Jump to content

Windows 8'de Gelen En Önemli Yenilik!


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Windows 8'de Gelen En Önemli Yenilik!
[/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.haberprogram.com/h/2011/12/04/195525-windows-8de-gelen-en-onemli-yenilik.php [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [u]04 Aralık 2011[/u]

[quote] [b] NTFS ve Protogon artık bitiyor.Windows 8'in en büyük yeniliği.


Windows 8'de yer alan Protogon adındaki dosya sistemi, sızan son yapılarda “ReFS” adındaki yeni bir dosya sistemi ile değiştirildi.

Protogon adındaki dosya sistemine sadece komut satırından erişilebiliyordu ve Windows 7, Protogon'u desteklemiyordu. Yeni dosya sistemi ReFS, Protogon'dan daha iyi destekleniyor.

Windows 8'i şu an [u]ReFS ile biçimlendirilmiş bir diske yüklemek mümkün olmuyor[/u]. Bunun nedeni, özelliği henüz tamamlanmamış olması tabi ki olabilir. ReFS'nin Windows 8'in final sürümünde nasıl bir yer alacağını şimdiden söylemek ise zor.
[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

[quote name='seyfi53' date='04 December 2011 - 08:04 ' timestamp='1322978668' post='1123681']
nasıl yani ablamadim birz acarmısın konuyu anladiysan :D
[/quote]

[quote] [u][b]Windows 8'in dosya sistemi:ReFS [/b][/u]

Windows dedikodularını yay(ınlay)an web siteleri,* Win8'in dosya sisteminin ReFS olacağını söylüyorlar. Şimdilik Windows 8 kurulumunda NTFS mecburiyeti var ve aslında ReFS Windows 8'in yalnızca sunucu versiyonları için geçerli.

Microsoft, Windows için WinFS (Windows Future Storage-Windows Gelecek Depolama sistemi) diye bir "şey" istiyor ve bunu neredeyse hafiften bir nevi ideolojiye dönüştürmüş durumda (aslında Vista'dan bu yana yavaş yavaş işletim sistemine yediriyor. Bildiğimiz anlamda dosya sistemi demesek bile dosyalama sistemi desek belki daha yerinde olacak). Şirketin WinFS projesine dair son fikri ise ReFS (Resilient File System-Esnek dosya sistemi) ki ilk önce MNTFS Monolythic (Yekpare) dosya sistemi, daha sonra da Protogon olarak adlandırıldı.

ReFS ile ilgili bildiklerimiz genel olarak 512MB'tan daha düşük kapasiteli diskleri kabul etmeyeceği, bunun karşılığında yazılım ve donanım hatalarını daha esnek bir şekilde tolere edeceği, verileri geliştirilmiş bir veritabanı barındıran bir altsistemi ile kotaracağı, bu veritabanında veri ile veri türüne ait bilgilerin eşlemesi sayesinde aramaların ve yazılımlar arası veri paylaşımın hem daha hızlı hem de daha kolay olacağı. Microsoft bu sistem üzerinde uzun süredir çalışıyor. Hatta Vista henüz Longhorn sürecinde iken Microsoft bu dosya sistemini işletim sistemi ile birlikte sunmayı düşündü, ancak neyse ki Vista'da -bir de bunu- görmedik, Microsoft Vista'yı çıkarmaya yakın bundan vazgeçti.

Şimdilik bildiğimiz, ReFS dosya sisteminin sunucu yöneticilerine yönelik olduğu. Ancak hazırlanan en son Windows 8 sürümünde diskleri ReFS ile formatlayabiliyoruz. Microsoft henüz Windows 8'in kullanıcı sürümlerinde bu dosya sistemini dahil edip etmeyeceği konusunda resmi bir yorum yapmıyor. Fakat Win8'in 3TB ve üzeri kapasiteleri destekleyeceğini biliyoruz. Tabii bunda UEFI özelliklerinin de payı var.

[img]http://www.hardwaremania.com/wp-content/uploads/2011/12/win8refs-630x482.jpg[/img]


[/quote]

Link to comment
Share on other sites

iyi guzel anladık yeni bi depolama yada dosya sistemi adına her ne diyorlarsa artık. peki bunun ntfs den ayıran ozellik nedir?? arada ki fark.. avantajları dez avantajları nelerdir.. adamlar bi dosya sisteminin çıkacagından bahsetmiş sadece kardeşim madem haber yapıyorsun bunun ne oldugunu ne işe yaradıgını da sole de millet bilsin..( tabi sen biliyorsun) bu işler kopyala yapıştır yapmakla olmuyor..




konuyu açan arkadaşa demiyorum paylaşımn için teşekkürle.. kızdıgım şeyi anlamışsındır. umarım.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...