Jump to content

Acer 5110 Bios Recovery


alerte
 Share

Recommended Posts

elimde acer 5110 laptop var biosu çökertim.bios recover yapmaya çalışıyorum fn+esc basılı tutuyorum açma tusuna baştıgımda uzun uzun bip sesi veriyor ama bir türlü boot edemedim usb den.bilgisayarı normal acılıyor ama görüntü yok.bios recovery yapmış arkadaşlar yardımcı olabilirmi.şimdiden tşkler
Link to comment
Share on other sites

Çoğu acer modelinde işe yarasada çalışmadığı da oluyor FN+ESC+POWER kombinasyonunu.<br>Sorunun nasıl oluştuğunu söylermisin. Cihazın çalışması ama görüntü alınamaması başka sebeplerden de kaynaklanıyor olabilir.<br><br>

Link to comment
Share on other sites

fn+esc+power yaptıgımda bip bip bip ses veriyor bios yükledim yeniden başlatılıyor dedi sonra kapanış o kapanış.tekrar açtıgımda cihaz çalışıyor ama görüntü yok normal klavye tuşları felan açılıyor işliyor.

Link to comment
Share on other sites

Bios yüklemendeki amaç neydi? Çıkan ses 3 kısa sinyalmi yoksa 2 uzun 1 kısa veya tam tersimi? Anakartın üzerindeki bazı arızalar bios yüklerken hatalara sebep olabilir.
Yeni bios atmadan önce sorunun biosda olduğundan emin olmalısın.

Link to comment
Share on other sites

biosu yüklemedik amacım driver yüklüyorum tekrar başlattıgımda yönetten driver aratıyotıyorum driver tanımamış olarak görüyor bunun gibi sorunlar wireless kartını bir görüyor bir görmüyordu başka wireless kart denememe ragmen yine aynıydı.bir uzun iki kısa sürekli veriyor.

Link to comment
Share on other sites

Dostum bahsettiğin sorunlar köprü chipsetlerine müdahale gerektirir. Sen bios yükleyerek işin boyutunu bir adım ileriye taşımışsın.
Masraf üçken beş çıkacak. Sen bios programlayıcısı olan güvenilir bir firmaya bios yüklettir. Ardından Bga cihazı olan biryerde kartının üzerindeki ATI SOUTHBRIDGE yazan chipsetine rework işlemi yaptır. Toplam maliyet 150-200 lirayı bulacaktır. Tabi temiz olsun diyorsan 300e anakart var sıfır :)
Moral bozmak istemezdim ama herşeyi evde kendi başınıza yapabileceksiniz diye bir durum yok. Bir sıkıntı varsa teknik destek alın.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...