Jump to content

Nvidia Driver Sorunu


ofccc
 Share

Recommended Posts

işletim sistemim windows 7 ultimate sp1 64 bit, Nvidia geforce GT 240m 1gb ekran kartım var (dizüstü, Lenovo y550) lenovonun sitesinden indirdiğim driver (189.90sürümü) da sorun olmuyor ancak oyunlar için yeterli değil diye düşünüyorum örneğin battlefield 3 için güncel sürüm lazım. Yeni sürüm (beta sürüm değil) yüklediğimde ise çoğu zaman ekran kartını görmüyor 800x600 başlatıyor bilgisayarı. Sorunun winsat.exe den kaynaklandığını düşünüyorum çünkü genelde görmediği zaman winsat.exe açık oluyor. Winsat.exe yi devre dışı bırakırsam sorun düzelirmi? yardımlarınızı bekliyorum...

EDİT2:Konuyu hallettiğimi sanmıştım sorun hala devam ediyor. Az önce yine ekran kartını görmeden winsat.exe ile açıldı bilgisayar. Şu an yeniden başlattım normal; ancak bunun tekrarlancağını biliyorum herhangi bir çözüm bulabilirseniz gerçekten sebinirim :)

Edited by ofccc
Link to comment
Share on other sites

[color="#FF0000"][b]Donanım Haber'den[/b][/color]

[quote][size="3"][color="#FF0000"][b]"winsat.exe" nedir?[/b][/color][/size]
[b]"winsat.exe" vista ve 7 deki pc performans değerini hesaplayan sistem. Kaynakları (işlemci,ram,hdd ) sonuna kadar zorluyor puanı hesaplamak için. Az önce yine açıldı kapattım, kapatırsanız sorun olmaz. Önemli birşey değil. [/b]

[size="3"][color="#FF0000"][b]Çözüm:[/b][/color][/size]
[b]"WinSAT.exe" ; bilgisayarınızın performansını test edip , buna göre puanlama yapan bir sistem.(Bilgisayarın özellikler bölümündeki puan). Kapatmak için şu yöntemi izleyin :

1-) Denetim masasına girip , "Görüntüleme Ölçütü" 'ne basıp "Büyük Simgeler" 'i seçip " Yönetimsel Araçlar" 'a tıklayın.

2-) Gelen menüde , "Görev Zamanlayıcı" 'ya çift tıklayın.

3-) Açılan pencerede sol taraftaki "Görev Zamanlayıcı Kitaplığı" 'na çift tıklayıp "Microsoft => Windows => Maintenance" seçeneğine tıklayın. Üstte , "WinSAT" 'ı göreceksiniz. Sağ tıklayıp , devre dışı bırakın.

Yapmanız gereken , bu kadar. [/b][/quote]

[b]Konu Linki[/b]
[code]http://forum.donanimhaber.com/m_44800656/tm.htm[/code]

Edited by g.a
Link to comment
Share on other sites

[quote name='g.a' date='07 November 2011 - 22:54 ' timestamp='1320699276' post='1108130']
[color="#FF0000"][b]Donanım Haber'den[/b][/color]



[b]Konu Linki[/b]
[code]http://forum.donanimhaber.com/m_44800656/tm.htm[/code]
[/quote]

Google den bende aradım, ancak ordaki durumlardan hiçbiri benzer değil, yoksa forumu boşu boşuna meşgul etmezdim :) . Benim sorunumda genellikle hergün bilgisayari ilk açisimda direk ekran kartını görmüyor, güncelledikten sonra ilk winsat.exe açik konumda bu durum oluşuyor bende winsat.exe yi kapatıp yeniden başlatınca düzeliyor ama sonraki günlerde bilgisayari ilk açtiğimda (genelde günde 1 kez oda ilk açtiğimda oluyor,tesadüf olabilir oyüzden söyliyim dedim) winsat.exe açilmadan gerçekleşiyor bu durum. Benim sorunumun işlemci kullanımıyla ilgisi yok direk ekran kartını görmüyor, açıklamda belirttiğim gibi eski driver güncellemsinde olmuyordu bu sorun (eski derken bayağı bi eski [örn. son sürüm:285.62, sorun çıkarmayan son sürüm:258.96] , oyunlar içinde güncel driver lazım) bilgisayarı yeniden başlatınca o gün boyunca benzer bişeyle karşılaşmasamda kafamda soru işaretleri bıraktı ve biraz işkillendim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...