Jump to content

Skype Offline Sorunu


Recommended Posts

merhaba tnctr

 

skype i kurdum (6.3.60.105) ilk bir kaç gün herhangi bir sorun yoktu fb ve msn listem oldugu gibi aktifti

ancak şimdi fb ve msn de online olan arkadaşlarımı hep offline olarak görüyorum eger bana mesaj atarlarsa online oluyorlar yoksa kimseye yazamıyorum

 

programı silip yeniden kurdum (15 kere)

format attım (2 kere)

formlarda gördüklerimin hepsini yaptım ama çözüm bulamadım

geriye ya bu sevdadan vazgecmek kaldı yada üstatlardan akıl almak

help me !!!!

Link to comment
Share on other sites

İletilerinizde aşağı yukarı aynı sorundan, kişilerinizin çevrimdışı göründüğünden bahsetmişsiniz. Ancak aynı başlık altında birkaç kullanıcı yaşadığı sorunu farklı şekillerde ifade ettiği için bu iletide yapılması gereken adımları bir bütün halinde vermek daha uygun gözüktü. Bu şekilde Messenger-Skype geçişi yaptıktan sonra kişilerin çevrimdışı olması sorununu yaşayan arkadaşlar aşağıda belirttiğim her adımdan kendilerine uyduğu şekilde emin olabilir ve sorunun devamı halinde gereken bilgileri bize iletebilirler.

 

İletilerinizden anladığım kadarıyla Microsoft ve Skype hesaplarınızı başarıyla bağladınız. Aynı şekilde Skype ekranından Microsoft hesabı ile giriş yap seçeneğini de seçerek giriş yapıyorsunuz. Bu adımdan eminseniz Skype programından tamamen çıkış yapın. Skype ikonunun üzerine sağ tıklayarak çıkış yaptığınızdan emin olun. Bu işlemi birkaç kez tekrarlamak bazen yaşadığınız sorunu çözmeye yardımcı olabiliyor. Sonrasında başlat menüsünden Skype programını çalıştırarak ve Microsoft hesabınızı kullanarak giriş yapın. Adımlara geçmeden önce lütfen Skype'ı bugün edinin sayfasından en güncel Skype versiyonunu yükleyin ve Microsoft hesabınızla tekrar giriş yapın. Bu sürüm de sorunu çözmezse lütfen aşağıdaki adımları uygulama aşamasına geçin.

 

Eğer bu adımları izlediğinizden tam olarak eminseniz ancak sorun hala devam ediyorsa lütfen öncelikle bütün kişilerinizin hesabınızda ekli olup olmadığını kontrol edin. İlk olarak buradaki adrese gidin ve sol taraftaki listede tüm kişilerinizin listelenip listelenmediğine bakın. Eğer kişi listenizde sorun varsa, aynı sayfanın üst kısmında Yönet başlığı altında silinmiş kişileri geri yükle seçeneğini kullanarak kişilerinizi geri getirebilirsiniz. Eğer kişilerinizi geri yükleme işlemini yapıyorsanız, sonrasında bu kurtardığınız kişileri Messenger üzerinden tekrar davet etmeniz gerekecektir. Bu işlemi Kişiler sayfası üzerinden veYönet başlığı altındaki Messenger’da davet et bölümünden yapabilirsiiz.

 

Kişilerinizi kontrol etme, geri yükleme ve Messenger’da davet etme işlemlerini sorunsuzca yaptıysanız ve kişileriniz hala Skype üzerinde gözükmüyorsa lütfen Skype’da çevrımdışı ya da görünmez olarak gözükmediğinizden emin olun. Bu işlemi doğru yapıp yapmadığınızı Skype forum hizmetleri sayfasındaki ilgili bölümden doğrulayabilirsiniz. Aynı şekilde Skype-Messenger bağlantısı yapmadan önce Messenger üzerinde kişi listenizdekilere çevrimdışı görünmediğinizden emin olun. Eğer durumunuzu daha önce çevrımdışı olarak ayarlamışsanız, Skype ekranından Microsoft hesabıyla giriş yaptığınızda, kişileriniz engellenmiş olarak gözükecektir. Bu şekilde engellenmiş kişi listenizi düzenlemek için lütfen doğrudanKişiler sayfasına gidin ve Yönet başlığı altında bulunan Erişim Sınırla’yı seçin. Karşınıza gelen ekranda kişi engellemelerini yönetebilir ve sınırlı erişimde gözüken kişileri dışa aktarabilirsiniz. Aynı şekilde sağ üstte bulunan '...' işaretine tıkladığınızda da engellenmiş kişileri yönetme işlemini yapabilir ve engeli kaldırabilirsiniz.

 

Eğer daha önceki adımları tam olarak uyguladığınızdan eminseniz ve sorununuz aynen devam ediyorsa, lütfen ilk olarak

1.     Web Messenger’a giderek kişilerinizin çevrim içi görünüp görünmediğini doğrulayın.

2.    Daha önceki adımlarda söylediğimiz kişilerinizi kurtarma ve yeniden Messenger üzerinden davet etme işlemini yapıp yapmadığınızı bir kez daha kontrol edin. Bu işlemi önceki iletilerde de bulabileceğiniz gibi Kişiler sayfası üzerinden ve Yönet başlığı altındaki Messenger’da davet etbölümünden yapabilirsiiz.

3.    Skype ekranından Microsoft hesabınızla giriş yaptığınız zaman Messenger kişilerinizin hiçbirisini mi yoksa bir kısmını mı görmediğinizi bize tam olarak iletin.

4.    Skype ve Microsoft hesaplarınızı tamamen ayırarak tekrar bağlamayı deneyin. Bu işlemi Skye ve Microsoft hesaplarını ayırma sayfasındaki bilgiler eşliğinde yapabilirsiniz.

5.    Bunları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, lütfen bize Skype Id’nizi, bağlantılandırdığınız Microsoft hesabınızı ve göremediğinizi belirttiğiniz kişilerinizden 3 adet örnek adresi iletin.

Sonrasında daha fazla bilgi vermek mümkün olacaktır.

 

Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Siz çevrimiçi yaptınız mı kendinizi? Siz kendinizi çevrımdışı yapınca başkalarıda öyle gözüküyor.

Birde Messenger kullanıyorken şu kişilere çevrımdışı gözük demiş olabilirsiniz ya da hesabınız taşınırken bu şekilde problem olmuş olabilir.

Birine sağ tıklayınca bu kişiye çevrimiçi gözük diye bir şey var mı? Ya da o kişiye sağ tıklayıp özelliklerine girince?

Sohbet kısmında da üste butonlar var. Onlardan da bu kişiye çevrimiçi / çevrimdışı gözük seçeneği olabilir.

Link to comment
Share on other sites


 

 

ben kendimi off yapmadım hiç zaten herkes beni görüyo online olarak ben onları göremiyorum 

msn de kimseye off gözük filanda demedim

kısaca sorunum su ben cevrimiçi olduğum halde çevrimiçi olan arkadaşlarımı göremiyorum

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...