Jump to content

Elektrikli Araba


kannam_
 Share

Recommended Posts

Elektrikli otomobiller çok yakında piyasada olacak.Peki günlük yakıt parası ve otomobillerin fiyatı ne kadar olacak? Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu,elektrikli otomobillerden 700 tane ürettiklerini,önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeye hazırlandıklarını söyledi.Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ise elektrikli otomobillerle günlük 5 lira yakıt parası ödenerek,ulaşımın sağlanabileceğini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Renault,Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı anlaşmasını imzaladı.Bu anlaşma,çevre dostu elektrik motorlu araçların,dünyanın diğer öncü şehirlerinde olduğu gibi Kocaeli’de de kullanımı ve yaygınlaştırılması konusunda işbirliği oluşturmayı amaçlıyor.

Anlaşma,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ile Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu tarafından imzalandı.

Bu yıl,üç elektrik motorlu model Fluence Z.E.,Kangoo Z.E.ve Twizy lansmanı,ardından,2012 yılında ZOE lansmanı ile Renault’nun tarihinde bir dönüm noktası oluşturacak.Renault ve Nissan elektrik motorlu araçların geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini teşvik için dünyanın farklı bölgelerinde hükümet ve yerel paydaşlarla 100'den fazla işbirliği anlaşması imzaladı.

Kaynak

http://www.teknoportal.gen.tr/haber_detay.asp?haberID=2809
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...