Jump to content

Commodore Efsanesi Dönüyor


C@NgO

Recommended Posts

Commodore Efsanesi Dönüyor

Herşey aslında 25 yıl önce başlamıştı. Zamanın çok ötesinde bir düşünceyi temsil eden Commodore C64 belkide bugünkü PC oyunculuğunun gelişimindeki en önemli aktörlerden biri durumda. Zira yine zamanında kişisel bilgisayar ve oyun kavramını birleştirmeyi başaran firma, bugün hala oldukça güçlü olan markasını kullanmaya yönelik olarak özelleştirilmiş oyun makinalarını gün yüzüne çıkardı. CeBIT'te de sergilenen Commodore'un uzun bir çalışma sonucunda hazırlanmış yeni oyun bilgisayarları güçlü sistem konfigürasyonları ile oldukça dikkat çekici. Anlaşılan yurt dışında Alienware, Falcon Northwest ve Voodoo PC gibi firmalar şimdiden korku dolu rüyalar görmeye başlayabilirler. Firmanın resmi olarak duyurduğu 4 farklı modelin en iddialısı olan XX sahip olduğu donanımları ile gören herkesi etkileyebilecek deyim yerindeyse tam bir "rüya" makina olmuş. Commodore XX'in istem özellikleri şu şekilde,

commodorepc.jpg

İşlemci: Intel Core 2 Extreme Quad-Core (4 çekirdekli) QX6700: 2.66GHz 8M bellek

Anakart: ASUS P5N32-E nForce 680i SLI

Hard Disk: 2x 150GB 10000 RPM SATA Raid 0 ve 2x 500GB 7200 RPM SATA Raid 1

Bellek: 4GB Corsair Dominator 2xTwin2x2048-8500C5D -1066MHz

Optik Sürücü: Philips DVD-RW

Güç Kaynağı: 1000W ICE Cube

Ses Kartı: Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer

Ekran Kartı: 2x NVIDIA 8800 GTX 768MB

Commodore yukarıda özelliklerini verdiğimizi tepe modeli XX'in dışında kalan diğer 3 model arasında giriş seviyesinde konumlandırılan Commodore G modeli de Core 2 Duo E6300 işlemcisi 2GB'lık belleği ve GeForce 7900GS ekran kartı gibi donanımları ile dikkat çekiyor. Oyunuclara yönelik olarak hazırlanan yeni Commodore PC'lerin tabii en önemli noktalarından biri de kullanılan kasalar. Standart kasaların artık çok gerilerde kaldığı oyun dünyasına yakışır şekilde tasarımsal farklılıklara sahip Commodore PC'ler bu konuda da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yeni Commodore PC'lerin fiyatları hakkında şu an net bilgiler olmamak ile birlikte satışlarına Nisan ayının ortasında başlanması bekleniyor.

Detail:

http://dailytech.com/Commodores+Gaming+PCs+Revealed/article6505.htm[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Bu habere sevindim... Legends may sleep, but they never die! Vay c64'üm vay... 9 yaşındayken almıştım... Green monitor... ve şuanda da dolabımda saklı duruyor, acaba eskiyi getir yeniyi ******ür kampanyaları olurmu :lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...