Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

Lxle 16.04.4 Final Latest 2019.5 MAYIS

Lubuntu tabanlı, LXDE masaüstü ortamıyla sunulan, Ubuntu depolarını kullanan, benzersiz bir diğer özelliği de Ubuntu’nun LTS (uzun süreli destek) sürümlerden inşa edilmesi olan, kolay kullanımlı ve hafif bir masaüstü GNU/Linux dağıtımı LXLE’nin yaşlı bilgisayarlar için hızlı ve yetenekli bir masaüstü sağlamayı amaçlayan 16.04.4-beta sürümü, LXLE projesi tarafından duyuruldu.Tüm paketlerin güncellendiği belirtilirken, yeni sürümün güncellenmiş bir simge seti ile kullanıma sunulduğu ifade ediliyor. Bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiği hatırlatılırken, test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmeleri rica ediliyor.

lxle-small.png

LXDE 16.04 Final Download ISO (x64 - x32)

Alıntı

64  bit ISO

http://linuxtracker.org/index.php?page=downloadcheck&id=65c191eb08384996f4ed58ee28e6ad3273fb99e6

32 bit ISO

( Düşük eski ve 64 bit desteği olmayan PC'ler için tercih edilebilir! )

http://linuxtracker.org/index.php?page=downloadcheck&id=cb86c9160840424901cbce5dbbdb12efe5b28a32

Kaynak: http://linuxtracker.org

İndirme işlemi diğer bilgiler:

Torrent linkidir indirme işlemi için torrent uygulamalarından herhangi biri yüklü olması gereklidir. orn (utorrent,vuze,bittorrent vb.) gibi.indirilen dosyaya çift tıklandığında lxde işletim sistemi iso dosyası hızlı bir şekilde inmeye başlayacaktır. Bilgi: ( Sitesinde ücretli indirme seçeneği koyulduğundan torrent eklenmiştir bilgilerinize.)

 

Edited by forjest
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
engo, 56 dakika önce yazdı:

hocam geçen gün 16.04.2 kurdum final sürüme yükseltilebilirmi yoksa genemi bu çıkanı kurmam lazım

Lxle yazılım merkezi üzerinden yükseltme sonrası bir takım hatalar çıkabilir.En temizi yeni olan iso kalıbını indirip kurmak.

Güncelleme,yükseltme terminal kodu:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Merhaba hocam,

Elo Touchscreen serial porttan çalışan bir linux sürümü bulmam mümkün mü?

Lubuntu üzerinde kurmaya çalıştığımızda eksik birşeyler yapıp aktif edemiyorum.

Aşağıdaki dokümandaki bazı adımları yapamadım. Eksik birşeyler yapıyorum ama çözemedim.

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

mcEnGin

Cihazın başlaması için bazı ek kodların tanımlanması gerekli olabilir.Diğer taraftan,sistemin kernel versiyonu ile yüklenen sürücü uyumluluğu ile alakalı olma ihtimalide var altta video eklendi işe yarayabilir inceleyin isterseniz.

Spoiler

Please register to see this content.

Farklı dağıtım olarak Manjaro linux / Linux mint ikisinden birini deneyebilirsiniz manjaro kurulumda non-free harici driver yükleme seçeneği sunmakta internete bağlı şekilde kurup sonrasında,bağlı olan cihazla beraber sistemi tamamen güncellemenizi tavsiye ederim büyük ihtimalle çözülecektir kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

@forjest hocam dokunmatik ekran problemini lubuntu'nun 14.04 sürümünde çözdüm. Aynı işlemleri lubuntu 18.04 yaptığımda çalışmıyor. 

Fakat serial porttan çalışan 2 cihaz daha var. 

Serial portlardan biri ttyS2, diğeri ttyS3, 

ttyS2 tek başına çalışınca sorun yok, aynı şekilde ttyS3 de tek başına çalışınca sorun yok, ikisi aynı anda çalışınca iki serial portta çalışmıyor

Acaba farklı bir linux sürümümü denemeliyim. Pc çok eski olduğu için 64 bit sistemleri desteklemiyor.

Bu konuda bir tecrübeniz varmı. Çok değerli yorumlarınızı bekliyorum. 

Link to comment
Share on other sites

mcEnGin

  • Daha evvel benzer işlemlerle hiç muhattap olmadım doğrusunu söylemek gerekirse.Ancak bunun linux sistemi ile alakalı olacağını zannetmiyorum "serial port" bios yapılandırmaları üzerinden varsa opsiyonel bios ayarları ki vardır,bu ayarlar üzerinde yoğunlaşmak gerekli olduğu kanatindeyim.ilave bir bağlantıda dahil olacaksa eğer mutlak bios ayarlarına el atmak sistemden çok buradan manuel elle yapılandırma işlemi gerekliliği var.
  • Linux sistemleri için orn (ubuntu) diyelim serial port bağlantıları ile ilgili sistem üzerinde yapılması gerekli manuel işlemlerin olduğu detaylı şekilde açıklamalar eklenmiş inceleyerek deneme yanılma yollarıyla çözüm elde etmek mümkündür.
  • Diğer taraftan eski sistemlerde genellikle eski kernel'e sahip olan,linux dağıtımları kesinlikle daha hızlı çalışacaktır orn:(bahsi geçen 14.04 lts ubuntu gibi)  buna donanım uyumluluklarıda dahildir.Bu kapsamda bakarsak eğer özellikle saf bir debian kurulumuda doğru tercih olabilir (eski yorumu geçtiğinden) akıllara gelen bu yönde bir tavsiye oldu.Yoksa uyumluluk kriterleri bakımından birbirinden farklı özellikte çok gelişmiş linux dağıtım seçenekleri üsttede belirttiğim gibi (mint,manjaro vb.) olabilirdi.Söz konusu oldpc/eski bilgisayar olunca durum tabii değişiyor ne yazıkki.
  • Konu dışında benimde sevdiğim ancak kullanamadığım dağıtımlar var (deepin desktop) gibi kde gibi donanımı biraz seviyor oda gerçi son versionlarında iyileştirmeler yapmışlar. 

Tüm sürücülerin içerisinde dahil_olarak verilen,güncel olarak  debian 9.9 non-free lxde ve mate 32 bit. (Direkt link + torrent eklendi!)

 

lxde masaüstü

 

Torrent: 

Mate masaüstü

Torrent: 

Please register to see this content.

ıI  Tavsiye genel bilgilendirme!?  Iı

Donanım ve kullanıcı bazlı farklı yönlerde gelişen sorun ve problemler değişiklik göstereceğinden ötürü (herkezin kurulum kullanım alanları farklı oluşu vb.) Buradan belli temel hususlarda ancak bilgilerimiz dahilinde birşeyler paylaşabiliyoruz.Taktir edilirki,dağıtımlara ait olan forum sayfalarından sorunların çözümlerine ilişkin yorum belirtirseniz daha iyi sonuçlar elde edilebilir.Dağıtım dışında da zaten ben ve diğer değerli üye arkadaşlarımız mümkün mertebe elimizden geldiğince yine  yardımcı olmaya çalışırız kolay gelsin. :) 

Edited by forjest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...