Jump to content

Pardus'ta Neler Oluyor?


STAN
 Share

Recommended Posts

Ulusal işletim sistemimiz Pardus için yolun sonu göründü... Peki ama Pardus projesi neden öldü? [url="http://www.chip.com.tr/galeri/linux-kullanan-10-inanilmaz-cihaz_2302.html"][/url]
[img]http://www.chip.com.tr/images/content/20090522162237.jpg[/img]
Ulusal işletim sistemimiz olarak bilinen hepimizin gururla takip ettiği [b]Pardus[/b]'un üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Pardus'un geliştiricilerinden [b]Semen Cirit[/b]'in yaptığı açıklama, geçtiğimiz gün gündeme bomba gibi düşmüştü: "[i]İlk kararlı sürümünü 21 Ocak 2011'de çıkaran, daha sonra 2011.1 ve 2011.2 ile yoluna devam eden 2011 sürümü ailesi sona eriyor. Bu tarihten sonra Pardus 2011 için herhangi bir yazılım güncellemesi yapılmayacak. Bu sürümü kullanan ve emeği geçen herkese çok teşekkürler.[/i]"

Cirit, Pardus'un üretiminin durdurulmasının nedenini ise şu sözlerle duyurdu: "[i]TÜBİTAK'ta olan genel değişim ve son dönemde yaşanılan büyük iş gücü kaybı sonrasında Pardus Yönetimi bu kararı verdi.[/i]"

İşte bu açıklama Pardus'a gönül verenleri bir anda yıktı. Açıklamadan kesin bir sonuç çıkartmak zor olsa da, [b]Pardus projesinin tarih olacağı [/b]dedikoduları zaten bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Yani açıklama sonrasında projenin artık bitirildiği sonucuna varmak mümkün. [b]Pardus 2011 ailesinin[/b] tamamen destek dışı kalması ile birlikte, şu an güncellenen ya da geliştirilen bir Pardus sürümü de kalmamış oluyor.

Geliştirici toplulukları, Pardus'un devamı için harekete geçse de, şimdilik somut bir adım görünmüyor. [b]Pardus Kurumsal [/b]ise, pek çok devlet dairesinde de kullanıldığı için güncellenmeye devam edilecek. Ama bunun da ne kadar süreceği şimdilik bir bilmece... Bakalım önümüzdeki günler, Pardus için neler gösterecek?

Kaynak:http://www.chip.com.tr/konu/pardus-ta-neler-oluyor_31760.html?ref=nf
Link to comment
Share on other sites

yazık oldu türkiye gene yapıcagını yaptı ve projeyi yarım bıraktı
pardusla gurur duyuyorduk herkeze öneriyorduk
gel gör ki baştakiler gene aynı kafa zora geldimi bırak
adam mı yok iş gucu kaybı demiş
tonlarca parayı boşa harcıyonuz binlerce yazılımcı boşta bi devlet destegi adam akılı saglanamadı

Link to comment
Share on other sites

Benim bilgisayara olan bu ilgim Pardus 2008.2 sürümünü kullanmamla başlamıştı. Tüm bilgilerimi Tnc'ye , ilgimi ise Pardus borçluydum. En iyi KDE masaüstü ortamını kullanan bir sistemi öldürme fikri çok saçma bir karar. Yazık diyorum başka bir şey demiyorum. Değerini bilmemek budur işte :nea:

Edited by g.a
Link to comment
Share on other sites

Pardus aşktır.. Bunu nasıl yapabilirler.. Onca linux işletim sistemi kullandım en güzeli pardus.. O kadar kısa sürede bu kadar güzel işletim sistemi yapmışlardı oysa ki.. Her zaman gurur duydum ama buraya kadarmış.. Her güzel şeyin baltalandığı ülkemde ona da el atmalarına çok şaşırmamak gerek aslında tek kelime "YAZIK OLDU" :S

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...