Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Php Nin Html Arasındaki Fark


Recommended Posts

Html bir web sayfasının tasarım kısmını oluşturur. Web sayfasındaki resimleri listeleri başlıkları paragrafları bilgi giriş formalarının görünen kısmını tasarım şablonunu vs. html ile oluşturursun.

Php ise arka planda çalışır ve çalışması içinde bir takım yazılımlara ihityaç duyar aynı zamanda veritabanı kullanır. Mesela html ile oluşturulan bir forma girilen bilgileri alır kontrol eder eğer formata uygun ise ve gerekiyorsa veri tabanına kaydeder yada farklı amaçlar için kullanır. Formlar yardımıyla gönderilen verileri işlemek için html yetersizdir ve php gibi bir programlama diline ihtiyaç duyulur.

Php ve htmli anlatmak tabiki birkaç satırla mümkün değildir.Kısacası html tasarım amaçlı kullanlır Php ise bu tasarım içinde gösterilecek verileri işlemek amacıyla kullanılır.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Arkadaşın konu hakkında bilgisi gördüğümüz kadarı ile yok. Php ve ASP.NET dediğimiz bu diller web programlama dili olarak geçer ve HTML, CSS dediğimiz diller ise web tasarım yapmak amaçlı kodlama dilidir. Biri programlama biri tasarım kodlama dili yani arasında büyük fark var. Biraz araştırırsanız daha iyi anlarsınız.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...