Jump to content

400 Bin Hesap Internete Düştü


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] 400 bin hesap internete düştü! [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.veteknoloji.com/400-bin-hesap-internete-dustu-47012--.html [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]29 Ekim 2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]İsveç'te meydana gelen hacker saldırısı, 400 binden fazla kullanıcı hesabını internete düşürdü.[/color]

İsveç'te 400 binden fazla kullanıcı hesabı internete düştü, yer yerinden oynadı. Hacker saldırısı sonucu gerçekleşen olayda 60'a yakın web sitesi bu saldırıdan etkilendi.

Salı günü patlak veren hacker skandalı, İsveçli politikacı William Petzall'ın Twitter hesabı üzerinden şifrelerin bazı gazetecilere ait e-mail hesaplarına gönderilmesiyle patlak verdi. Petzall, bu skandalla kesinlikle alakası olmadığını dile getirirken, konuyla ilgili yorum yapmaktan da kaçındı ve Twitter hesabının hack'lendiğini söylemekle yetindi. Söz konusu politikacının şu an hesabı kapalı konumda.

Bloggtoppen.se'in SQL saldırılarına olan zaafiiyeti 94 bine yakın kullanıcı hesabının Eylül atında Twitter üzerinden paylaşılmasına neden olmuş, Bloggtoppen'in kurucusu Jimmy Holmlund, sitenin kapatıldığını dile getirmişti. Ancak Jimmy'nin Petzall'ın Twitter hesabı üzerinden şifrelerin yayınlandığından haberi olmamıştı.

Çarşamba günü ise 180 binin üzerinde kullanıcı hesabının bu durumdan etkilendiği ortaya çıktı. Hesapların 210 bin kadarı Gratisbio.se'ye aitken, bu veritabanındaki kullanıcı adı ve şifreler salı günü internete servis edildi.
[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...