Jump to content

Kızlar En Çok Facebook Kullanıyor


 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Kızlar En Çok Facebook Kullanıyor [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.techno-labs.com/1/28913/1/kizlar-en-cok-facebook-kullaniyor.html [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]10.11.2011[/b]

[quote] [b] Sosyal ağların hayatımıza girmesiyle, internet kullanıcılarının sayısı bir hayli arttı. 750 milyon kullanıcısıyla Facebook sosyal ağlar arasında bir numara olmaya devam ediyor. Peki son yıllarda ciddi bir pazarlama aracı haline gelen Facebook'u kimler kullanıyor? SocialStatistics adlı araştırma kurumunun raporuna göre, Facebook'un kullanıcılarının büyük bölümünü bayanlar oluşturuyor.

Kızlar Facebook'tan Erkekler Google+'tan

Facebook kullanıcılarının yüzde 67’si bayan. Twitter kullanıcılarının yine aynı oranda bayan olduğu görülüyor. Slashdot.com ise erkek kullanıcıların yoğunlukta olduğu sosyal ağların başında geliyor. Teknoloji içerikli haberlere yer veren sitenin kullanıcılarının yüzde 80’e yakını erkek. Google+ kullanıcıların yüzde 87'si erkek. Peki, sosyal medyada cinsiyet dağılımı neden bu kadar farklı? Facebook’un bayan kullanıcılarının büyük kısmını oyun meraklısı bayanlar oluşturuyor.

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/358/facebookkiz.jpg[/img]

Çoğunlukla kadınlara hitap eden bu oyunlarda kullanıcılar, kafe ya da çiftlik işletebiliyor. Ayrıca karakterlerini istedikleri gibi süsleyip modayı takip edebiliyorlar. Sosyal paylaşım olarak video ve fotoğraf altyapısının güçlü olması Facebook’u kadınların gözünde yine başarılı bir site yapıyor. Twitter’da oyunlar olmasa da, insanların fikirlerini rahatça söylemesi, en çok çıkan filmler, diziler ve modayla ilgili hızlıca paylaşım yapmaları kadın kullanıcıların bu siteye olan sempatisini artırıyor. Google+ ise şimdilik yeterli oyun altyapısının olmaması ve Facebook’tan farklı özellikler sunmaması nedeniyle kadınları cezbetmiyor. Erkeklerin yeni teknolojilere olan merakları Google+’a ilgi göstermelerine neden oluyor.
[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...