Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

  • 2 hafta sonra ...

peki diğer dağıtımlardan devrim niteliğinde farkları var mı? üçüncü kullanıcının kullanamayacağı kadar zor mu? bilgi verebilir misiniz?

 

Diğer dağıtımlara göre sağlam,hızlı ve kararlı oluşu şeklinde nitelendirilebilir kendimde yeni kurdum sistemi gözlemlerim diğer dağıtımlara göre daha hızlı sağlam olması yönünde tavsiye ederim. :) Detaylar için: http://goo.gl/pOKLPR

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

Peki hocam Linux a aşina olmayan bir kullanıcı olarak USB ye kuracam (live) resimdeki manjaro nun hangi sürümünü kurmalıyım

 

İyi bir konuya deyindiniz,bununla ilgili program ve resimli anlatım konuya eklesem iyi olacak galiba.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Hocam USB den kurmak değilde USB den canlı çalıştırmak istesem diyorum openbox-xfce-KDE seçeneklerinden hangisini kursam daha kullanışlı olur

 

XFCE desktop sürümü tavsiye olunur üstteki işlemlerden sonra zaten Live olarak çalışır,sistem açıldığında ise,Masaüstünden kurulum kısayolundan isteğe bağlı olarak'da kurulumu yapılabilir.

Link to comment
Share on other sites

 

XFCE desktop sürümü tavsiye olunur üstteki işlemlerden sonra zaten Live olarak çalışır,sistem açıldığında ise,Masaüstünden kurulum kısayolundan isteğe bağlı olarak'da kurulumu yapılabilir.

 

openbox sürümü indirdim bile . deneyim , sonrada xfce yi deneriz artık . yapacak bişey yok )

Link to comment
Share on other sites

 

openbox sürümü indirdim bile . deneyim , sonrada xfce yi deneriz artık . yapacak bişey yok )

 

Popülerlik açısından her ikiside iyi sistemler donanımı düşük sistemler için özellikle 'openbox desktop' daha çok rağbet görmekte tavsiye edilmektedir.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

@forjest tam olarak bütün yorumları okumamakla birlikte konuyu açan arkaşasıma ve okucayacak arkadaşlarıma fikir olması için steam çalıştıran bir linux sürümü ve sorunsuz olarak steam oyunlarını oynatabilmekte hatta steamOS un temellerini oluşturmuştur da diyebilirim güzel kullanışlı ve rahattır kullanmakta zorunlu olduğum birkaç x64 windows programı elimi kolumu bağlamasa kesinlikle kullanılabilicek güncel ve temiz bir okadarda kullanışlı bir linux dağıtımıdır ve çoğu pc donanımını otomatik olarak tanır ve kullanıma hazır hale getirir.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kullandiğimiz donanimlarin driverlarinda sorun yaşarmiyim ? Örneğin onboard olmayan PCI bir Ses karti Marka vermek gerekirse ( m-audio yada ASUS XONAR PCIe ) Dijital tv karti gibi, donanimlari sorunsuz taniyip kullaniminda sorun yasarmiyim? Birde 2 yada daha fazla ses kartini ayni anda kullanabilirmiyim birinden yani 1. Seskartiyla muzik calarken diger ses kartindan yani 2. Seskartiyla line in girisi vasitasiyla veya mic ten kayit alabilirmiyim ? Butarz bir kullanim icin uygunmudur bu isletim sistemi ?

Link to comment
Share on other sites

Genellikle Manjaro Linux'da sürücü sorunu yaşamazsınız. Manjaro mhwd aracı ile ( donanımları otomatik tesbit eden araç. Manjaro HardWare Detection ) sürücüler tesbit edilir ve kurulur. Birden çok ses kartı kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ancak tercih ettiginiz masaüstü ortamını live olarak denerseniz net sonuca ulaşırsınız. Bir kaybınız olmaz.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Manjaro 2022-07-04 Kde, Xfce, Gnome

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Manjaro Cutefish 21.06
      Taban: Arch linux Geliştiricisi: Manjaro linux
      Çoklu dil + Türkçe | Mac konseptinde olan bir yapıya sahip yeni arayüzlü linux işletim sistemi.

