Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Amd Driver Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti


cavalera291
 Share

Recommended Posts

İyi günler dizüstü kullanıyorum ekran kartı modelim ATI Mobility Radeon HD 5650 ilk başlarda sadece ekran donuyordu düzeldiğinde amd  sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu uyarısı oluyordu sonradan mavi ekran vermeyi bilgisayar açılmamaya başladı format attım fanı temizledim fakat fayda etmedi yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum şimdiden ilginize teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

merhaba, driverını orjinal sitesinden indirip kur. Bazen başka yerlerden indirip kurduğum zaman HD4850 de sorun yaşıyordum. ikinci olarak inşallah sağlamdır ekran kartın ama bu ekran kartının ömrünün yakında sona ereceğinin göstergesi de olabilir.

Link to comment
Share on other sites



Aldığınız mavi ekran hata kodunu yollayabilir iseniz, sorunun ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Bu işlem için Blue Screen Viewer programını kullanabilirsiniz

 

Haydi kolay gele !

İlgine teşekkürler usta ekliyorum hemen; 

6YQ9ME.png

 



merhaba, driverını orjinal sitesinden indirip kur. Bazen başka yerlerden indirip kurduğum zaman HD4850 de sorun yaşıyordum. ikinci olarak inşallah sağlamdır ekran kartın ama bu ekran kartının ömrünün yakında sona ereceğinin göstergesi de olabilir.

İlgine teşekkür ederim fakat yine mavi ekran 3 senedir kullanıyorum bilgisayarı umarım hala umut vardır. :D

Link to comment
Share on other sites

0x00000116  Video TDR (Timeout Dedect & Recovery)  Error olarak tanımlanır. Ekran kartının kısa süreli yanıt vermemesi durumunda ortaya çıkar. Genelde hatalı / eksik sürücü yüklenmesi, WDDM / WHQL olmayan sürücüler ve çift ekran kartına sahip dizüstü bilgisayarlarda harici ekran kartının yazılımsal sorunlar nedeni ile geç devreye girmesi veya özellikle Adobe Flash Player'in yazılımsal bir hatasından kaynaklı olan Donanım hızlandırma özelliğinin uyumsuzluğundan dolayı oluşan bir hatadır. Ancak sizdeki BSoD hatasına neden olan sürücü Dxgkrnl.sys, yani DirectX Graphics Kernel sürücüsü. Normalde bu BSoD Atikmpag.sys üzerinden hata alması gerekirdi. Yüklemiş olduğunuz Windows'la beraber gelen Dxgkrnl.sys'nin bu tarz bir hataya neden olması garip. Sistem yapılandırmanız ve yüklü sürücülerin detaylı analizi için çalıştırdan MSINFO32 yazarak Sistem Bilgisi'ni çalıştırın, Dosya -> ver diyerek oluşan dosyayı herhangi bir upload sitesine upload ederek bizimle paylaşın. Gerekli analiz sonucu sorunu daha net inceleyebiliriz.

 

pre_1353902274__msinfo32.png

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Hatayı en son aldığınız tarih ve saat : 15.07.2014 02:08   Hataya neden olan aygıt açıklaması :  PCI\VEN_1002&DEV_68C1&SUBSYS_20461B0A&REV_00. Aygıt sürücüleri yüklü gözüküyor ancak;

 

Olası sorun nedenleri;

  • Ekran kartı sürücüsü 8.14.1.6126 olarak gözükmesine rağmen sürücü tarihi, 26.08.2010 olarak gözükmekte.
  • Sanırım kendiniz sürücüleri tek tek kurmuş durumdasınız, üretici firmanın kendi sitesinden çift ekran kartı için düzenlenmiş sürücüyü indirip kurmamışsınız.

 

Ayrıca;

  • Anakart chipset sürücünüz yüklü değil
  • USB ve TouchPad sürücüleriniz yüklü değil
  • Son zamanlarda USB Razer mouse'unuzda donma ve takılma gibi sorunlar yaşamış bulunmaktasınız.(en son 16.07.2014 01:06) 
  • Bazı uygulamalarınızdan KERNELBASE.DLL hatası nedeni ile uygulamanız sonlanmış durumda  (11.07.2014 03:48)
  • Intel Management Engine Interface (MEI) sürücüsü yüklemeye çalışmışsınız, ancak donanımınız buna müsade etmediği için işlem yarıda kalmış (09.07.2014 20:44)
  • Intel HD Graphics sürücü yüklemesi (09.07.2014 20:44)  ancak AMD 5650M sürücü yüklemesi başarısız (09.07.2014 20:44)
  • Birden çok neden ile Windows Update hatası mevcut

Az biraz inceleyince ancak bu kadar buldum. 2. listede vermiş olduğum 09.07.2014 (Sanırım Windows'u yeniden yükleme tarihiniz)  tarihinde Intel HD sürücüsü yüklenmiş ama AMD 5650M sürücüsü hata ile karşılaşarak yüklenmemiş. Sanırım yukarıda belirttiğim sürücü tarihinin 26.08.2010 olarak kalmasının nedeni de bu olsa gerek.

 

Yerinizde olsam, Windows'u yeniden yükler daha sonra Casper'in kendi sitesinden tüm sürücüleri indirip, özellikle ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden indirerek kurardım. Tabi Windows'u kurmadan önce BIOS'tan SATA modunu IDE değil AHCI olarak ayarlamanızda laptobunuzun performansı açısından daha iyi olacaktır.

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...