Jump to content

Lenovo, Google'ın Motorola Birimini Satın Aldı


abdullahTR
 Share

Recommended Posts

 

XEBptkh.jpg

 
Google, Çarşamba günü yaptığı açıklama ile birlikte sahibi olduğu Motorola'nın akıllı telefon birimini, büyük bilgisayar üreticisi olan Lenovo şirketine 2.9 milyar dolar karşılığında sattığını açıkladı.
 
Google'nın 2012 yılında 12.5 milyar dolara tüm haklarını satın aldığı Motorola'nın akıllı telefon birimini tamamen Dünya'nın en büyük bilgisayar üreticilerinden olan Lenovo şirketine 2.9 milyar dolar karşılığında sattı. Google, 2012 yılında Motorola'yı satın aldıktan sonra, Motorola Home Division'u 2.4 milyar dolar karşılğında Arris şirketine satmıştı. Fakat bu 2 rakamı da topladığımızda Google'ın eline geçen rakam alış fiyatına göre oldukça düşük. Ortada 7.2 milyar dolarlık bir açık olmasına rağmen Google, Motorola'yı henüz tamamen satmış durumda değil. Fakat Motorola'nın belki de en güçlü yanı olan akıllı telefon birimini satan Google'ın Motorola ile ilgili nasıl bir plan izleyeceğiniz önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.
 
Bilindiği üzere Google geçtiğimiz yıllarda yaptığı başarılı satın alımlar ile bilinen ve satın aldığı markaların değerini yükselterek çok daha fazla gelir kazanan bir şirket. Fakat aynı şey Motorola için geçerli olmadı. Etkileyici bir tarihe sahip olan Google'ın, bu tür bir durumla karşı karşıya kalması bile pek çok kullanıcıyı şaşırtmış durumda. Daha önce yapılan başarılı satın alımlara örnek vermek gerekirse, listenin başında YouTube, AdSense ve Android geliyor.
 
Motorola, Moto X ve Moto G akıllı telefonları ile birlikte Droid Ultra akıllı telefonunu üretiyordu. Peki bu satın alma işleminden sonra ne olacak derseniz, Lenovo'nun akıllı telefon piyasasında pozisyonu güçlenecek. bu durum özellikle Kuzey ve Latin Amerika ülkelerinde çok daha rahat hissedilebilir.
 
Google'ın satış işlemine rağmen Motorola'nın patent portföyündeki üstünlüğü devam edecek fakat, Lenovo mevcut olan 2000 civarındaki patentin sahibi olarak ürünlerin lisansını elinde bulunduracak.

 

kaynak:tamindir

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...