Jump to content

Maç Vb. Yayın Link Paylaşımları Yasaklanmıştır.


tenekecezve
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar yayıncı kuruluşlardan gelen uyarılar neticesinde, yayıncı kuruluşun kendi sitesi hariç, maç vb. canlı cansız (Özet ve gol görüntüleri dahil) yayın linklerin forumun herhengi bir yerinde yayınlanması yasaklanmıştır. Bu konu çok ciddidir. İhlal edenler direkt uyarı alacaktır.

[quote]FSEK 71. Madde:
Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.

Dikkat : "Yayınları Embed, iframe vb. metodlar ile justin.tv, freedocast vb. platformlardan alıyor olmanız cezai yaptırımı asla ortadan kaldırmaz.
Hukuki olarak yayının sitenizden görülüyor olması yeterlidir, Yayının nereden geldiğinin hukuki hiçbir geçerliği yoktur."

Yukarıda yer alan yasal yaptırım ve cezaların yanı sıra Yayıncı Kuruluşun uğradığı zararın tazmini için ilgili videoların izlenme sayısı adedince ilgili yayını izlemek için gereken abobe bedeli tutarı çarpımı kadar tazminat davası açılacaktır.[/quote]


Anlayışınız için teşekkürler...

TnC-Team
Link to comment
Share on other sites

[quote]Dikkat : "Yayınları Embed, iframe vb. metodlar ile justin.tv, freedocast vb. platformlardan alıyor olmanız cezai yaptırımı asla ortadan kaldırmaz.
Hukuki olarak yayının sitenizden görülüyor olması yeterlidir, Yayının nereden geldiğinin hukuki hiçbir geçerliği yoktur."[/quote]

Burada açıkça hepsinin yasak olduğu belirtilmiştir. Yayını yapmasak bile yapmaya yardımcı ya da başka yapanın dökümanlarını paylaşmakta yasaktır...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...