Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Easysysprep Kullanımı - Win7 Için Video Eklendi


 Share

Recommended Posts

[quote name='miryigit' date='01 January 2012 - 15:54 ' timestamp='1325433292' post='1134657']
Vmware 8 kullanıyorum. sanal makinada kurduğum referans sistemi dediğiniz yollardan easysysprepini yaptım,ancak sistemi reset atıp ghostla başlatınca
imajı kaydedeceğim usb diskimi ve diğer hiçbir diski görmedi.yazık kı aldığım imajı deneyemiyorum sanal makinada.sizin bahsettiğiniz sanal diski sanal makinada mı oluşturmam gerekiyor veya Vmware'da diski sanal pc'ye Mount etme nasıl oluyor.?
[/quote]

Wmvare de sanal sürücüyü 2 ye bölebilirisiniz. Acronis backup ile imajı alırken sanal diskte böldüğüm yere aldım Resimde (Yeni Birim) olan kısım wmvare ile böldüğüm kısım...

[img]http://c1201.hizliresim.com/t/1/1j7yc.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[quote name='ttbarracuda' date='01 January 2012 - 20:21 ' timestamp='1325449287' post='1134749']
Wmvare de sanal sürücüyü 2 ye bölebilirisiniz. Acronis backup ile imajı alırken sanal diskte böldüğüm yere aldım Resimde (Yeni Birim) olan kısım wmvare ile böldüğüm kısım...

[img]http://c1201.hizliresim.com/t/1/1j7yc.jpg[/img]
[/quote]


bir türlü Wmvare sanal makinada usb tanıtmayı, sizin yaptığınız gibi disk bölümlemeyi başaramadım.siz hangi Wmvare sürümünü kullanıyosunuz.acaba benim pc de
SSD harddisk var.onun ahci modu kullanması olabilir mi?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='amd_turkey' date='08 January 2012 - 09:36 ' timestamp='1326008205' post='1137248']
Gökhan hocam, easydriverpack xp için olanı açlırken hata veriyor. Files klasöründeki [WinXP.x86]EzDrv5.ini dosyasnıbulamıyor, ki aslında ayynı yol ve isimde dosya mevcut orda...
[/quote]

Hocam ini dosyasıyla ilgili çıkan hatayla hiç karşılaşmadım, acaba dosyalar hasarmı gördü
Windows xp üzerinden çalıştırdığınızdada hata veriyormu denedinizmi hiç?

Link to comment
Share on other sites

herkes yapmaya uğraşacağına şöyle içi gündelik herkesin kullandığı programları içeren bir imaj dosyası GHO ve TIB (ghost için ve acronis için) olarak paylaşılsa kimse uğraşmaz değil mi:) ve de wupload/hotfile/filesonic gibi sitelere de tek link olarak eklense ve biz kaçak şifrelerle son sürat indirsek gel keyfim gel:)

Link to comment
Share on other sites

herkes yapmaya uğraşacağına şöyle içi gündelik herkesin kullandığı programları içeren bir imaj dosyası GHO ve TIB (ghost için ve acronis için) olarak paylaşılsa kimse uğraşmaz değil mi:) ve de wupload/hotfile/filesonic gibi sitelere de tek link olarak eklense ve biz kaçak şifrelerle son sürat indirsek gel keyfim gel:)

Link to comment
Share on other sites

Videoyu izledim anlatılanları okudum dosyaları indirdim ve okulda tenefüslerde denedim acronisle imaj aldım acer laptopdan teknik servis labındaki birkaç masaustu pc ye kurdum imaj açma 5 dk falan kurulumda 6 dk falan sürdü performans aynı performans. bizim için gerekli programlar vs hepsini hallettim sonuç Süper. bu yöntemi bu şekilcesine kolayca bize anlatan saygıdeğer abime sonsuz teşekkürlerimi sunarım. şimdide win7 için uğraşacağım bize lazım olan zaman+özellikle office programları. işletim sistemi ve bunlar çok zaman alıyordu özellikle eski pc lerde. zaten yıllık bakım yapılacak okulda bu yöntemle idarenin işleri aksamadan sadece ve sadece 15 dk da yapabileceğiz aynı anda başlarsak en az 5 pc yi.... sormak istediğim birşey var yanlız bu sistem sağlıklı mıdır? yani sorun çıkarır mı ileride normal kurdugumuz wındows lar'ın hıc gerı geldıgını gormedık.. yanı stabilmidir... cevaplarınız için cok tesekkur ederım..

