Jump to content

Teknoloji Ödülleri başvuruları başladı


exit

Recommended Posts

Teknoloji Ödülleri başvuruları başladı

2983917.jpg

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından, ulusal teknolojik birikimimize katkı sağlayan kuruluşları teşvik etme amacıyla oluşturulan Teknoloji Ödülleri’nin yedincisi için başvurular, 5 Mart 2007 tarihi itibariyle başladı. Başvuruların son tarihi 30 Nisan 2007.

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan Teknoloji Ödülleri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantıya TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fikret Yücel, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş ve 7. Teknoloji Ödülleri ve Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Şafak Alpay katıldı.

Ülkemizin küresel pazarlardaki rekabet gücünün, ancak geliştirebildiğimiz yenilikçi ürün ve teknolojilerle artırılabileceğinden yola çıkılarak TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından ortaklaşa oluşturulan Teknoloji Ödülleri’ne farklı sektör ve ölçeklerdeki sanayi kuruluşları, ürünleri ve üretim süreci geliştirme çalışmalarıyla katılabiliyor. Toplantıda yapılan açıklamaya göre, “Teknoloji Büyük Ödülü” ve “Teknoloji Başarı Ödülleri” şeklinde iki kategoriden oluşan 7. Teknoloji Ödülleri çerçevesinde; yaratıcı, yenilikçi, teknik mükemmeliyete ve rekabet özelliklerine sahip çalışmalar ödüllendirilecek.

Geçtiğimiz yıllardakinden farklı olarak, bu yıl ayrıca, gelecek vaat eden teknolojik faaliyetleri özendirmek ve kamuoyuna duyurmak adına “Nanoteknoloji, Biyoteknoloji ve Nanobiyoteknoloji Özel Ödülü” verilecek. Bu ödüle nanoteknoloji, biyoteknoloji veya nanobiyoteknoloji alanlarında faaliyet gösteren veya ulusal/uluslarararası araştırma kurumları/üniversiteler ile işbirliği halinde proje geliştirmiş/geliştirmekte olan firmalar, araştırma kurumları veya araştırmacılar başvurabilecek. Bir üniversite veya araştırma kurumunda yürütülen çalışmalar sonucunda henüz endüstriyel üretime geçmemiş, ancak sonuç alma aşamasına gelinmiş, uygulamaya yatkın durumda olan ürünler de bu kategoride başvuru kapsamına alınacak. Bir kuruma ya da üniversiteye mensup araştırmacılar şahsen veya kurum adına başvurabilecek. Özel Ödül’ün Büyük Ödül ve Başarı Ödülü’nden farklı bir başvuru prosedürüne ve değerlendirmeye tabi tutulacağı belirtildi.

hurriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...