Jump to content

6300 Telefonum Kendi Kendine Kapanıyor


MasterTR
 Share

Recommended Posts

[b]6300 telefonum kendi kendine bir kaç dk sonra kapanıyor yanlarındaki ışıklar sürekli yanıyor anlayamadım bişey sizce durumu nasıl düzeltebilirim ?

Olmadı telefoncuya götürürsem ne kadar ücrete mal olur bu arızam?

Teşekkürler.[/b]
Link to comment
Share on other sites

İlk önce yazılımsal olarak yapılacakları yap.
Hard format atmayı dene.
Olmazsa Jaf yardımıyla yeni firmware update yükle(bunun için kaynak sorma malum cep sitelerinin hepsinde anlatımlar çakılı)
Bunu yaptıktan sonra da hard format at ve teldeki hafızları biçimlendir.
Yine de olmuyorsa ya da bunları yapamıyorsan mecburen servise ya da telefoncuya gideceksin, fiyat da probleme ve adamına göre değişir.
Ayrıca götürdüğün telefoncu adam gibi bir telefoncu olsun, başımdan geçen bir olayı anlatayım.N97 mini telefonum var, çeşitli düşmeler sonucu ağır darbeler aldı, yaklaşık 10 kez belki fazla düştü bozulmadı bozulmadı derken, en sonunda dokunmatiği çalışmaz oldu.Götürdük bri yere aga yaparmısın yaparım.Ne kadara yaparsın 60 lira okey dedik, adam yaptı ama yapmasa bundan daha iyiydi, telefon dokunmatik olmaktan çıkmış basmatik olmuştu.İşçilik sıfır, ekran altında kalan tozlar tam oturtulmamış kasa mı dersin.Neyse hal böyle olunca 2-3 kez daha gitti geldi telefon ama sonuç değişmedi.
Ben telefonu böyle kullanmaya razı oldum, derken geçenlerde yine düşürdüm :) bu sefer ahize uçtu.Antalya'da Uzman Elektronik diye bir yer var oraya götürdük, sağolsunlar hoparlörle beraber ekranı da yaptılar toplamda 80 lira istediler ama pazarlıkla 60'a oldu o iş :) Ve telefon sıfırından iyi şu an.Arkadaşın bana dediği şey şu oldu "yan sanayi kullanmışlar".
Velhasıl götürdüğün yere dikkat et ikisi de aynı paraya yapıyor ama bir orjinal kullanıyor iyi işçilik biri sahte takıyor falan filan.Çok uzun oldu ama dikkat edilmesi gereken hususlar.
Hadi kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

[b]Hocam ilginiz için bilgileriniz için teşekkür ederim,bilgileriniz doğrultusunda ilerleyeceğim peki Hard format nasıl atılıyor bu konuda yetersizim ? Fabrika ayarlarına dönmemi oluyor yoksa her telefona özel bir code kullanmak mı gerekiyor ?[/b]

[color="#FF0000"][b]Format Yöntemi:[/b][/color] [b]Telefon kapalı iken (*) (3) (yes) ve yukarıdaki kapama açma tuşuna birlikte basarak format işlemini yapabilirsiniz.

Araştırma sonucu bu yöntemi önerdi üstat,Harf format bu yöntemle yapılıyor ise ,yapıyorum?.[/b]

Edited by MasterTR
Link to comment
Share on other sites

[b]Sonuç olarak işlemci yanmış dediler,fiyatı 40 TL dediler sanayi yan ürünü değil orjinal parça sanayi ürünü ise 25 TL orjinal parça her zaman daha iyidir diye düşünüyorum,istanbula gönderim yapsam daha ucuza yapabilirmiyim?[/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...