Link to comment
Share on other sites

@waterprof
Hocam tabiki imajı aldıktan sonra istediğiniz pc'de kullanabilirsiniz.

@amdturkey
Windows 7 ve Windows Xp için driver paketleri farklı. Linklerini vermiştim. Siz Xp driver paketini Windows 7 üzerinden deniyordunuz sanırım. Windows 7'de kullanmak için uygun paketi indirmeniz lazım. 32 bit ve 64 bit sürümleri olarak iki farklı paket var W7 için.

@yeniceli2001
Valla ben anlatımını yaptım artık bir imaj hazırlamak isteyen olursa, istediği gibide paylaşabilir :)

@Paranovekron
Sysprep Microsoft'un bir aracıdır. Zaten kullanım amacıda budur. Ev kullanıcılarının pek işine yaramasada, Pek çok Kurum Sysprep ile kapatılmış imajları (WDS,SCCM,Acr.Snap Deploy) gibi araçlarla dağıtarak kullanırlar.

Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Peki şöyle ram kullanımı az olan ve temiz bir xp paylaşabilir misiniz rica etsem? kurulumdan sonra sadece ve sadece office 2010,chrome,messenger kurup imajını alacağımda.. msdn xp ile aldım kurulumdan sonra biraz hantal gibi geldi. boştayken 510 mb ram kullanıyor nedense..

Link to comment
Share on other sites

Merhaba aldıgım bır hatanın benden kaynaklı oldugunu bılerek nerede hata yaptıgımı ogrenmek ısterım.. Bu yontemı Daha once xp'de uyguladım ve hıcbır hata almadım drıver program vs. herseyıyle sorunsuz ımage yı acıp kurulum yapıyorum. yanlız wındows 7 olmuyor bir türlü. iki videoyuda izleyip harfiyen uyguladım.. aldıgım hata ımage yı actıktan sonra tam easy drıverpack ekranında drıver scan lı bır hata bana soruyor evet dersem orada takılıyor. ama hayır dersem bu sefer drıverları tanımıyor. normal kurulum yapıyor. hatanın resmını almayı unuttum cunku gercek makınalarda denedım hem 32 bit hemde 64 bitte aynı hatayı aldım. ama hayır dersem driver harıcınde hıcbır sorunum yok. chekmode u 1 dı sıfır yaptım ama yınede olmadı.. sizden ricam bu sorunu nasıl asabılırız. okuldakı tum pc ler wın7 dıyebılırım. (istisna ogrencıler hariç) :D o nedenle en kısa zamanda bu hatayı aşmam gerek. şimdiden herkese cok tesekkur ederım.

Link to comment
Share on other sites

6.Sayfada sorunun çözümünü yazmıştım.Aşağıya yapıştırdım cevabını.Kolay gelsin



hikmetim, on , said:
windows 7 de imdisk mecbur oldu herhalde,çünkü tek partition olan pclerde usb flash yada usb disk takılı olsa bile aynı hatayı veriyor.


Aşağıda linkte imdisk için gerekli dosyaları verdim.

Rar Dosyanın içinde 4 tane dosya var.
Imdisk.exe: imdiskin setupı zaten adı üstünde
virdisk.bat: virtual diski mount etmeye yarar
remimdisk.bat: dosyasıda mount ettiğimiz virtual diski unmount eder, daha sonra imdiski systemden uninstall eder.
vd : vd dosyasıda 100 Mb lık virtual disk dosyası

1- Linkin içindeki imdisk programını sysprep yapmadan önce sisteme kurun.
2- c:\windows\tmp diye bir klasör yaratın. vd dosyası ve 2 batch file 'ı c:\windows\tmp klasörüne kopyalayın.
3- EasySysprep ekranında sidebardan sonra ikinci olarak, virdisk.bat dosyasını gösterin (PreDeploy olarak). böylelikle virdisk.bat dosyası EasyDriverdan önce çalışmış olacak ve sanal bir disk oluşturacak.Harfinide R: olarak atayacak.
4- virdisk.bat'dan sonra 3. olarak easydrv.exe'yi gösterin
5- Katılımsız kurulum yaptırcaksanız onlarında exe'sini gösterdikten sonra, en son remimdisk.bat dosyasını gösterin. (In-Deploy olarak) Böylelikle sistemden imdiski'de kurulum ekranında uninstall ettirmiş olursunuz.

Bu benim kullandığım yöntem.Sanırım ileride bu hatayı giderirler EasyDriver'da.

