Jump to content

Taşınabilir Bellekte Virüs Ihtimali ?

DrMakarna_
 Share

Recommended Posts

[font="Book Antiqua"][size="3"][color="#ff0000"][b]taşınabilir belleğe sürekli bişeyler kopyalıyorum. bunların bi çoğunu yine internetten indiriyorum haliyle virüs olasılığı oluyor. bugün taşınabilir belleği açınca bi kaç kez pc garipleşti. ( derken; açınca explorer.exe çalışmayı durdurdu, acayip yavaşladı falan ) bende antivirüs programı da yok. şimdi sizden isteğim bana antivirüs önerir misiniz ? benim antivirüsler hakkında pek bilgim yok sadece isimlerini bliyorum esetmiş avastmış falan. en güvenilir sonuç vereni hangisidir ? [/b][/color][/size][/font]
[font="Book Antiqua"][size="3"][color="#ff0000"][b]
[/b][/color][/size][/font]
[font="Book Antiqua"][size="3"][color="#ff0000"][b]edit: şuan bişeye sağa tıklıyorum, aç, yönetici olarak çalıştır seçeneği falan yok. sadece kopyala, yapıştır, kes, özellikler vs var. virüsün yaptığı kanaatindeyim[/b][/color][/size][/font] Edited by 6489426

[quote name='MostWanted' date='05 August 2011 - 15:14 ' timestamp='1312546452' post='1057415']
Kaspersky kullan derim.Key sorunu yaşayabilirsin ama sık güncelleme yaptığından iyidir...
[/quote]

Key sorunu ise tnctr yi takip ederek te çözebilirsin.....

diyelim ki kasperskyla taradım bi sonuç alamadım. başka hangi anti virüs programı önerirsiniz ? çünkü tek bi programla taramayı düşünmüyorum bi kaçıyla taramayı düşünüyorum..

edit: kendi sitesinden kaspersky- PURE isimli versiyonunu indiriyorum. doğru mu acaba ?

Edited by 6489426

1 ramim 2gb kaspersky + superantispayware + USB Disk Security herzaman açık ve daha bi sürü yazılım ama kasma yok

ram miktarları:

[code][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1312547881__grnt_2.jpg[/img][/code]

Edited by kedice

[b]Tam tahmin ettiğim gibi virüs çıktı. Hall7600 isimli aktivasyon için kullandığım program trojan çıktı. bide burdan indirdiğim bi kitap grubunda [color="#ff0000"]Hoax.win32.Webmoner.hk [/color]diye bi virüs çıktı. bu virüsler hakkında bilgisi olan varmı ?[/b]

Kaspersky 3 tane buldu temizledi bakalım Avira ne yapacak

edit: aviranın sitesinde gördüğüm kadarıyla [color="#DE0007"][font="Kievit, Arial, Verdana, sans-serif"][size="2"][b]Avira AntiVir Premium [/b][/size][/font][/color][font="Kievit, Arial, Verdana, sans-serif"][size="2"]sürümü daha iyi. 30 günde olsa iyi. zaten ben kullandıktan sonra silecem[/size][/font]
[font="Kievit, Arial, Verdana, sans-serif"] [/font]
[font="Kievit, Arial, Verdana, sans-serif"][size="2"]edit 2- bu aviranın tr versiyonu varmı ?[/size][/font]

Edited by 6489426

[quote name='casper0007' date='05 August 2011 - 21:13 ' timestamp='1312568032' post='1057617']
sana portable lazım kaspersky tds killer yada nod ademon üstelik güncelleme istemez ve silmende gerekmez kurulmuyor nasılsa bi köşede dururlar sitede bulamazsan pm at ben veririm
[/quote]

hocam portable nedir tam olarak? Biraz daha açar mısınız ?

[quote name='6489426' date='05 August 2011 - 18:18 ' timestamp='1312568302' post='1057620']
hocam portable nedir tam olarak? Biraz daha açar mısınız ?
[/quote]
portable pc ne kurulum gerektirmeyen yazılım demektir hazır çalışır vaziyette masa üstünde veya bir klasörde taşıyabilirsin bu tür yazılımlar program ekle kaldırdan deilde masa üstünden direk silinebilir.misal benim masa üstümde dediğim iki programda var virüs taraması onları kullanırım sürekli tam bi açıklama için google portable nedir diye yazıp açıklama alabilirsin

kaspersky 3 tane virüs buldu birisi trojan ikisi [font=verdana, tahoma, sans-serif]Hoax.win32.Webmoner.hk [/font]
[font=verdana, tahoma, sans-serif]avira 6 tane buldu. bunlar programlar için bulunan keyloggerlerdi.[/font]
[font=verdana, tahoma, sans-serif]usb disc security bir sürü buldu. win98 sistem vardı onun içindeki dosyaları, cs5 dosyalarını falan. en çok bu program buldu virüs.[/font]
[font=verdana, tahoma, sans-serif]portable anti virüs göremedim pek o yüzden onları deneyemedim[/font]