Jump to content

Bilinmeyen numara servisleri deðiþti


StormBringer

Recommended Posts

Bilinmeyen numaralarýn sorgulanmasýnda yeni bir dönem baþlýyor. Türk Telekomünikasyon A. Þ ve GSM operatörleri, 31 Mart 2007 tarihinden itibaren rehber hizmetlerini yeni numaralarýndan vermeye baþlayacak.

Telekomünikasyon Kurumundan lisans alan þirketler de artýk rehber hizmeti verebilecek.

Telekomünikasyon Kurumu Lisans ve Sözleþmeler Dairesi Baþkaný Müminhan Bilgin'den alýnan bilgiye göre, geçtiðimiz günlerde yürürlüðe giren ve rehber hizmetlerini yeniden düzenleyen yönetmelik çerçevesinde, Kurum, bu alanda faaliyet gösteren firmalara yeni rehber numaralarý tahsis etti.

Bu çerçevede, yeni dönemde bilinmeyen numara hizmetleri "118XY" yapýsýnda 5 haneli telefon numaralarýndan verilecek.

Ayrýca sabit, mobil ve diðer telefon numaralarýnýn yaný sýra iþletmeciler abonelerine uçak, sinema, tiyatro biletleri, rezervasyon iþlemleri gibi pekçok katma deðer hizmeti verebilecek. Adres, e-posta, faks, cinsiyet, meslek gibi bilgiler ise abonenin onayý alýnmak koþuluyla sunulabilecek.

OPERATÖRLERÝN YENÝ NUMARALARI

Yeni düzenlemeye göre, Türk Telekom'un bilinmeyen numaralar hizmetini verdiði "118" servisi 31 Marttan itibaren "11811" numarasýyla abonelerinin ihtiyaçlarýný karþýlayacak. GSM iþletmecilerinden Turkcell "11832", Telsim Vodafone "11842", Avea ise "11855" numaralarýndan rehber hizmetleri sunacak.

GSM operatörleri, yeni servis numaralarýný Mart ayý faturalarýnda abonelerine duyurmaya baþladý.

Türk Telekomun kullandýðý 118 kýsa numarasý ile GSM iþletmecilerinin ilgili kýsa numaralarý 6 ay sonra kapatýlacak.

SEKTÖR REKABETE AÇILIYOR

Rehberlik hizmetlerinin Avrupa standartlarýna ulaþtýrýlmasýný hedef alan yeni düzenleme, rehberlik hizmetlerinin verilmesinde de sektörde rekabet dönemini baþlatacak.

Böylece rehberlik hizmeti vermek isteyen firmalar, Telekomünikasyon Kurumundan lisans alarak sabit ya da mobil telefon numaralarý ile katma deðer hizmetleri verebilecek.

Rehberlik hizmetleri kapsamýnda, rehber veri tabanlarýndan elde edilen bilgiler ile eklenmesi mümkün olan faks, elektronik posta ve meslek gibi diðer bilgiler, bu hizmete yönelik tahsis edilen kýsa numaralardan telefonla sorgulama yolu zorunlu olmak üzere elektronik, internet, kýsa mesaj, basým veya diðer mümkün sorgulama yollarýndan bir ya da birkaçý ile kullanýcýlara ulaþtýrýlacak.

Türk Telekom ve GSM operatörlerinin dýþýnda 4 firma daha rehberlik hizmetleri vermek amacýyla Telekomünikasyon Kurumuna lisans baþvurusunda bulundu.

Sektörde faaliyet gösterecek firmalarýn lisans için yaklaþýk 100 bin YTL ödemesi gerekiyor.

07.03.2007

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...