Link;

http://www.uploadking.com/YUBA909EA2
http://www.megaupload.com/?d=RCDBT7Y5
http://www.fileserve.com/file/63sRZuc/Imdisk.rar
http://hotfile.com/dl/138461020/e3e5206/Imdisk.rar.html
http://www.uploadhere.com/Q1DLVQNKLI
http://www.wupload.com/file/2624898277/Imdisk.rar

Link to comment
Share on other sites

[quote name='gokhankocabay' date='26 December 2011 - 21:35 ' timestamp='1324935346' post='1132554']
Senin için Acronis Disk Director 11 ve Acronis TrueImage 2012 içeren bir bootable ISO hazırladım. İçerisine Teknik Servis'de işine yararsa diye HddRegenerator,Memtest86 ve Active@ Şifre Kırıcı (xp,vista,7) yazılımlarınıda ekledim.Saygılarımla

[attachment=701:1.png]
[attachment=702:2.png]
[attachment=703:3.png]


Linkleri - 78,5 Mb
http://www.wupload.com/file/2626350547/AcronisMB.iso
http://www.fileserve.com/file/GcN6YqH/AcronisMB.iso
http://www.uploadhere.com/GT4APE3K0V
http://www.uploadking.com/IGSAXL32OR
http://www.megaupload.com/?d=3EQ5MQI0
[/quote]

@hikmetim arkaşın dediği gibi ultra iso vb programlarda denedim iso yu acıp xp de almıs oldugum iso. dosyasını içine atıp 4.7 dvd ye yazdırdım fakat bir türlü boot etmiyor post ekranında.. dvd yı okumuyor bile sorun nerede olabilir.. isoyu açıp dosyaların yanına attım yoksa hiç olmaz. gerçi isonun yanına atıpta denedım ama sonuc yıne aynı.. ama bu yontem ıcın yapmıs oldugunuz tnc teknık servıs cd sını almıs oldugum ımajla tek dvd kullanmaktı @hikmetim arkadaş gibi..

Link to comment
Share on other sites

Süre olarak net bilgi verebilirim sanırım. Farklı donanımlarda 14 adet pc'de denenmiştir, Sayı her geçen gün artmaktadır.
Ortalama süre [color="#FF0000"]15 dakika[/color]dır. Kaynağın bulunduğu (flash bellek, taşınabilir hdd, cd vb.) yerin hızı ile atılacak bilgisayarın hard diskinin hızı büyük önem arz etmektedir.
14 bilgisayardan sadece 1'inde imajın atılması 2 saat kadar sürdü, hard diskteki yavaşlıktan kaynaklandığını düşünüyorum.
Kullanabileceğim tüm Windows sürümlerinin imajını almayı düşünüyorum. Bir bilgisayarı ortalama 2 saatte hazırlamakla, tüm programları ve Güncel driver'ları yüklü halde 15 dakika'da atmak arasında dağlar kadar fark var.
(süre 1 saat olsa dahi kurulumun başında harcadığınız 5 dakikalık zaman dışında bilgisayara bakmanız gerekmiyor. Benim imajlarımda dosya değişimi için onay istiyor sysprep kısmında onun dışında tamamen katılımsızdır.)
Özellikle teknik servis işiyle uğraşan arkadaşlara kesinlikle öneriyorum.

Edited by justpl4y
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Paranovekron' date='19 January 2012 - 12:19 ' timestamp='1326968355' post='1142865']
@hikmetim arkaşın dediği gibi ultra iso vb programlarda denedim iso yu acıp xp de almıs oldugum iso. dosyasını içine atıp 4.7 dvd ye yazdırdım fakat bir türlü boot etmiyor post ekranında.. dvd yı okumuyor bile sorun nerede olabilir.. isoyu açıp dosyaların yanına attım yoksa hiç olmaz. gerçi isonun yanına atıpta denedım ama sonuc yıne aynı.. ama bu yontem ıcın yapmıs oldugunuz tnc teknık servıs cd sını almıs oldugum ımajla tek dvd kullanmaktı @hikmetim arkadaş gibi..
[/quote]

Dostum farklı bir Acronis TI Isosu indirip içerisine entegrede edebilirsin. Netten çok kolay şekilde bulabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

[quote name='miryigit' date='04 January 2012 - 16:30 ' timestamp='1325694617' post='1135680']
bir türlü Wmvare sanal makinada usb tanıtmayı, sizin yaptığınız gibi disk bölümlemeyi başaramadım.siz hangi Wmvare sürümünü kullanıyosunuz.acaba benim pc de
SSD harddisk var.onun ahci modu kullanması olabilir mi?
[/quote]

