Jump to content

Sağ Klik'e Tam Temizlik


HKuyucu
 Share

Recommended Posts

Merhaba herkese.

Konuya aşina olanlar (klavyeyi iyi kullananlar, daha önce envai çeşit sağ tık ekşınları deneyenler vs) ın iyi bildiği üzere sağ klikte gereksiz olan kopyala yeniden adlandır tazele özellikler vs vs vs kaldırılamıyor. başarılsa bile (ki henüz görmedim başaranı) sistem zarar görüyor, örneğin "yeni" kısmı kaldırıldığında klavyedeki ctrl shift n kombinasyonu da çalışmaz hale geldiğinden klasör oluşturulamıyor vs. bu kısım haricinde kalan bölümlerle her şekilde oynanabiliyor o konuda bi sıkıntı yok.

işte o sıkıntılı kısmı, nasıl yaptığımı tam olarak bilmememe rağmen, hallettim. daha doğrusu doğaçlama oldu, mantık yürüterek kafadan atarak hallettim. orijinal shell32.dll.muilerin de yedeklerini almadığım için karşılaştırıp farkları söyleyemiyorum. o yüzden bendekinin tek tek resimlerini aldım (60 adet). sizdeki orijinali aynı hale getirebilmeniz için.

tabii ki shell32.dll.mui nin ilgili bölümündeki 60 dosyanın (sizdeki 60 küsür çıkıcaktır, 2-3 tanesini kökten silmiştim bendekinin) hepsinde ayar yapmadım, dediğim gibi orijinali yedeklemediğim için hangilerinde oynama yaptığımı hatırlamıyorum. 7-8 dosyadan ibaret yoksa oynama kısmı 60 adet deyince korkmayın :). resimleri dikkatli incelediğiniz sürece sıkıntı yok basit şekilde halledebileceğiniz bi durum.

icraat ve sonuç kısmına gelmem gerekirse...

sonuç kısmı: http://www.liveshare.com/stream/1951732

icraat kısmı: http://www.liveshare.com/stream/1951982

bu iki kısım, hiçbir program, hiçbir yöntemle halledilemeyen kısım. (muhtemelen dünya üzerinde ilk, microsoft geliştiricileri bile böyle bişey için yapılamaz dediğine göre)



bilinen basit kısımlar için de: http://www.mediafire.com/?p7sx9nnvhb9ebcy

dosyanın içeriği: http://www.liveshare.com/stream/1951991


belki olaya aşina olanlar "farklı pencerede aç" ı kaldıran reg dosyası nerde diye merak ediceklerdir, koymamamın sebebi, windows+e kombinasyonunu bozması. malum mouse dan temizlediklerimizi klavyeyle yapmak amaç.

liveshare linklerini göremezseniz başka bi tarayıcıyla girmeyi deneyin, bazı tarayıcılar veya fazla manipüle edilmiş tarayıcılar liveshare resimlerini görüntüleyemeyebiliyor.


nasıl kısmına gelirsek: resource hacker ile windows/syswow64/en-us/shell32.dll.mui dosyasını açıcaz. sonrası resimlerde mevcut zaten, tek tek karşılaştıra karşılaştıra aynı hale getiricez, satıları silerek veya bi kısmını silerek veya komple dosyayı silerek. shell32.dll.mui nin sadece menu klasorune mudahale edicez. diğer kısmıyla bi işimiz yok. her manipülasyondan sonra bi sonraki klasöre geçerken, değişiklik yaptın tekrar compile ediyim mi diye sorucak, evet dicez. en son işimiz bittiğinde, save as dicez yukarı soldan. masaüstüne kaydedicez aynı adla (shell32.dll.mui).

manipüle işimiz bitti, sıra üzerinde oynama yaptığımız dosyayı orijinalle değiştirmek. biliyorsunuz o bir sistem dosyası, kolay değişmeyenn türden. se7en file replacer adlı kurulumsuz dosyayı kullanıcaz bunun için.

http://www.xptsp.com/fixit/replacer.php

programı açtığımızda direk üzerine atıcaz oynama yaptığımız shell32.dll.mui dosyasını (orijinallerin kopyasını alsanız iyi olur tabi), bizi uyarıcak çalıştığın dosya sakat bi dosya dikkat et yanlış yere atma diye tamam dicez. sonra manuel'e tıklıcaz, windows/syswow64/en-us/shell32.dll.mui dosyasıyla değiştir dicez.

işlemden sonra restartlıyorum dicek, hayır dicez. ayarladığımız (masaüstündeki) shell32.dll.mui tekrar programın üzerine atıcaz. manuel deyip bu kez windows/system32/en-us/shell32.dll.mui yle değiştiricez. restartlıyorum dicek okey dicez.

hiçbir yerde bi hata yapmamışsak, kaldırılamaz çer çöplerden arınmış bir sağ klikle açılıcak pc.

son olarak, üzerinde çalışılmış olan sistem ingilizcedir, türkçe windwsların shell32.dll.mui dosyası da mı türkçe orasını bilmiyorum, öyleyse bile resimleri karşılaştırınca mantık yürütülebilir sanırım, ama yine de işlem öncesi yedek almak iyidir.


kolpaya kapak kısmı: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-desktop/how-to-remove-refresh-context-menu-item/6a889cf9-b062-418c-bad7-359fe6814b94

[muhtemelen anlarsınız, basit ingilice yazışmışlar, ben de sadece resmi koyup çıktım]

Edited by HKuyucu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Benim de kafama takılan bir konuydu ama bu kadar da zor bi konu olduğunu sayende öğrenmiş oldum. Çok araştırmadım ama gerçekten de ilk olabilir. Tebrik ediyorum seni.
Bahsettiğin programları hiç kullanmadım ama bilgisayardan anlıyorum. İlk fırsatta deniyeceğim w7 soft lite x86 -TÜRKÇE- bir sistemde.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

detaya girdiğim ve tembelliğim yüzünden (orijinalin yedeği almış olsaydım farkları ezbere söyleyebilirdim malum) zormuş gibi görünüyor. aslında göz korkutucak bi kısmı yok.

en direk türkçe meali, dosyayı aç, değiştir, orjinaliyle değiştir den ibaret sonuçta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...