Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

"VPN" sanal özel ağ kurulumunun nasıl olduğunu bilen warmıı lütfen yardımmmm :((


bombasticx

Recommended Posts

abiler bu işlem neye yarıyor ne başarabiliriz bununla :D

VPN = Virtual Private Network = Sanal Paylaşımlı Ağ

VPN de amaç, aslında olamayan ama farklı hatlar üzerindenki bu tüm dsl sistemleri, uydu bağlantıları, kablo net yapıları vs. üzerinden farklı noktada olan iki noktayı aynı ağda çalıştırmaktır.

Örnek verecek olursak:

İki farklı ülkede iki ayrı ofisimiz var ve bunlar arasında bir alt net kurmak istiyoruz işte burada devreye vpn girecektir. Vpn bize hem dosyalarımızı aynı ağda paylaşmamızı hem de içerde çalışan lotus note ya da benzeri Microsoft Exchange türevi vpn zorunlu bir yazılım var ise bunlara ulaşımı sağlayacak ve bunu bulabileceğiniz en güvenli şekilde yapacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Bir alternatif olarakta benim tercihim olan hamachi programını deneyin.Geçen hafta bir telefon şirketine aynı database'i kullanmak üzere böyle bir ağ kurdum.Güvenlik zaten mevcut.Bütün portlar açık ve modemler üzerinde en ufak bir ayar yapmaya gerek kalmıyor.Sanki yerel ağ üzerinden işlem yapar gibi tabii internet hızıyla orantılı her istediğinizi yapabiliyorsunuz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...