Jump to content

Samsung S5600 3G Sorunu


sargonaktas
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar geçen hafta yurtdışından Samsung S5600 marka telefon getirttim. Telefonu bataryaya takıp sağlamlığını kontrol ettikten sonra 3G özelliğini denemeden telefoncuya gidip yeni i-mail attırdım. Ardından birkaç gün sonra 3G arama yapmak isteyince UMTS modunda şebeke yakalamadığını gördüm. Yani telefonum 3g şebekeyi görmedi.
Hattımı diğer 3G özellikli telefonlara taktım çalışıyor,başka bir hattı s5600’e taktım yine 3G özelliği ( şebekeyi ) görmüyor.
Ardından i-mail attırdığım telefoncuya gittim ve böyle bir sorunla ilk defa karşılaştığını söyleyerek sorunu çözemedi.
Daha sonra forumlara girip bu sorunu tarattırdığımda aynı sorunun bir çok arkadaşın başına geldiğini gördüm. Yani unlock yapılan bu telefonların çoğunda 3G sorunu bazen de normal şebeke sorunu yaşanmış. Ama kimse sorunu nasıl çözdüğünü anlatmamış. Forum yorumlarında ilk akla gelen firmware güncellemesi ama ne kadar değişik flash denedimse sorun değişmedi. S5603 flash’ı attım olmadı. www.samfirmware.com resmi sitesinde 5 ayrı flash attım olmadı.( Flashları kutuda gelen USB ara kablosuyla atıyorum ). Şu an telefonda yüklü flash S5600XXIE4( 2009 Mayıs )budur.
Ön kamera çalışıyormu diye test etmek için *#0*# yapıp 8 tuşuna bastım çalışıyor.( S5603 flashlarının hiçbirinde ön kamerayı çalıştıramadım ).
Yani sorun bana göre kesinlikle unlock işleminden sonra başladı. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlardan ciddi cevap ve çözüm önerileri bekliyorum. Biraz uzun yazdım amma kusura bakmayın; 1 haftadır bunla uğraşıyorum,saygılarımla…
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...