Jump to content

Zuckerberg�Den Mesaj


abdullahTR
 Share

Recommended Posts

 

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, bugün Türkiye saatiyle 10:00 civarı Facebook hesabından bir mesaj yayınladı.

 
Aşağıda bu mesajın çevirisini bulabilirsiniz:
 
Bugün Facebook’un 10. yıldönümü
 
Şu ana kadar inanılmaz bir yolculuk oldu ve bunun parçası olmaktan minnet duyuyorum. Bu kadar insanın hayatına dokunabilmek çok nadir gerçekleşir ve ben de her günü dolu dolu geçirip, yaratabileceğim en büyük etkiyi yaratmayı kendime hatırlatıyorum.
 
İnsanlar sık sık Facebook’un bugünkü haline geleceğini başından biliyor muydum diye soruyorlar. Alakası yok.
 
Facebook’u açtıktan kısa süre sonra arkadaşlarımla üniversitede pizza aldığımızı hatırlıyorum. Okul topluluğunu birleştirmenin beni heyecanlandırdığını ama bir gün birisinin tüm dünyayı birleştirmesi gerektiğini söylemiştim.
 
Bunun her zaman önemli olduğunu düşünmüştüm — insanlara paylaşma ve bağlantılarını koruma gücünü vermek ve kendi topluluklarını yaratmaları için onları güçlendirmek.
 
Son on yıla dönüp baktığımda kendime sorduğum bir soru şu: Bunu gerçekleştiren niye biz olduk? Biz sadece öğrenciydik. Büyük şirketlerden çok daha az kaynağımız vardı. Eğer bu soruna odaklansalar, kendileri yapmış olabilirlerdi.
 
Aklıma gelen tek cevap: Biz sadece daha fazla önemsiyorduk.
 
Birileri dünyayı birleştirmenin gerçekten önemli olduğuna şüphe duyarken, biz geliştiriyorduk. Başkaları bunun sürekli olabileceğinden şüphe duyarken, siz süreklilikli bağlar kuruyordunuz.
 
Biz sadece dünyayı bağlama konusunu herkesten fazla önemsedik. Bugün de önemsiyoruz.
 
İşte bu yüzden sonraki on yıl için, öncekinden daha da heyecanlıyım. İlk on yıl, bu ağı başlatmak üstüneydi. Şimdi daha büyük ve önemli sorunları çözmeleri için insanlara yardımcı olacak kaynaklara sahibiz.
 
Bugün, dünya nüfusunun sadece üçte biri internet erişimine sahip. Önümüzdeki on yıl, diğer üçte ikiyi bağlama fırsatı ve sorumluluğuna sahibiz.
 
Bugün, sosyal ağlar genelde anı paylaşmak üstüne kurulu. Önümüzdeki on yıl, aynı zamanda soruları cevaplayıp karmaşık problemleri çözmenize de yardımcı olacaklar.
 
Bugün, tecrübelerimizi paylaşmamızın sadece bir kaç yolu var. Önümüzdeki on yıl, teknoloji yeni tecrübe türlerini yakalayıp iletmemizi sağlayacak yollar yaratacak.
 
Araçlarımızı kullanarak nasıl gerçek topluluklar kurduğunuzu görmek inanılmazdı. Mutlu ve acı anlarınızı paylaştınız. Yeni aileler oluşturdunuz ve dağılmış ailelerin bağlarını korudunuz. Yeni hizmetler ve küçük işler kurdunuz. Birbirinize pek çok şekilde yardım ettiniz.
 
Bu araçları sizler için geliştirmemize yardımcı olmuş olmaktan minnet duyuyorum. Buradaki zamanımı en iyi şekilde kullanıp size en iyi hizmeti vermek konusunda derin bir sorumluluk hissediyorum.
 
Bu yolculuğun parçası olmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim
 

 

kaynak:silikon vadisi


 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...