Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Web Sitenizden Ücretsiz Mail Hizmeti Verin


Recommended Posts

Umarım herkesin işine yarayacak bi yazı olur..

Özellikleri;

A) Mail scriptleri kullanabilir,

:) Hostinginizden bu hizmeti satın alabilir,

C) Hosting Kontrol Panel'inizde böyle bir özellik varsa kullanabilir

D) Ücretsiz Webmail hizmeti sunan sitelerden yararlanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

D şıkkı hizmet açısından bana ve benim gibi arkadaşlara daha mantıklı geldiği için bu hizmeti kullanıyoruz. Bu hizmetten nasıl yararlanacağınız konusunda sizi bilgilendirmeye çalışacağım.

Bu Hizmeti Gawab.Net üzerinden yapabiliriz. Gerçi bu hizmeti sağlayan bi kaç site daha var ama en kolay ve kullanisli olan bu olduğu için bu site üzerinde işlemlerimizi Adım Adım gerçekleştireceğiz.

Bölüm 1: Gawab.Net'e kayıt olma:

http://www.gawab.net/webfront/sguide.php?formAction=start〈=en'>http://www.gawab.net/webfront/sguide.php?formAction=start〈=en adresine girip webmaster accountu için ücretsiz kayıt oluyoruz.

Yukarıdaki resimde kayıt örneği görüyorsunuz. Formu aşağıdaki bilgilere bakarak doldurabilirsiniz.

Website Information – WebSite Bilgileriniz

Website URL: WebSite adresinizi yazıyorsunuz buraya.

Company: Şirket, Grup isminiz varsa yazacaksınız. Yoksa herhangi bir şey yazmanız gerekiyor. Boş geçemezsniz.

Interface Language: WebMail ’inizin üyelere görünmesini istediğiniz dili seçeceksiniz. Türkçe desteği mevcut. Ancak bazı kısımlar hala İngilizce. Yinede yeterli seviyede.

Categories: Buradan websiteniz hangi kategoriye giriyorsa onu seçiyorsunuz.

Sub Category: WebSitenizi seçtiğiniz kategori için bir alt kategori seçiyorsunuz.

Login Information – Giriş Bilgileriniz

User Name: Kullanıcı Adı yazıyorsunuz burada.

Password: Şifre belirliyorsunuz kendiniz için

Re-Enter Password: Şifrenizi tekrar giriyorsunuz.

Contact Information – İletişim Bilgileriniz

First Name: Adınız

Last Name: Soyadınız

E-mail Adres: E-mail aderesiniz.

Phone Number: Telefon numaranız.

Street Adres: Sokak Adresiniz (Yazma zorunda değilsiniz)

Zipcode: Posta Kodu (Yazma zorunda değilsiniz)

Country: Listeden ülke seçiyorsunuz.

City: Listeden ülkeniz için bir şehir seçiyorsunuz.

Other Informatin – Diğer Bilgiler

How did you hear about us?- Bizi nereden duydunuz?: Listeden birini seçiyorsunuz

Continue – I have read the terms and conditions (Antlaşma şartları ve koşulları kabul ediyorum – Devam Et) Butonuna tıklıyoruz.

Bu işlemlerden bir süre sonra kayıt işleminin başarıyla gerçekleştiğini belirten bir mail geliyor. Ve artık üyesiniz. Bundan sonra websiteniz için mail işlemlerinizi gerçekleştirmek için sağ tarafta WebMaster Login bloğundan kullanıcı adı şifremizi girerek siteme giriş yapıyoruz.

Bölüm 2 : WebSitemiz için webmail hazırlama:

Sisteme Giriş yaptıktan sonra WebMaste Yönetim Konsoluna yönlendiriliyoruz. Aşağıdaki resimde konsolu görüyorsunuz. Konsol ekranında daha önceden eklediğimiz webmail servislerini görebilir, buradan bunların yönetimi yapabiliriz.

Bundan sonra 7 Adımda WebSitemiz için webmail hazırlayacağız. Adımlara başlamak için Setup New Email Application yazısının yanındaki Setup butonuna tıklıyoruz. Ve adımlara başlıyoruz.

1.Adım: Aşağıdaki resimdende göreceğiniz üzere ilk adımda hiçbir şey yapmıyor sadece Next butonuna tıklıyoruz. Merak edenler için “You can change most information later” bilgileri değiştirebilirsiniz yazıyor.

2.Adım: Bu adımda kullanmak istediğimiz servis tipini seçiyoruz. [email protected] olarak almak istiyorsak ilk seçenek olan Full Branded Service ([email protected]) kısmını seçip Next butonuna tıklıyoruz. Ayarları yaptıktan sonra Next diyerek diğer adıma geçiyoruz.

3.Adım: Bu adımda bizden websitemizin adını girmemizi isteyecek. Kutucuğa websitemizi http://www. kullanmadan yazacaz. Ayarları yaptıktan sonra Next diyerek diğer adıma geçiyoruz.

4.Adım: Burada bizden MX ayarlarını yapması için hosting yöneticimizin mail adresini yazıyoruz. İsterseniz kendi mail adresinizi yazıp MX ayarlarınızı kendinizde yapabilirsiniz. Göndereceği mailde nasıl yapmanız gerektiği yazıyor olacak. Ayarları yaptıktan sonra Next diyerek diğer adıma geçiyoruz.

5.Adım: Bu adımda bizden webmail imizde kullanılmasını istediğimiz temayi seçiyoruz. Backgorund kısmında seçtiğimiz temanın default resmini arkaplan olarak kullanmasını isteyebilir, custom image kısmından kullanılmasını istediğimiz resmin URL sini verebilir, veya Color kısmında arka planda kullanacağı rengi kendimiz verebiliriz. Ayarları yaptıktan sonra Next diyerek diğer adıma geçiyoruz.

6.Adım: Bu adımda webmail imizin girişin olduğu adresi gireceğez. Örneğin http://mail.benimsitem.com gibi. Yönelendiriceleği adres varsa redirect kısmına yönleneceği adresi girecez. (Bu adımda kutucukları boş geçebilirsiniz. Daha sonradan ayarlanabiliyor) Ayarları yaptıktan sonra Next diyerek diğer adıma geçiyoruz.

7.Adım: Son adım olan bu adımda da Websitemiz’de görünecek olan Welcome To yazısı yerine ne görünmesini istiyorsak onu yazıyoruz. Ayarları yaptıktan sonra Finish diyerek sihirbazı bitiyoruz.

Bölüm 3: Webmaili Aktive etmek.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra webmailimizi aktif edebiliriz. Ancak unutmamanız gereken bir şey var. MX ayarlarınızın yapılmış olması. MX ayarlarınız yapılmamışsa aşağıdaki gibi bir hata alacaksınız.

“Sorry, your MX record still does not point to mail.gawab.com.This process of changing the MX record might take several days from your hosting company.So please try again later.If you think that there is something wrong. Please contact your hosting company.

Click here to access tutorials that will assist you through these settings”

MX ayarlarınız yapılmışsa “Active” butonuna tıklayarak webmailinizi aktif edebilirsiniz.

Alıntıdır...

Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.
adresine girip webmaster accountu için ücretsiz kayıt oluyoruz.

alıntılarken biraz dikkat etseydin arkadaşım, linkte sıkıntı var

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...