Jump to content

Samsung'tan Tarihi Hata


tenekecezve
 Share

Recommended Posts

Güney Koreli Samsung'un yaptığı büyük bir hata gün yüzüne çıktı.

Compartilhamento24_12MF_celular-samsung-

Android işletim sisteminin geliştiricileri yaptığı açıklama ile Samsung'un kendilerine güldüklerini ve büyük bir fırsatı teptiklerini anlattı.Bundan yaklaşık olarak 11 yıl önce, yani 2003 senesinde ortada günümüz akıllı telefonları yokken ve pek çok firma bu teknolojiye mesafeli yaklaşırken, Carl Zeiss çalışanı mühendis Andy Rubin enteresan bir fikir geliştirmiş. Kendisi ve 6 kişilik ekibi o günlerde piyasaya tek tük çıkan ve akıllı telefonların ataları sayılabilecek cihazlar için Android işletim sistemini geliştirmeye karar vermişler. Ancak bir süre sonra ellerindeki para bitmiş ve ortada kalmışlar. Daha sonra çeşitli şirketler ile görüşmelere başlanmış en sonunda soluğu Samsung'da almış ekibimiz.

8 kişiye yükselen geliştirici ekiple birlikte Seul'e giden Rubin, burada bir oda dolusu Samsung yetkilisi ile görüşmüş. Onlarca soru, iğneleme ve hatta küçük gören bakışların ardından şirketin önde gelenleri bu işin olmayacağını söyleyerek her şeyi kesip atmışlar.

Rubin'in dediğine göre konuştuğu kişiler, "sen ve ekibin mi bu işin altından kalkacaksınız?" benzeri cümleler kurmuşlar.Odadan çıktıklarında arkalarından gülündüğünü söyleyen Andy Rubin kısa bir süre sonra Google'a gitmiş ve beklenmedik şekilde onay almış.

Aradan geçen kısa sürede Google'ın da desteği ile büyüyen Android işletim sistemi ilerleyen yıllarda akıllı telefonlar ile bir araya gelmiş ve günümüz Android efsanesine dönüşmüş. Şirketin Android için ödediği miktarsa 50 milyon dolar. 2005 yılında bahsi geçen 8 kişi ise ünlü markanın bünyesine geçmiş.


TEKNOKULİS

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...