      Hakkında
      Aslında Arch Linux tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan Manjaro, daha iyi bir GNU/Linux masaüstü ortamı deneyimi yaratmak için CutefishOS’un yeni sürümünü duyurdu. Philip Müller tarafından duyurulan CutefishOS’un tek amacının Debian’a dayalı olması olduğunu belirten Müller; ancak Manjaro’dan Arch Linux ile yakın ortaklık içinde bulundukları için bu yeni masaüstü ortamıyla Manjaro’ya dayalı bir topluluk sürümü oluşturmayı tercih ettiklerini belirtti. Gnome görünümlü kullanıcı arayüzünü oluşturmak için en son KDE Frameworks’u ve KDE Plasma 5 parçalarını kullandıklarını söyleyen Müller; sistemin, yeni başlayanlar için tasarlandığını ve tüm ayarların minimum düzeyde sınırlandığını ifade etti. Daha çok dokunmatik ve adaptif olması hedeflendiği için sistemin çok yakında Tabletlerde de görülebileceğini belirten Müller; deneyenlerin tespit ettikleri sorunları bildirebileceklerini söyledi. CutefishOS forumlarının da ziyaret edilmesini beklediklerini belirten Müller; StatusBar kullanıcı arayüzünün ayrıntıları optimize edildiğini söyledi. 

      indirme linki
       
    • By forjest
      Arch tabanlı popüler linux dağıtımları 2021 Güncellenme tarihi: 16 MART 2021 Açıklamalar: İlk ve son kullanıcıların gözdesi olarak tabir edebileceğimiz birbirinden harika özelliklere sahip olan linux dağıtımlarını bir araya getirmekle daha hızlı erişim,indirme ve sistemlere ulaşma anlayışıyla bir araya getirildi. Eğerki stabil nihai ve uzun vadeli kullanılacak bir linux dağıtımı düşünülüp, arch tabanlı olması isteniyorsa eğer , piyasadaki netteki ve dünya genelindeki en yaygın popüler linux dağıtımları olarak bilinen linux işletim sistemleridir değerli arkadaşlar. Farklı gelişmeler sistemler olursa eğer yine arch tabanlı olarak bu konu altından eklenerek devam edeceğim açıklamar birbirine benzemesinin nedeni hepside aşağı yukarı kullanıcıların işlerini kolaylaştıran yapılara sahip olmaları nedeniyle bu şekilde ekledim yadırgamayınız. Sistemlerin herkese Yararlı olması dileklerimle en derin saygılarımla.     1. MANJARO LINUX İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://manjaro.org/download | Kaynak: https://manjaro.org   2. ARCO Linux İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://arcolinux.info/download | Kaynak: https://arcolinux.info   3. ARCHMan linux İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://archman.org/indir | Kaynak: https://archman.org   4. EndeavourOS İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://endeavouros.com/download/ | Kaynak: https://endeavouros.com   Sistemler hakkında detaylar:   Arch tabanlı Linux dağıtımları Rolling release | Çoklu dil + Türkçe | Uefi legacy kurulum destekleri | Sürücü ve uygulamalar hepsinde yüklü ve  tanımlamalı olarak gelir. | Sistem kurucusu Calamares installer ile kurulum sağlamaktadır. ______________________________________________________________________________   Yararlı olabilecek linux dağıtımlarıyla alakalı hızlı ulaşım linkleri: Linux hakkında videolu anlatımlar sayfası | Eski bilgisayar için Linux sistemleri | Linux Özelleştirme ISO kalıpları oluşturma | Android işletim sistemleri PC,Laptop Bana destek olmak isteyenler için & IBAN: TR51 0001 0024 6943 2876 9550 04
      Copyright © 2021
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...