Jump to content

:( bilgisayarım kendiliginden yeniden başlatılıyor


generalzero

Recommended Posts

Islemci kaynakli reset ( pc'nin yeniden baslatilmasi ) :

Anakart'in marka-modeline gore Quiet Temp'i ayarlayip islemci sicakligini dengeleyerek islemci'nin asiri isinip sorun cikartmasini engellemek icin pc koruma amacli yeniden baslatilabilir.

Bunun icin biost'tan Hardware monitor'e ( donanim monitoru ) ve oradan da Processor Temp ( islemci sicakligi ) ve Mb Temp ( Mainboard - Anakart sicakligi ) degerlerine bakarsin...

Amd islemci icin kullanilabilir normal deger - 15-35ºC dir.

Intel islemci icin kullanilabilir normal deger - 20-50ºC dir. Daha ust ve alt degerler Overclock'ta cokca kullanilir. ;)

iklim kosullarina bagli olarak da fan devrini gozonunde bulundurmak gerekir. Mumkunse islemci fanini sôker ve yeniden takarsin. Ve Hardware Monitor'den Fan devri ve islemci koruma sicakligini degistirerek durumu kontrol altina alabilirsin. ( Ancak bilmelisin ki; islemci cok isiniyorsa bu uzun vâdede daha buyuk sorunlara neden olabilir. )

Isletim sistemi kaynakli Reset'lenmeler :

Bunun icin de sistem dosyalarinin zarar gormus olmasi muhtemeldir.

Bunun icin yukarida da bahsi edildigi uzere yeni bir sistem yuklemesi yapman.

" TncXp'yi cekerken " ifâdesini tam olarak anlamlandiramadigim icin ( ne demek istiyosun yani? internet'ten indirirken mi? yoksa sistem kurulumu sirasinda mi? yoksa baska birsey mi? ) bu kisimda tam bir bilgi veremiyorum yada cozum yolu oneremiyorum.

Power Supply ( Gûc Kaynagi ) :

Senin pc'nde buna ben pek ihtimal vermiyorum. P.S.'ler de boyle bir sekilde sorun teskil edebilecek yapidadirlar. Anakart / Power Supply uyumsuzlugu...

" Ne kadar bilirsen bil soylediklerin ancak karsindakinin anlayabildigi kadardir. "

Saygilar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...