Jump to content

Cinayet Simülatörü'ne 600 Milyon Dolarlýk Dava


chAsEEr

Recommended Posts

Cinayet Simülatörü'ne 600 Milyon Dolarlýk Dava

281453grand_theft_b.jpg

"Grand Theft Auto: Vice City" adlý video oyunun yapýmcýlarýna, þiddete yönelttikleri gerekçesiyle 600 milyon dolarlýk tazminat davasý açýldý

ABD’nin New Mexico eyaletinde yaþayan 16 yaþýndaki Cody Posey’nin iki yýl önce babasý Delbert, üvey annesi Tryone ve üvey kardeþi Marilea’yý ateþli silahla baþlarýndan vurarak öldürmesi üzerine, amcasý ve üvey annesinin babasý tarafýndan açýlan davada, oyun yapýmcýlarý, "herhangi bir sýnýrlama olmaksýzýn nasýl niþan alýnacaðýný ve nasýl katil olunacaðýný öðretmek" ile suçlanýyor.

Cody Posey’nin, cinayetleri iþlemeden önce birkaç ay boyunca söz konusu oyunu oynadýðý ve bu oyunun cinayetlere yol açtýðý ileri sürülüyor.

Sanal alemde "cinayet simülatörü" olarak görülen "Grand Theft Auto: Vice City" ve benzeri oyunlar, genç yaþtaki oyun meraklýlarýný þiddete yönelttikleri gerekçesiyle eleþtiriliyor.

En çok satan oyunlar arasýnda yer alan bu oyun serisi, oynayanlara, sanal alemde banka soygunu, suikast ve benzeri suçlarý içeren görevler veriyor ve iþlenen her suç için puan yükseltiyor.

Oyunun yapýmcýsý Take Two adlý firma adýna konuþan Jim Anker, dava gerekçesini yeterli görmediklerini ve firmayý sonuna kadar savunacaklarýný belirtti.

Milliyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...