Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bu Kota Nereye Gidiyor?!


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

kablosuz modemim var fakat kimsenin kullanma ihtimali yok. tek fark bir kaç gündür pc yi bekleme modunda bırakıyorum. ve ne doğru dürüsüt face gibi görseller gibi bir şeyleri kullandım ne indirme yaptım ne güncellemeler otomatik. evvelki gün 450 mb dı dün birden 1.5 gb yükseldiğini farkettim, şüphelenip demin baktım 3.27 gb olmuş. 6 gb lıkta kotam var. sizce nereye gitti bu kota? lütfen acil bir akıl verin.

Link to comment
Share on other sites

pardon arkadaşlar. geçende bağlantı yoktu m. hizmetlerini arayıp modemi yeniden yapılandırmıştık. şifre sıfırlanmış galiba şimdi baktımda  güvenlik hiç biri yazıyor. böyle oluunca birileri kullanmış galiba. pek kullanma ihtimali yok  ama başka nasıl olabilirki kota bu kadar gittiğinie göre biri hiç bir güvenlik olmamasının tadını çıkarmış olmalı.

 

neyse yeni şifre atıcam şimdi. gerçi bu modemide yeni aldım türkçe arayüzü ama pek anlamıyorum çözmeye çalışıcam artık. asus dsl -n 10 e 150 mbps. yardımcı olabilirsiniz yeni şifre oluşturmada.

Link to comment
Share on other sites

Açılan pencerede MAC filtrelemeyi etkinlestir ve izin ver kutularını işaretleyerek Ekle düğmesinin sağındaki alana kablosuz ağınıza erişmesine müsade edeceğiniz cihazların kablosuz MAC adresini 00-23-45-67-89-AB formatında yazarak Ekle düğmesine basınız. Eğer MAC adreslerini girdiğiniz kullanıcıların kablosuz ağınıza erişmesini engellemek istiyorsanız, İzin ver yerine Engelle seçerek cihazların kablosuz MAC adreslerini ekleyiniz ve kaydediniz

 

4mRXbY.png

 

şifreyi bilseler dahi senin internete bağlanamazlar.kendi mac adresini izinver kutucuğuna yaz kaydet.

Edited by coolvars
Link to comment
Share on other sites

tamam yaptım ağyönetimi>güvenlik kısmından wpa ile şifre atadım oldu.

 

ayrıca şöyle bir sorunda var ttnetle ilgili ttnetle anlaştım sınırsıza geçtim engelli sınırsız sonra online işlem merkezinden baktığımda paket 6 gb lık engelli oldu. zaten kararsızdım zira artık pek fazla kullanmayı düşünmüyorum interneti iyi oldu böyle kalsın 24 tl öderim diye düşündüm sonradanda durumu anlatıp 12 gb kotalıya geçmiştim bir kaç gündür bakıyorum yine 6 gb engelli olmuş kendiliğinden :) bir dahada arttırırsam ne olayım:) iyide nasıl sözleşme yapmışken evraklar v.s tamamken kendi kendine paket böyle değişebiliyor? ama dediğim gibi iyi oldu tesadüfende olsa 24 tl geldi bu ay :)

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım önce cisco network magic programı kullan ki kaçak kullanımları tespit et. Cep telefonu tv lerin mac adreslerini dahil gösteriyor. Kaçak kullanan varsa mac adresini ekran görüntüsüyle alarak polise mahkemeye şikayet et. 6gb kotalıysa yap bunu kimse başkasının hakkını emeğini yiyemez. Programı bulamaz isen yardımcı olurum. Eydsl programını indirerek ne kadar MB GB harcadığınıda görebilirsin. Başkası da yapmış olsa sende harcamış olsan GB ları bu programları herkeze tavsiye ederim. başkası kullanıyorsa mac filitrelemeyi kullan. senin belirlediğin cihazlar dışında modem şifresini bilse bile giremez (mac filitresini aşmanında bir yolu var onu söylemiyeceğim).

Edited by ottomanese
Link to comment
Share on other sites

engel koymazsan sömürürler netini

yani suçun büyüğü bende modem yapılandırmasından sonra güvenliğin sıfırlandığını  farketmemekle. kota ay sonuna kadar  idare eder aşmadıktan sonra sorun yok. şifreyide sağlamından koydum bundan sonrada zaten olmaz böyle bir şey. hem ufacık çocuğa böyle bir durumda ceza kesmeyi kendime yediremem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...