Jump to content

Huawei'den 'dünyanın En Hızlı Telefonu


mucit41
 Share

Recommended Posts

Çinli elektronik üreticisi Huawei, ‘dünyanın en hızlı akıllı telefonunu’ sundu. MWC 2013’te tanıtılan Ascend P2, Wi-Fi kullanan akıllı telefonlara oranla internete en az 2 kat daha hızlı bağlanma özelliği vaat ediyor.

130225ascend.hlarge.jpg

 

Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2013) teknoloji firmaları yeni ürülerini görücüye çıkarıyor. Huawei’nin sunduğu Ascend P2, HD filmleri sadece birkaç dakikada, şarkıları, videoları ve e-kitapları sadece birkaç saniyede indirebilme özelliğiyle tanıtıldı.

4.7 inç (11.9 cm) genişliğinde ekrana sahip olan Ascend P2’nin ekran çözünürlüğü 1280x720 piksel. 1080p olan ekran, 315 ppi (inç başına piksel) ile yüksek bir görüntü kalitesi sunuyor. Huawei’nin CEO’su Richard Yu, Corning Gorilla Glass 2 camı kullanan telefonun ‘HD video izleme imkanı sunduğunu ve izleme derecesinin 85 derece olduğunu’ belirtti.

‘EN HIZLI TELEFON’
Ascend P2,1.5GHz dört çekirdekli işlemciye, 1 GB RAM’e ve 16 GB dahili belleğe sahip. Yu, Ascend P2’nin, saniyede 150 megabit indirme özelliğiyle ‘dünyanın en hızlı akıllı telefonu’ olduğunu belirtti. LTE (Long Term Evolution) dördüncü kategori süper hızlı veri indirme teknolojisine sahip olan Ascend P2, saniyede 100 megabit indiren iPhone 5’i geride bırakıyor.

Telefonun arka panelinde 13, ön panelinde ise 1.2 megapiksel kamera yer alıyor. Yüz tanıma içeriği bulunan kamelar, aynı zamanda HDR (Yüksek zamanlı menzil görüntüleme) özelliğine sahip. Bu teknoloji, bir fotoğrafın karanlık ve aydınlık kısımlarını bir araya getirerek optimum ışıktaki görüntüyü sunuyor.

 

http://www.ntvmsnbc.com/id/25424819/#storyContinued

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...