Hocam sanal makinada ghost kullanırsanız ghost virtualdiski tanımıyor. En iyisi acronis kullanın. Acronis ile image alma yada geri yükleme işlemi yapmayı denerseniz sorununuz çözülür. Bende ilk bu işe girdiğimde bu sorunu yaşamıştım. Vayy be nerden nereye ben windows 7 ye sysprep yapacam diye ...üm çıktı :D gökhan abi geldi Herkes için kolaylık oldu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

selamlar,
konuyu takipteydim, çeşitli denemelerim de oldu ancak gerçek makina da usb bellek ve harici disk ihtiyacım olduğu için deneyememiştim. eksiklerimi tamamladım.

sürücüler için 5.23 ve ayrıyetten patchleri çıkmış hocam (win7 32 ve 64 bit için, xp için patch yok). multiupload linki açılmayınca sitesinsen kontrol ederken farkettim. 1024 kbyi 3 kişi kullandığımız için upload edemiyorum maalesef.

\Files\ExpertSet\Sysprep.XP.inf ve 2k3 için Sysprep.2003.inf dosyalarındaki timezone ve bölge ve dil seçenekleri çince olarak ayarlanmış. Türkçe saat dilimi ve bölge dil seçenekleri Türkçe olmuyordu.aşağıda winnt.sif dosyamdan bakıp düzenlediğim şekilde koyuyorum. zaten OEMDuplicatorstring, timezone ve language değişikleri var sadece. yöntem gayet güzel, formatlarda kullanmayı düşünüyorum. teşekkürler.

Sysprep.XP.inf
[code][Unattended]
DriverSigningPolicy=Ignore
NonDriverSigningPolicy=Ignore
OemSkipEula=Yes
OemPreinstall=Yes
UpdateInstalledDrivers=Yes
[GuiUnattended]
AdminPassword=*
EncryptedAdminPassword=NO
OEMSkipRegional=1
OEMDuplicatorstring=Microsoft
TimeZone=130
OemSkipWelcome=1
[UserData]
ComputerName=*
[RegionalSettings]
LanguageGroup=6
Language= "041f"
[Identification]
JoinWorkgroup=WORKGROUP
[Networking]
InstallDefaultComponents=Yes
[GuiRunOnce]
Command0="%WinDir%\System32\Deploy.exe -FirstLogon"[/code]


Sysprep.2003.inf
[code][Unattended]
DriverSigningPolicy=Ignore
NonDriverSigningPolicy=Ignore
OemSkipEula=Yes
OemPreinstall=Yes
UpdateInstalledDrivers=Yes
[GuiUnattended]
AdminPassword=*
EncryptedAdminPassword=NO
OEMSkipRegional=1
OEMDuplicatorstring=Microsoft
TimeZone=130
OemSkipWelcome=1
[UserData]
ComputerName=*
[RegionalSettings]
LanguageGroup=6
Language= "041f"
[Identification]
JoinWorkgroup=WORKGROUP
[Networking]
InstallDefaultComponents=Yes
[GuiRunOnce]
Command0="%WinDir%\System32\Deploy.exe -FirstLogon"
[LicenseFilePrintData]
AutoMode=PerSeat[/code]

+ olarak ben ES3_Sidebar.exe olarak Program Files klasörüne attığımız exe'yi tmp klasörüne attım bu sayede kalıntı bırakmadan, ilk ccleaner türevi programlarla temizlendiğinde kaybolsun diye. ancak kullaıcı profili oluşturma sürecinden önce başladığı için bulamıyor sanırım. sidebar çalışmadı. Program Files'a geri koyacam.

Edited by ZEUS__
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra ...

easy driverpack 5.23 mediafire linkleri:

windows xp
http://www.mediafire.com/?i7y7k8au6ot2ypf
http://www.mediafire.com/?91y6jwld50k4fdh
http://www.mediafire.com/?fhdn8astrahdi5l

windows 7 32
http://www.mediafire.com/?52xsrnvmkgstr0g
http://www.mediafire.com/?efbiy9w6m1ieb2w
http://www.mediafire.com/?7ik5yk82raxcvnd

windows 7 64
http://www.mediafire.com/?b418ga4n3xbjx12
http://www.mediafire.com/?85mtqg8q89bw0jy
http://www.mediafire.com/?eraq3aoeopw038v

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...