Jump to content

Uefi Ve Vhd Disk


F_s_M
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar Mbr disklerde işletim sistemi windows 7 -8 olsun farketmeksizin hem 32 bit hem 64 vhd diske yüklü sistemleri mevcut sistemin açılışına ekleyip kullanabiliyorum.Normalde 64 bit olan sisteme 32 bit sistem yüklü vhd diski ekleyip mecburi 32 bit sistem gerektiren durumlarda devreye alabiliyorum.

Fakat bu başbelası uefi bioslu istemlerde bir türlü başarılı olamadım.Bilgisi olupta beni yönlendirecek olan kardeşlerimiz varsa çok sevinirim.Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Teknik olarak olmadığını varsaymak zorundayız.Geçenlerde yurt dışından getirilen hp elite pad isminde 64 gb ssd diske sahip normal windows 8 32 bit yüklü tablet görünümlü pc geldi.Dışardan bakınca 10" tablet fakat içerisinde gerçek 32 bit windows 8 vardı.Rt sürümü değil.Sorun içerisindeki sistemin zarar görmüş.Recovery çalışmıyor.Ama uefi bios ve sistem var.Fat32 formatlı belleğimi ve usb klavyeyi bir hub aracılığıyla kendi ara kablosuyla bağladım.Hp standartı F9 tuşuna basıp bellekten boot ederek windows 8.1 pro 32 bit sürümünü gpt diske yükledim.Atom işlemcili ve cpuz ile baktığımda em64 desteği olmayan bir işlemcisi ve tabletlere özel olarak 32 bit'e uefi desteği sağlayan bir biosu var.

Ssd taktığımda notebook mbr olarak zaten gpt+uefi biostanda daha hızlı çalışıyor ama bu seferde disk alanından feragat etmek zorunda kalıyorum.

Fiziksel olarak mümkün olduğunu gördüm ama neden diğer pclerde bunu kaldırdıklarını anlayamadım.Hatta macrium ile sistem yedeğini alıp kendi notebook'uma attm.Ama açmadı :).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...