Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

openSUSE Leap 15.4

Leap.png

Sürüm adayı 17 Mayıs 2022‘de duyurulan openSUSE Leap 15.4’ün final sürümü, Douglas DeMaio tarafından duyuruldu. Yeni özellikler ve bilinen kararlılıkla kullanıma sunulan yeni sürüm; önceki Leap 15.x sürümlerinden önemli miktarda güncelleme sağlıyor. Bir kaya gibi sağlam sürüm sağlamaya devam eden serinin yeni sürümü için YaST ekibi, SLE’ye geçişler sağlamak amacıyla basitleştirilmiş bir geçiş aracı geliştirmiş bulunuyor. openSUSE Leap 15.4’te yeni olanın Leap Micro 5.2 olduğu belirtilirken; Leap Micro’nun, ana bilgisayar-konteyner ve sanallaştırılmış iş yükleri için değişmez ve ideal olan modern ve hafif bir işletim sistemi olduğu hatırlatılıyor. Leap’in bu sürümünün, multimedya kodek kurulumunu basitleştirdiği belirtilirken; AMD’nin ve Intel’in sürekli açık kaynaklı Linux grafik sürücüleri ile NVIDIA GPU’ların GeForce 30 serisi sürücülerini içerdiği söyleniyor. Sunucu dağıtımları için Leap kullananlar birkaç önemli değişiklik bulacaklar. Bunlar; Python 2, libvirt LXC kapsayıcıları ve OpenLDAP sunucusunun kullanımdan kaldırılması gibi ayrıntılar. Birçok iyileştirme içeren PHP 8.1.0 eklenen yeni sürüm, Qt 5.15 LTS’nin üstünde KDE Plasma 5.24 LTS’yi sunuyor. Bunun dışında; GNOME 41, Xfce 4.16, Enlightenment 0.25 ve MATE 1.26 gibi bazı yeni masaüstü ortamları kullanıma sunuluyor. Sistem KDE Frameworks 5.90.0 ve KDE Gear 21.12.2’yi içeriyor. DNF yığını 4.10.0 sürümüne güncellenmiş. Bu arada, openSUSE Leap 15.3 de bugünkü sürümden altı ay sonra ömrünün sonuna (EOL) ulaşmış olacak.

İNDİRME LİNKLERi:

Alıntı

 

Edited by forjest
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...
  • 3 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra...
  • 11 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • forjest changed the title to Opensuse Leap 15.4
  • 2 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Linux Lite 6.0 Final Released!
      Güncellenme tarihi:  11 Haziran 2022
      Hakkında?
      Sürüm adayı 24 Nisan 2022’de duyurulan kullanıcı dostu, Ubuntu tabanlı, düşük kaynak tüketimi ile gelen, hafif bir GNU/Linux dağıtımı olan ve Xfce masaüstü ortamı kullanılan Linux Lite’in kod adı Fluorite olan 6.0 final sürümü, Jerry Bezencon tarafından duyuruldu. Ubuntu bazında kullanıcı dostu bir deneyim sağlamaya yönelik dağıtımın, kullanıcılara yardımcı teknolojiler getirmeye odaklandığını belirten Bezencon; bunun dışında, Windows kullanıcılarını hedeflediklerini hatırlattı. İşitme ve görme engelliler için araçlarla gelen yeni sürümün, masaüstünü yakınlaştırma özelliğiyle geldiğini belirten Bezencon; bir ekran okuyucunun kullanıcıyla konuşmasını ve ekran klavyesiyle görevlerin tamamlanmasını sağlamanın mümkün olduğunu ifade etti. Ekran sanal klavyesinin, gerçek bir donanım klavyesinin yerini alabilecek alternatif bir giriş yöntemi olduğunu belirten Bezencon; sanal klavyenin çeşitli durumlarda bir zorunluluk olabileceğini söyledi. Bezencon; donanım klavyesinin bozulabileceğinin, ekstra makineler için yeterli klavye olmadığının, donanımda klavye bağlamak için uygun bir bağlantı noktası kalmadığının düşünülmesini istedi. Bezencon; görme engelli bireyler için Gnome projesinin özgür ve açık kaynaklı, esnek, genişletilebilir bir ekran okuyucusu olarak sunduğu Orca’yı da kullanıma sunduklarını söyledi. Firefox’tan Google Chrome’a geçiş yapıldığını hatırlatan Bezencon; Firefox isteyenlerin, yazılımı Snap aracılığıyla kurabileceklerini söyledi. 5.15.0-33 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde; Chrome 102.0, Thunderbird 91.9.1, LibreOffice 7.2.7.2, VLC 3.0.16, Gimp 2.10.30 ve Base 22.04 gibi güncel yazılımlar yer alıyor.

      Download
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...