Jump to content

Ses Değiştirme Montajı (Nasıl?)


PColik
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar şu anda teknolojinin el verdiği, çeşitli kullanım amaçları ile yapılan bir olayın nasıl yapıldığını merak ediyorum.

Yaptığımız bir ses kaydının veya elimizde zaten hali hazırda bulunan ses kaydının, istediğimiz herhangi başka bir kişinin sesine dönüştürme işleminden bahsediyorum.

 

Örneğin:

 

Siyaset konusunu açmak değil amacım. Lütfen yanlış anlamayın. Ses mühendisleri tarafından yapılan normal bir ses kaydının birkaç ay öncesinde sanki Kemal Kılıçdaroğlu'nun ses kaydıymış gibi ortaya atıldı. Bu işlemi yapmak için Adobe Audition vb. gibi profesyonel bir miksaj programı kullanıldığını düşünüyorum. Fakat bu işlemin nasıl yapıldığını merak ediyorum. Tam olarak ne yapmak istediğimi merak ediyorsanız:

 

Örneğin Ali isminde bir arkadaşım var. Ben ev ortamında bir ses kaydı yapacağım. Ve elimde Ali'nin başka bir ses kaydı var. Benim yaptığım ses kaydını Ali'nin sesine dönüştürmek istiyorum. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Yardımlarınızı bekliyorum. Benim için önemli bir konu gerçekten.

 

Şimdiden teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

Bu teknolojinin ülkemizde kullanıldığından adım gibi eminim. Birkaç ay öncesinde siyasette kullanıldı ve hala günümüzde telefon dolandırıcılığında kullanılıyor. Nasıl yapıldığını bir bilsem :S

 

Profesyonel değilim, ama ses montajından anlayan bir insanım. Senin düşündüğün gibi olmuyor bu iş, yani bir sesin başka birinin sesine dönüştürülmesi gibi bir şey değil. Daha çok kişinin orijinal ses kayıtlarını alıp, bu ses kayıtlarından istenilen dize (metin; dolayısıyla konuşma) zaman çizelgesi üzerinde oluşturuluyor, geriye kalan işlemler kişinin ya da kişilerin ses sanatı/montajı bilgisine bağlı.

 

 

Bu işlemi yapmak için Adobe Audition vb. gibi profesyonel bir miksaj programı kullanıldığını düşünüyorum. Fakat bu işlemin nasıl yapıldığını merak ediyorum. Tam olarak ne yapmak istediğimi merak ediyorsanız:

 

Ayrıca Adobe Audition profesyonel bir ses stüdyosu değil. Hemen hemen herkesin anlayabileceği bir ses programlama mekanizması var.

Edited by asmazh
Link to comment
Share on other sites

Daha önce hiç kullanmadığım bir yazılımı bile çok kısa sürede kavrayabiliyorum. Sizin bildiğiniz, sesle ilgili en profesyonel yazılımın adını söyleyebilir misiniz? Onu mutlaka kullanmayı öğrenirim ben.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...