Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

  1. İlkkez linux işletim sistemi kuracaksanız eğer linux mint,manjaro veya ubuntu türevleri sizin için uygun olacaktır.
  2. Windows yanına ayrılan disk alana kurulum yönergeleri ile ilgili bir çok anlatım görsel yazılı videolu vb.makaleleri evvelinde incelemeniz yararlı olur tavsiye edilir.
  3. Olası veri hatalı disk silinmelerivb.kayıplara karşın önemli dosyalarınızı hatta sisteminizle ilgili gerekli yedekleme backup işlemlerini,kuruluma başlamadan evvel gerçekleştirin elinizde windows yedeği bulunsun.Daha evvelden ilk kez kuruluma yeltenenlerde çoğu zaman bu tip veri kayıpları hatalı disk silinmeleri sorunları gündeme gelmişti.Uzun süre evvel şahsen bende yaşamıştım doğrusu.
  4. Son olarak donanımınıza uygunluk,legacy bios,uefi fat32/gpt kurulumsa eğer bu doğrultuda grub2 boot mount bağlama kurulum işlemleri yönergelerini takip etmek.Diğer taraftan bildiğimiz legacy bios normal ntfs mbr kurulumsa eğer,normal olarak her linux dağıtımı grub2boot'u kurup windows'uda otomatik olarak algılayacağından ilk açılışta beraber seçenekli olarak gösterim yapacaktır.Burada hem donanım hem,ilk kez kuracak kişi için genel olarak saf_debian'dan çok üsttede belirttğim gibi,linux mint,ubuntu manjaro linux sistemleri daha çok ön planda yer almaktadır bunlardan birini seçip kurmak sizin beğeninize kalmış tabiiki.Önerim sistemlerle ilgili makale,tutorial tanıtım videolarını sitelerine bağlı  forum veya sosyal ağ,youTube kanallarından dağıtım adı ile aratıp sistemlerin genel arayüz ve özelliklerine göz atarak izleyip fikir edinmeniz  ayrıca yararlı olacaktır saygılarımla kolay gelsin. 

Bazı dağıtım önerileri:

DeepinOS | Linux mint cinnamon | Manjaro Xfce | Ubuntu Budgie

Donanım seviyeleri iyi olanlar için çok uygun dağıtımlardır.Orta ve alt seviye donanımlara sahip olanlar "Celeron,pentium,dualcore cpu" | 1gb/2gb ram gibi vb.arayüz seçenekleri olarak Xfce,mate,lxde,Lxqt,openbox gibi desktop seçenekleri düşük donanımlı pc'ler için,çok uygun olacaktır.işlemci mimarileri 64 bit destekliyorsa eğer,64 bit isoları indirebilirler desteklemiyorsa eğer 32 bit olarak indirmek gerekli yapacak birşey yok.

Artık bazı uygulamalar chrome vb.sadece 64 bit destekli olarak uygulamalarını yayımlamaktalar bu ayrıntı sonrada keyifsiz durumlara yol açabilmekte ya da,istenilen bir program kurulumu 32 bit'e destek vermemeside can sıkıcı olabiliyor özetle mimari desteği 64 bit olarak kurmak mantıklı şu an için.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...