki böümlerde geleceklermi tekrar.
Prophet ile oyunun başında başlamıştık. SOnra alcatraz geldi. Kim bu alçatraz. Orada alçatrazın giysisini ele geçirmek isteyen cell ordularının başındaki adam kim.Sonra o adamın elinden bizi kurtaran kadın subay Tara. Yeni komutan Barclay, Biyokimyacı Jacob Hargreave ve Nathan Gould. Vs. vs..

Yani kısacası konuyu pek anlıyamadım, yardımlarınızı bekliyorum. Edited by RAPTER
Link to comment
Share on other sites

evet konu ilk 2 sine göre uzak biraz buda zaman farkından olsa gerek
çünkü oyunun devamı yerine
uzaylılar dünyayı ele geçirmişlerde bizde ordan konuya hakim oluyoruz gibi
arada büyük bir boşluk var ondan olsa gerek

Link to comment
Share on other sites

Bence Warhead ın devamını yapmaları gerek, crysis 2 yide farklı olarak devam ettirebilirler. ilk oyunlar ve seslendirmeleri daha güzeldi bence. Her aracı kullanabiliyorduk.. Sonra VTOL hava araçları ve uçan yaratıklarla savaşmak güzeldi.

warheadın devamı olmalı bence. Yoksa oyun kopmuş gitmiş. Grafik güzel ama konu olmamış. Geçiş yavaş yavaş olmalı idi oyunlar arası..

Edited by RAPTER
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

1-Crysis 1'deki ekip crysis 2'nin senaryosu dahilinde öğrenilebileceği gibi Nano giysinin uzaylılar üstündeki etkisini ve tepkisini ölçmek üzere gönderilen bir ekiptir.Yani faklı bir senaryonun başlangıcı gibi.Burda birinci oyunda koreliler uzaylı sismik hareketlerle ilgilenirken bizim ekip uzaylı hareketin o adada olduğunu biliyordu ve buna uygun ekipmanlı takımını yolluyordu.

2-Birinci oyun 2020, ikinci oyun 2023 yılında geçiyor.Aradaki 3 yılda uzaylı virüsü yani sefler NewYork gibi dünyanın bir çok ülkesine yayılmış durumdadır.Dünya ise buna bir tedavi bulamamıştır.Çözümü karantina olarak görmüşlerdir.

3-Olayda 1 ve warhead'da her ne kadar ana karakterler psycho ve nomad olarak gösterilsede, benim taaa ilk oyundan beri dediğim gibi iş Prophet'de bitiyordu.Çünkü kendisi birinci oyunda bir kez uzaylılar tarafından kaçırılık esrarengiz bir biçimde kutrulmuştur.Aslında onun nano giysisi nomad ve psycho'dan farklı ve dayanıklıdır ( yani Nano suit 2.0 ) .

4-Sefler Prophet'in dnasını ele geçirmiştir.Crysis 2'deki konuşmaları dinlediysen "Ben Kirlendim" gibi bir cümle var.Burdna şunu anlayabilirsin, SEF'ler Prophet'in DNA'sını her ne kadar ele geçirmiş olsada nano giysi vücudun direncini üst düzeye çıkardığından vücudu kendi içinde bir savaştadır.Ancak bedeni yorulmuştur.Alcatraz burada devreye giriyor,Prophet'a destek olarak yada onu yakalamak için gelen ekibe yapılan saldırı sonucu en azından nabzı atan tek adam Alcatraz'dır.Prophet artık kirli bedeni ile bu işi tamamlayamayacağından giysisini ölmek üzere olan Alcatraza veriyor,hemde tüm hatıraları ve DNA yapısı ile.


Şimdilik aklıma gelen 1-warhead-2 arası yazabilceklerim bunlar.Sorarsan aklıma gelir yazarım,oyun bittiğinden hikaye bende :D

Link to comment
Share on other sites

[b]Legion kardeş güzel bir açıklama getirmişsin konuya ancak arkadaşa hak vermemek elde değil bu oyunda neredeyse hiç birşey kullanmıyoruz araçlardan ayrıca seflerin tipi kayık olmuş biraz görsellik güzel ama biraz daha ilk oyunla bağdaşsa daha iyi olurdu benim görüşüm bu...[/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...