Jump to content

SLAX 6.0 pre3


scarface

Recommended Posts

SLAX, Linux işletim sistemi barındıran küçük bir çalışan CD' dir. Herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymadan CD (veya USB) üzerinden direk olarak çalışır. Sözkonusu çalışan CD, Slackware Linux dağıtımı tabanlıdır ve bu web sitesinden ISO dosyasi indirilebilir. Bütün komut dosyaları ve kaynak kodlarına erişilebilir ve kendi çalışır CD' nizi yaratmak için kullanılabilir.Evdeki, okuldaki veya işyerindeki herhangi bir bilgisayarda, favori Linux dağıtımınızı çalıştırabilmeyi hayal edin. Yolda yürürken, tüm bunu yapmak için ihtiyaç duyduğunuz tek şeyin, cebinizde taşıdığınız 8cm CD olduğunu düşünün. Bu duyguyu tatmayı istemezmiydiniz? :-)

Bilgisayarınız çalışan CD ile açıldığında, ilk olarak çekirdek yansısı (kernel image) (vmlinuz) yüklenir. Bundan sonra bilgisayarınızın belleğinde 4 MB büyüklüğünde bir BellekDiski oluşturulur. Üçüncü olarak, oluşturulan BellekDisk üzerinde kökdisk yansısı (rootdisk image) (initrd.gz) açılır ve kök dizin olarak monte edilir. /usr gibi büyük dizinler direk olarak CD üzerinden çalışacak şekilde monte edilir.

Download:

http://www.slax.org/download.php

Not . üreticinin kendi sayfasını verdim, ordan istediğiniz yada işinizi göreceğini düşündüğünüz sürümü indirebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

SLAX 6.0.6

b-199838-bilgisayar.gif

Slax, Linux işletim sistemi barındıran küçük bir çalışan CD' dir. Herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymadan CD (veya USB flash bellek) üzerinden direkt olarak çalışır.Sözkonusu çalışan CD, Slackware Linux dağıtımı tabanlıdır.Standart, kill bill ve server sürümleri mevcuttur.Kill bill surumunun standarttan farkı wine programının yüklü olmasıdır böylece bazı windows yazılımlarınıda kullanabilirsiniz

ftp://ftp.slax.org/SLAX-6.x/slax-6.0.6.iso[/CODE]

size:190 MB

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...