Jump to content

Initializing Adapters ..ne Demek


samimi 75
 Share

Recommended Posts

rkadaşlar okulumuza başka bir okuldan Ulaştırma Bakanlı'ğı tarafında verilen Fujitsu Simens marka 2 adet pc geldi.Bunların bir tanesinde xp kurulu,diğerinde ise vista kuruluydu.Bunlara aynı cd'den win 7 kurdum.Xp kurulu olan pcde hiç bir sorun yok iken vista yüklü ollan pcye win 7 kurduktan sonra şöyle bir sorun hasıloldu:
pc açılırken ilk ekran açılırken Fujitsu Simens inter yazıyor alt satırda da [b]initializing adapters ...[/b] yazısı yazarak pc donuyor hiç bir şekilde işlem yapmıyor.Güç düğmesinden basılı tutarak kapatmaya çalışıyorum ama kapanmıyor.Ben de kaplosunu çıkararak kapatıyorum.Sürekli kapatıp açtığımda çok nadir olarak sistem açılıyor.Tekrar kapatıp açtığımda daha da açılmıyor.[b]initializing adapters ..[/b] yazısında donup kalıyor..Bazen Biosada girilmiyor.
Yaptıklarım:
2 tane 1Gblık ram var.Bunları tek tek denedim olmadı.HDD,dvd kısımlarının kablolarını çıkarttım olmadı.Biosa pilini çıkarıp yeniden taktım,kısa devre yaptım bir türlü olmadı.
Beni anlamadığım pc de vista kurulu iken hiç sıkıntı yoktu.Win7 kurduktan sonra sorun oldu.Yine anlamadığım diğer olay aynı cd'den aynı özllikteki diğer pcye win7 kurduk ve şuan sorunsuz olarak çalışıyor.Diyorumki sorun sistemden mi,yoksa donanımsal bir hatadan mı onuda çözemedim.
Acaba bu problemi nasıl hallede bilirim?İnternetten araştırdım bununla ilgili bir çözüm bulamadım.Belki sizlerinde başına gelmiş olabilir.
Link to comment
Share on other sites

Bios'a girmeyi başarabiliyorsanız advanced-peripheral bölümünde lan remote boot kısmını enable den disableye çevirin. Eğer biosa girişiniz yoksa önceki win7 farklı sürümler deneyin. Professional ,ultimate,homebasic. makinalar aynı olsalar dahi romların version farklı donanımların revizyon farkı böyle sorunlar çıkarabilir. Eğer win7 ile sonuç alamazsanız vistayı tekrar kurup bilgisayarı gözlemleyin. Sistemsel kararsızlıklar olup olmadığını inceleyin. Mümkün olursa sisoft sandra ile bir de genel test uygulayın.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...